Κοκκινίλες μετά το μπάνιο; Στοπ στους ερεθισμούς με τις συμβουλές της δερματολόγου

Οι κοκκινίλες μετά το μπάνιο δε χρειάζεται απαραίτητα να σε ανησυχούν. Δες τι μπορεί να σημαίνουν οι ερεθισμοί που μετά από λίγο εξαφανίζονται.

04.11.2019

Γράφει: Σοφία Μάργαρη

εχεις διαβασει

κοκκινίλες μετά το μπάνιο

«Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες», εξηγεί η δερματολόγος-αφροδισιολόγος Άννα Παγούνη και προσθέτει:

  • «Μπορεί η επιδερμίδα σου να είναι υπερευαίσθητη και να ερεθίζεται από το σαπούνι που χρησιμοποιείς. Η ευαίσθητη επιδερμίδα, ως φαινόμενο, επηρεάζει πάνω από το 60% των γυναικών σε όλο τον κόσμο. Η ιδιοσυστασιακή ή μετά από αντίδραση ευαίσθητη επιδερμίδα χαρακτηρίζεται από έναν πολύπλοκο κύκλο φλεγμονώδους αντίδρασης. Το ανοσοποιητικό της σύστημα αλλάζει και το επίπεδο ανοχής της είναι χαμηλότερο από αυτό των άλλων τύπων επιδερμίδας».
  • «Επίσης, είναι πιθανό να πάσχεις από μια ασθένεια που σχετίζεται με την απότομη άνοδο της θερμοκρασίας του σώματος στη διάρκεια του λουτρού. Συνήθως τα μικρά κόκκινα σπυράκια εμφανίζονται μετά από αυτό ή στη διάρκεια της άσκησης και εξαφανίζονται όταν επανέρχεται η φυσιολογική θερμοκρασία του σώματος».

Πώς θα περιορίσεις τα συμπτώματα;

Η Άννα Παγούνη σου προτείνει να κάνεις μπάνιο με χλιαρό ή κρύο νερό, χρησιμοποιώντας απαλό αφρόλουτρο  με ουδέτερο pH. Ένα ακόμη πολύ σημαντικό βήμα είναι η ενυδάτωση μετά το ντους, απλώνοντας γαλάκτωμα με μαλακτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες που προσφέρουν άμεση ανακούφιση από τους ερεθισμούς. Ωστόσο αν τα συμπτώματα δυσανεξίας επιμένουν, θα πρέπει να συμβουλευτείς το γιατρό σου.

Διάβασε επίσης: Ευκάλυπτος στο ντους, απολέπιση με καφέ και άλλες έξυπνες ιδέες για σπα στο σπίτι!

Editor's Picks

Περισσότερα από Μόδα & Ομορφιά

#shapegreece