Να πώς θα ξεκινήσεις τώρα να χτίζεις το σώμα του καλοκαιριού

Ιδού τι συστήνουμε για να ξεκινήσεις τώρα γυμναστική στο σπίτι και να την κρατήσεις!

energetics_functional-training_fw1819_22474_exp21

Κάνε την αρχή!

Η εξίσωση είναι απλή: αν δεν έχεις στόχο στη γυμναστική σου, τότε δε θα έχεις και αποτέλεσμα. Ένας υγιεινός τρόπος ζωής απαιτεί δέσμευση και πειθαρχία, γι’ αυτό θέσε ρεαλιστικούς στόχους και μην περνάς τη γραμμή ανάμεσα στο να θέλεις να είσαι σε φόρμα και στο να κάνεις πραγματικά κάτι γι’ αυτό.

Αγόρασε τα βασικά

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα γυμναστικής χρειάζεται τόσο αερόβιες, όσο και ασκήσεις ενδυνάμωσης, οπότε βεβαιώσου πως διαθέτεις τα βασικά αξεσουάρ γυμναστικής στο σπίτι, όπως σχοινάκι, λάστιχο γυμναστικής και βαράκια.

Το σχοινάκι είναι μία από τις καλύτερες αερόβιες και καρδιαγγειακές ασκήσεις. Τα λάστιχα γυμναστικής χρησιμοποιούνται σε πολλαπλές ασκήσεις ενδυνάμωσης, όπως πιέσεις δικεφάλων, κωπηλατική για πλάτη και πιέσεις θώρακα, όπως και τα βαράκια, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για προπόνηση ενδυνάμωσης. Ακόμη, έχε ένα στρώμα γυμναστικής για να κάθεσαι ή να ξαπλώνεις στο πάτωμα όταν κάνεις δυναμικές ασκήσεις.

Να πώς θα ξεκινήσεις τώρα να χτίζεις το σώμα του καλοκαιριού - εικόνα 1 Να πώς θα ξεκινήσεις τώρα να χτίζεις το σώμα του καλοκαιριού - εικόνα 2 Να πώς θα ξεκινήσεις τώρα να χτίζεις το σώμα του καλοκαιριού - εικόνα 3

Ετοιμάσου για άσκηση

Δεν έχει μεγάλη διαφορά αν ασκείσαι στο σπίτι ή στο γυμναστήριο. Και στο σπίτι χρειάζεται να φοράς τα σωστά ρούχα για να μπορείς να κάνεις σωστά όλες τις ασκήσεις. Τα δύο βασικά;  Το κολάν σου και ένα καλό μπουστάκι για σωστή υποστήριξη του στήθους.

Βρες το σωστό πρόγραμμα για σένα

Αν έχεις πάτωμα, μπορείς να ασκηθείς. Εκτέλεσε απλές ασκήσεις εδάφους για να στοχεύσεις στους μυς που θες, όπως γλουτοί, πόδια, στήθος και χέρια (π.χ. push-ups, καθίσματα και προβολές). Βάλε στόχο τις 10-12 επαναλήψεις.

Να πώς θα ξεκινήσεις τώρα να χτίζεις το σώμα του καλοκαιριού - εικόνα 4

Plus: Κάνε συνδυασμούς

Η άσκηση στο σπίτι απαιτεί εξαιρετική προσωπική πειθαρχία, την οποία στο γυμναστήριο επιβάλλει ο trainer. Αυτό σημαίνει ότι είναι καλό να έχεις ένα πρόγραμμα που θα τηρείς το δυνατόν περισσότερο, το οποίο να περιλαμβάνει ένα συνδυασμό αερόβιας, προπόνησης ενδυνάμωσης και διατάσεων. Ιδανικά, έχε και κάποιες εναλλακτικές προπονήσεις stand by για τις ημέρες που βαριέσαι να κάνεις μία από τα ίδια.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next