Τεστ: Βρες τι σε παθιάζει για να καταλάβεις τι θες να κάνεις στη ζωή σου

Κάνε στον εαυτό σου ερωτήσεις κλειδιά που θα σε βοηθήσουν να κάνεις καλύτερη τη ζωή σου και να πετύχεις εκεί που θέλεις.

04.10.2016

εχεις διαβασει

Τεστ: Βρες τι σε παθιάζει για να καταλάβεις τι θες να κάνεις στη ζωή σου

«Τι θέλω να κάνω στη ζωή μου;» Το έχουμε ακούσει 100 φορές: ζήσε μια γεμάτη ζωή, κυνήγησε τα πάθη σου και κάνε αυτό που αγαπάς. Κάτι όμως λείπει από αυτές τις συνηθισμένες συμβουλές. Δεν υπάρχει βιβλιαράκι με οδηγίες που να σου λένε πώς να ανακαλύψεις τα πάθη σου.

Είναι λογικό, δεν ξέρουμε όλοι τι μας παθιάζει, αφού έχουμε μπει από μικροί σε μια ρότα ζωής: σχολείο, πανεπιστήμιο, μετά μια δουλειά που θα μας εξασφαλίζει τα προς το ζην και μια στέγη πάνω από το κεφάλι μας. Αυτά όμως, παρότι λογικά, μπορεί να μην αποτελούν ακριβώς τον τρόπο για να νιώθεις γεμάτη. Πρόσφατη έρευνα στην Αμερική ανέφερε πως το 70% των πολιτών δεν αγαπούν τη δουλειά τους.

Μήπως λοιπόν αυτό το βιβλιαράκι με οδηγίες είναι τελικά απαραίτητο, είναι κάτι που θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε ποια είναι τα πάθη μας και πώς θα τα κυνηγήσουμε;

Βιβλιαράκι δεν γράψαμε, βρήκαμε όμως έξι ερωτήσεις που μπορείς να θέσεις στον εαυτό σου και που θα σε βοηθήσουν να βρεις τις κλίσεις σου. Και όταν το κάνεις, μη διστάζεις να αλλάζεις γνώμη όποτε χρειάζεται. Ο Jack Canfield, συγγραφέας των βιβλίων Chicken Soup for the Soul, προτείνει να μετατρέψεις τις απαντήσεις σε μια προσωπική δήλωση αποστολής. Συμφωνούμε.

Σε τι είσαι καλή/εξαιρετική;
Πολλοί από εμάς προχωράμε στη ζωή και δεν σκεφτόμαστε ποτέ αυτή την ερώτηση. Ούτε μία φορά. Αυτός όμως είναι ο δρόμος για να πας μπροστά. Είσαι μόνο εσύ, οπότε ξέχνα την ψεύτικη σεμνότητα και μίλα. Τι κάνεις καλά; Ενώνεις τους ανθρώπους; Δικτυώνεσαι; Πιάνουν τα χέρια σου; Γράφεις ποιήματα; Κεντάς; Σκέψου καλά όλα τα πράγματα που κάνεις και στα οποία είσαι καλή. Αν δυσκολεύεσαι να ξεκινήσεις, ρώτησε τον εαυτό σου μια απλή ερώτηση: «σε τι μου λένε οι άλλοι (εκτός από τη μαμά μου) ότι είμαι καλή;»

stoxoi

Τι σε συναρπάζει;
Αυτά τα πράγματα που κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου που σε ξεσηκώνουν είναι σημάδια που σου λένε ποια είσαι, τι είναι αυτό που σε κάνει μοναδική και τι σε κάνει ξεχωριστή. Άκουσέ τα! Αυτό που σε συναρπάζει δε χρειάζεται να συναρπάζει όλο τον κόσμο. Μπορεί να σου αρέσει ειλικρινά να συμπληρώνεις τα βιβλία εσόδων εξόδων σου. Μπορεί να σε συναρπάζει να βοηθάς τον σύντροφό σου να διοικεί τη φανταστική του ποδοσφαιρική ομάδα. Το ενδιαφέρον σου για τη στατιστική και τα μαθηματικά είναι εξίσου σημαντικό με τα ενδιαφέροντα για τις καλές τέχνες και τη λογοτεχνία. Μπορεί από την άλλη να σου άρεσε πάντα να βοηθάς τους φίλους σου να σχεδιάζουν τις διακοπές τους. Τότε γιατί δουλεύεις σε λογιστήριο; Ίσως είναι ώρα να γκουγκλάρεις το «πώς να γίνω ταξιδιωτική πράκτορας».

Τι σε κάνει να νιώθεις ζωντανή;
Ο ενθουσιασμός και το «να νιώθεις ζωντανή» είναι σχετιζόμενα συναισθήματα, αν και μπορεί το ένα να σε ικανοποιεί περισσότερο από το άλλο. Αξίζει λοιπόν να ρωτήσεις τον εαυτό σου όχι μόνο τι σε συναρπάζει αλλά και τι σε κάνει να νιώθεις ζωντανή; Για πολλούς από εμάς, αυτή η αίσθηση προκύπτει από το να είμαστε μέλη μιας κοινότητας με κοινά ενδιαφέροντα, γι’ αυτό αγαπάμε τις συναυλίες, τα θεατρικά έργα και άλλους τρόπους να βρισκόμαστε όλοι μαζί και να στηρίζουμε τα πάθη μας. οπότε, εσύ τι κάνεις, ή έχεις κάνει κάποτε, που σε κάνει πραγματικά να νιώθεις ζωντανή;

Απάντησε και στις υπόλοιπες ερωτήσεις στη σελίδα 2.

Editor's Picks

Περισσότερα από Καλή ζωή

Best of network

#shapegreece