Πώς θα αποκαλύψεις τα πιο όμορφα πόδια σου (χωρίς κιρσούς);

Ο αγγειοχειρουργός Απόστολος Απόστολος Σαλίβερος μάς εξηγεί πώς θα σβήσουμε τους αντιαισθητικούς κιρσούς στα πόδια χωρίς επέμβαση.

27.03.2015

Γράφει: Shape.gr

εχεις διαβασει

Πώς θα αποκαλύψεις τα πιο όμορφα πόδια σου (χωρίς κιρσούς);

Oι κιρσοί των κάτω άκρων είναι συχνό πρόβλημα στις μεσογειακές χώρες. Υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα το 70% των γυναικών πάσχουν από κάποιου είδους φλεβική πάθηση.

Τι είναι;
Κιρσοί ονομάζονται οι διατεταμένες επιφανειακές φλέβες στα πόδια. Οι αιτίες που προκαλούν κιρσούς είναι η κληρονομικότητα, η εγκυμοσύνη, η ορθοστασία, η καθιστική ζωή και τα τραύματα. Οι επιπλοκές των κιρσών είναι το οίδημα των κάτω άκρων, οι κράμπες, το «κάψιμο» στα πόδια, η αίσθηση ότι τα πόδια είναι βαριά και κουρασμένα, ενώ σε προχωρημένο στάδιο προκαλούν φλεβικό έλκος, αιμορραγίες και θρομβώσεις. Παλαιότερα, η θεραπεία των κιρσών γινόταν με χειρουργική επέμβαση η οποία απαιτούσε γενική νάρκωση, είχε τραυματικές τομές, άφηνε σημάδια ενώ σε πολλές περιπτώσεις ξαναεμφανίζονταν οι κιρσοί.

Η νέα μέθοδος.
Η τεχνολογία έδωσε λύση στο πρόβλημα των κιρσών και πλέον, αντί να αφαιρούμε τη φλέβα, την αφήνου με στη θέση της, αφού γίνει επεξεργασία της εσωτερικά με τη δέσμη του λέιζερ. Η μέθοδος, που ονομάζεται ενδαγγειακή σύγκλειση της φλέβας, είναι η πρώτη θεραπευτική
επιλογή, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή αλλά και την Αμερικανική Αγγειοχειρουργική Εταιρεία, λόγω των πλεονεκτημάτων της: δεν απαιτείται νάρκωση, δεν προκαλούνται τραύματα, δε χρειάζεται νοσηλεία και οι πιθανότητες επανεμφάνισης των κιρσών είναι ελάχιστες.

giatros1
Eυχαριστούμε για τις πληροφορίες τον κ. Απόστολο Σαλίβερο, αγγειοχειρουργό, διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της European Society of Vascular Surgery (www.fleves.gr)

Περισσότερα από Μόδα & Ομορφιά

#shapegreece