Σύνοδος Δία/Κρόνου στις 21 Δεκεμβρίου - Πώς θα επηρεάσει το κάθε ζώδιο;

Η σύνοδος Δία/Κρόνου θα φωτίσει τον ουρανό γεμίζοντάς μας αισιοδοξία και ελπίδα λίγες μέρες πριν τη γέννηση του Θεανθρώπου

astrology-horoscope-background-illustration-id973431206

Από τη Χρύσα Συκά

Πλησιάζει μια από τις πιο σημαντικές όψεις των τελευταίων ετών, μια όψη που μπορεί να είναι προάγγελος μεγάλων γεγονότων. Η σύνοδος Δία/Κρόνου θα φωτίσει τον ουρανό γεμίζοντάς μας αισιοδοξία και ελπίδα λίγες μέρες πριν τη γέννηση του Θεανθρώπου. Οι δυο μεγάλοι πλανήτες του ηλιακού συστήματος θα έρθουν τόσο κοντά, σε απόσταση όση το πάχος του νυχιού μας, που θα μοιάζουν σαν ένα και μοναδικό αστέρι.

Θα μπορούμε να δούμε τη μοναδική αυτή σύνοδο Δία/Κρόνου;

Η ώρα που θα είναι η αποκορύφωση του πλησιάσματος των πλανητών είναι γύρω στις 20.20 ώρα Ελλάδας. Το φαινόμενο θα είναι ορατό με γυμνό μάτι εκείνη την ώρα, αλλά και την προηγούμενη και την επόμενη ημέρα, αρκεί να μην έχει σύννεφα. Οι πλανήτες δύουν 2,5 ώρες μετά τη δύση του Ηλίου και για να δούμε τη σύνοδο πλανητών κοιτάμε Νοτιοδυτικά από κάθε σημείο του πλανήτη. Η σύγκλιση αυτή συμβαίνει κάθε 20 χρόνια αλλά δεν είναι πάντα ορατή με γυμνό μάτι. Η φετινή σύνοδος είναι η πιο κοντινή από το 1623. Το φαινόμενο θα ξανασυμβεί το 2080.

Η σύνοδος Δία/Κρόνου είναι μια στιγμή κλειδί. Η ανθρωπότητα θα απελευθερωθεί και θα λυτρωθεί από οτιδήποτε παλιό την κρατάει δέσμια. Η δύσκολη αυτή χρονιά κλείνει με μια όψη που μας δίνει δύναμη και κουράγιο. Το αστέρι της Βηθλεέμ ανατέλλει ξανά; Ποιοι άραγε γνωρίζουν το ουράνιο σώμα που οδήγησε τους 3 μάγους να ξεκινήσουν το ταξίδι τους για να φτάσουν στο Θείο Βρέφος; Ξεκινάει μια κομβική χρονιά όπου θα χαραχτεί μια νέα πορεία σε πολλούς τομείς σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτή η όψη έχει απασχολήσει θεολόγους και αστρονόμους επί αιώνες.

Πολλές οι θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί γύρω από το Άστρο της Βηθλεέμ

O γνωστός Γερμανός αστρονόμος Γιοχάνες Κέπλερ (γεννήθηκε 27/12/1571 και πέθανε 15/11/1630) έζησε σε μια εποχή που δεν υπήρχε διαχωρισμός ανάμεσα στην αστρονομία και την αστρολογία. Σύμφωνα με τη θεωρία του, το αστέρι της Βηθλεέμ ήταν μια σύνοδος Δία/Κρόνου στους Ιχθύες η οποία συνέβη 3 φορές λόγω της ανάδρομης πορείας των δυο πλανητών. Βέβαια αυτό απορρίφθηκε αργότερα γιατί η σύνοδος των δυο πλανητών δεν είναι τόσο σπάνια και δεν εξηγούσε την σπανιότητα του φαινομένου.

Μάγος εκείνη την εποχή ήταν ο δάσκαλος, ο μάντης, ο σοφός, ο αστρολόγος. Οι προσκυνητές του Θείου Βρέφους φαίνεται πως ήταν αστρολόγοι καθώς μόνο αυτοί ακολουθούσαν τα άστρα και μπορούσαν να προβλέψουν γεγονότα. Λένε πως είχαν δει ένα άστρο στην ανατολή, ένα διακριτικό σημάδι-μήνυμα για εκείνους που έψαχναν το Θείο Βρέφος. Ο Κέπλερ είχε δει έναν σούπερ νόβα στον αστερισμό του Οφιούχου το 1604. Η εμφάνιση αυτού του αστέρα είναι ένα συνταρακτικό θέαμα καθώς είναι ο βίαιος θάνατος ενός αστέρα που εκπέμπει τόσο φως ώστε να λάμπει και την ημέρα. Η λάμψη του είναι όσο όλα τα αστέρια του γαλαξία μας και αυτό δεν μπορεί να κρατήσει περισσότερο από ένα μήνα. O Ωριγένης είχε μιλήσει για κομήτη, όμως ο κομήτης δεν είναι οιωνός ενός ευχάριστου γεγονότος, αντίθετα, ταυτίζεται με φυσικές καταστροφές.

Μέχρι τώρα, όλες οι εργασίες των αστρονόμων για να προσδιορίσουν το Αστέρι της Βηθλεέμ πέφτουν στο κενό. Η πίστη είναι σπουδαία όταν το μυαλό δεν καταλαβαίνει. Το Αστέρι της Βηθλεέμ έχει μια διαχρονικότητα. Ας αναζητήσουμε τον αστέρα αυτό βαθιά μέσα στην ψυχή μας.

Τι σημαίνει για εμάς η σύνοδος των πλανητών

Η απόλυτη σύνοδος Δία/Κρόνου στις 21/12/2020 πραγματοποιείται στον Υδροχόο, στο ζώδιο της νέας εποχής. Αυτή η όψη συνδέεται με την γνώση, την κοινωνική δικαιοσύνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι άνθρωποι θα έρθουν πιο κοντά στο Θεό. Η ανθρωπότητα δοκιμάζεται σκληρά από άκρη σε άκρη και μέσα από τις δοκιμασίες θα πάρουμε μαθήματα για να αναγεννηθούμε περνώντας σε μια νέα εποχή.

Μέχρι τώρα, οι σύνοδοι πραγματοποιούνταν σε ζώδια της Γης, όμως από τώρα και για τα επόμενα 200 χρόνια θα πραγματοποιούνται σε ζώδια του Αέρα, σε ζώδια πληροφορίας και επικοινωνιών. Γίνεται μια μετάβαση σε μια κοινωνία πληροφοριών και αυτό ξεκίνησε από το 1980 (το internet εμφανίστηκε το 1982). Με Δία/Κρόνο προχωράμε στην ανάπτυξη, έχουμε νέες φιλοδοξίες, βάζουμε νέους στόχους. Ο Κρόνος στον Υδροχόο σχετίζεται με τα ταξίδια, την καινοτομία, την πνευματικότητα, τη συλλογικότητα.

Ο Δίας στον Υδροχόο είναι επεκτατικός και έτσι θα δούμε τους περιορισμούς που βάζει ο Κρόνος στη συλλογική δράση να διευρύνονται. Πχ. Τα ταξίδια περιορίστηκαν λόγω της πανδημίας, οι φιλίες, η συλλογική δράση, η κοινωνική συνύπαρξη επίσης προκειμένου να περιορίσουμε τη μετάδοση του ιού. Ο Δίας, από δω και πέρα, περνά στη μάχη. Η τεχνολογία θα είναι πιο διαδεδομένη και εναρμονισμένη με την διαδικτυακή μάθηση.

Στη νέα εποχή θα δούμε να αλλάζουν πολλά σε προσωπικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. Θα σταματήσουμε να θεοποιούμε την ύλη και θα κατανοήσουμε πως είμαστε πνευματικά όντα. Θα γίνουν ανακαλύψεις και θα βιώσουμε επιτεύγματα που μέχρι τώρα έμοιαζαν ανέφικτα. Ο ορθολογισμός και η αντικειμενικότητα θα διαφοροποιήσουν πλάνα και προγράμματα. Αλλάζουν ριζικά τα θεμέλια σε σχέσεις και συνεργασίες.

Η ζωή ανήκει στους τολμηρούς. Αν αγωνιστούμε θα φτάσουμε στην κορυφή και θα βγούμε ωφελημένοι με νέα ξεκινήματα, νέους στόχους, νέες αξίες.

Πώς θα επηρεάσει η σύνοδος Δία/Κρόνου όλα τα ζώδια; Διάβασε και τον ωροσκόπο σου!

ΚΡΙΟΣ

Με τη σύνοδο Δία/Κρόνου αλλάζεις τους στόχους σου, εστιάζεις σε ζητήματα σχετικά με συλλογικές αξίες, περνάς πρακτικά τις ιδέες σου. Μπορεί να οργανώσεις μια συλλογική δράση, μια ομάδα ή να διοικήσεις ένα εργασιακό σύνολο. Διατυπώνεις με σαφήνεια τις πρωτότυπες ιδέες σου, πείθεις και εξελίσσεσαι. Κάνεις νέες γνωριμίες και συνεργασίες. Βγαίνει στην επιφάνεια η ηγετική σου ικανότητα και διάθεση.

ΤΑΥΡΟΣ

Η σύνοδος Δία/Κρόνου ανοίγει νέες προοπτικές. Ασχολείσαι με την κοινωνική σου εικόνα, εφαρμόζεις νέες τακτικές σε εργασιακά θέματα, δίνεις νέα πνοή στην καριέρα σου. Κάνεις νέες ενδιαφέρουσες γνωριμίες με προσωπικότητες. Ακολουθείς νέα προγράμματα με λογική και σφαιρική αντίληψη. Βγαίνει στην επιφάνεια η διπλωματική σου πλευρά, κερδίζεις την εκτίμηση ανθρώπων που σε ενδιαφέρουν και εξελίσσεσαι.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η σύνοδος Δία/Κρόνου σου δίνει την ανάγκη της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας. Ακολουθείς τις πεποιθήσεις σου, αναζητάς την βελτίωση και την αλλαγή, την γνώση και την μόρφωση. Γνωρίζεις νέα πρόσωπα που θα σε βοηθήσουν να αναθεωρήσεις τις ιδέες σου και να αλλάξεις τα ενδιαφέροντά σου. θέλεις να ανανεωθείς, να βγεις από τη ρουτίνα. Θα σου δοθεί η δυνατότητα να μοιραστείς τις σκέψεις σου, να συζητήσεις, να εμπνευστείς. Η συλλογική δράση και η τεχνολογία ευνοούνται.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η σύνοδος Δία/Κρόνου σε ωθεί σε μια εσωτερική αναζήτηση. Έχεις ανάγκη να αναλύσεις τον εσωτερικό σου κόσμο, να συνειδητοποιηθείς και να πάρεις ουσιαστικές αποφάσεις. Αλλάζει η δομή στις σχέσεις σου και εμβαθύνεις στα συναισθήματά σου. Απομακρύνεσαι από πρόσωπα που σε επηρεάζουν αρνητικά και δεν σε αφήνουν να προχωρήσεις. Εμφανίζονται νέα πρόσωπα που σε ανανεώνουν και σε βγάζουν από την προσκόλληση. Εξελίσσεσαι και στρέφεσαι προς το μέλλον δυναμικά.

ΛΕΩΝ

Η σύνοδος Δία/Κρόνου στο απέναντι ζώδιο επηρεάζει σχέσεις, συνεργασίες, γάμο. Θα σκεφτείς ορθολογικά και θα απομακρυνθείς από οτιδήποτε σου δημιουργεί ανασφάλεια και άγχος. Πατάς στη γη, πράττεις προσγειωμένα και ακολουθείς πρόσωπα που σου εμπνέουν εμπιστοσύνη. Θέλεις να σταθεροποιηθείς και να αναδομήσεις τις προσωπικές σου σχέσεις και τις επαγγελματικές σου συνεργασίες. Βγάζεις στην επιφάνεια την δυναμική σου πλευρά, μιλάς με σαφήνεια και επιχειρήματα. Εξελίσσεσαι και βγαίνεις από την στασιμότητα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η σύνοδος Δία/Κρόνου σου ανοίγει το δρόμο της ανανέωσης. Μπορεί να αποφασίσεις να διακόψεις αποτυχημένες σχέσεις και συνεργασίες, να βγεις από τη στασιμότητα, να αλλάξεις την καθημερινότητά σου. Μπορεί να βρεις μια νέα εργασία, να ασχοληθείς με κοινωνικές δραστηριότητες. Θα γνωρίσεις πρόσωπα που θα σου αλλάξουν το σκεπτικό σου, θα δεις τα πράγματα από μια διαφορετική οπτική. Η θετική εξέλιξη απαιτεί δυναμισμό και αυτοπεποίθηση. Απόφυγε βλαβερές συνήθειες και οτιδήποτε ασκεί πάνω σου αρνητική επιρροή.

ΖΥΓΟΣ

Με τη σύνοδο Δία/Κρόνου θα κάνεις νέες γνωριμίες που θα σε βοηθήσουν να αλλάξεις τις απόψεις σου και να στραφείς σε νέα ενδιαφέροντα. Θα μπορέσεις να αναδομήσεις τις σχέσεις σου σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Θα έρθεις πιο κοντά συναισθηματικά με κάποια πρόσωπα που αγαπάς και θα βρεις την στήριξη που αναζητάς. Θα βρεις τη δύναμη να ξεφύγεις από τα παλιά και από την προσκόλληση. Θα ανανεώσεις τον τρόπο σκέψης και δράσης σου.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η σύνοδος Δία/Κρόνου σε ωθεί σε ριζική αναθεώρηση. Θέλεις να ξεφύγεις από σχέσεις και απόψεις που δεν σε αφήνουν να ενεργήσεις ελεύθερα. Βάζεις στην άκρη οτιδήποτε σε περιορίζει και σε πνίγει. Σκέφτεται πλέον πιο προοδευτικά, δρας συντονισμένα, αναδομείς τις σχέσεις σου και δίνεις μια νέα ώθηση στη ζωή σου. Προχωράς μπροστά και διαγράφεις το παρελθόν. Θα υπάρξουν ευκαιρίες για να εξελιχθείς επαγγελματικά, θα πρέπει να αποφύγεις εξιδανικεύσεις και επιπολαιότητες. Περιόρισε την εσωστρέφεια και μίλα με σαφήνεια.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η σύνοδος Δία/Κρόνου ανοίγει νέους ορίζοντες. Κάνεις νέες γνωριμίες που σε βοηθούν να προχωρήσεις πρακτικά στην προσωπική και κοινωνική σου ζωή. Ασχολείσαι με το σύνολο, τις ομάδες, τη συλλογική δράση και κάνεις τις ιδέες σου πράξη. Ανασυγκροτείς το μυαλό σου και αλλάζεις οπτική για τα πράγματα, αλλάζεις αντίληψη και παίρνεις ουσιαστικές αποφάσεις για μεγάλες αλλαγές. Οργανώνεσαι και βγαίνεις από τη στασιμότητα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η σύνοδος Δία/Κρόνου σου δίνει την ανάγκη να αλλάξεις συναισθηματικές δομές σε σχέσεις και συνεργασίες. Βγαίνεις από την στασιμότητα, διαγράφεις οριστικά οτιδήποτε σε πλήγωσε ή σε περιόρισε ή σε στεναχώρησε. Δημιουργείς μια νέα βάση δεδομένων, κάνεις επιλεκτικές επιλογές, εστιάζεις σε σχέσεις και συνεργασίες που σε ανανεώνουν και σε βγάζουν από την προσκόλληση. Παίρνεις καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον, έρχεται η αναδόμηση. Ανανεώνεσαι ψυχολογικά. Ένας νέος ορίζοντας ανοίγεται. Κινήσου δυναμικά και με συντονισμένη σκέψη.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η σύνοδος Δία/Κρόνου στο ζώδιό σου σε βοηθά να προωθήσεις τις ιδέες σου. Ασχολείσαι με το κοινωνικό σύνολο και τις συλλογικές δραστηριότητες, με την δικαιοσύνη, με την ισότητα. Απομακρύνεσαι από οτιδήποτε ασκεί αρνητική επιρροή πάνω σου, πας κόντρα στον συντηρητισμό και κινείσαι με μέθοδο και οργανωμένη δράση. Ένας νέος ορίζοντας ανοίγεται. Ασχολείσαι με τα οικονομικά, τακτοποιείς λογαριασμούς, κάνεις συμφωνίες και διακανονισμούς. Αξιοποίησε τις νέες γνωριμίες σε συναισθηματικό επίπεδο.

ΙΧΘΥΕΣ

Με τη σύνοδο Δία/Κρόνου κινείσαι με ευαισθησία, βοηθάς και ενθαρρύνεις τους ανθρώπους και τα πρόσωπα που χρειάζονται στήριξη. Επικεντρώσου σε οτιδήποτε σε βοηθάει να εξελιχτείς, απομακρύνσου από ξεπερασμένες αντιλήψεις, οργάνωσε το μυαλό σου, η προσφορά και η δοτικότητα θα εκτιμηθούν. Θα γνωρίσεις νέα πρόσωπα ή θα συναντήσεις πρόσωπα από το παρελθόν, διευρύνεις τον κοινωνικό σου κύκλο. Μπορεί να ενσωματωθείς σε ομάδες και συλλόγους με κοινά οράματα. Έχεις καινοτόμες ιδέες, πείθεις, κινήσου συγκροτημένα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i