Διεθνής Εταιρεία Δερματοχειρουργικής: Όσα συζητήθηκαν στο 41ο ετήσιο συνέδριο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η 41η Ετήσια Συνάντηση της Διεθνούς Εταιρείας Δερματοχειρουργικής (ISDS) στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε στις εξελίξεις για την κλασική επιστήμη αλλά και άλλων καινοτόμων μεθόδων.

δερματολογια iStock

Το ετήσιο της Συνέδριο πραγματοποίησε η Διεθνής Εταιρεία Δερματοχειρουργικής (International Society for Dermatologic Surgery), στις 22-24 Σεπτεμβρίου 2022 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Σκοπός της ετήσιας αυτής επιστημονικής συνάντησης ήταν η συζήτηση γύρω από τις εξελίξεις στην επιστήμη της κλασικής Δερματοχειρουργικής αλλά και άλλων καινοτόμων μεθόδων, όπως οι θεραπείες laser, η χρήση της βοτουλινικής τοξίνης, οι εναλλακτικές θεραπείες κατά των ρυτίδων και μια ποικιλία άλλων αισθητικών επεμβάσεων.

Η επιστημονική αυτή συνάντηση, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Διεθνή Εταιρεία Δερματοχειρουργικής (ISDS), συνέβαλε για ακόμα μια φορά στη συνεχή εκπαίδευση και έρευνα στον τομέα της Δερματοχειρουργικής, ενώ πέρα από τους εξειδικευμένους επιστήμονες, απευθύνθηκε και στη νεότερη γενιά δερματολόγων παγκοσμίως. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, οι ειδικοί μπόρεσαν να μοιραστούν εμπειρίες και γνώσεις με κορυφαίους επιστήμονες του κλάδου από όλον τον κόσμο και να αναπτύξουν φιλίες σε διεθνές επίπεδο, αποκτώντας έμπνευση για το προσωπικό τους όραμα.

Το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου εκτυλίχθηκε σε 3 παράλληλες αίθουσες ενώ, πριν την έναρξη του κυρίως προγράμματος, πραγματοποιήθηκαν 12 Χειρουργικά εργαστήρια (workshops) που περιλάμβαναν επεμβάσεις σε ανθρώπινα πτώματα αλλά και σε ζωντανούς ασθενείς, κάτω από την καθοδήγηση κορυφαίων επιστημόνων από όλον τον κόσμο. Τα workshops φιλοξενήθηκαν στους χώρους του Ανατομείου της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ , στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου και στη Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης. Στο συνέδριο συμμετείχαν 520 επιστήμονες υγείας από 45 χώρες του κόσμου, ενώ μοιράστηκαν μαζί τους τις γνώσεις τους, 120 ομιλητές. Στο πλαίσιο του συνεδρίου έλαβαν χώρα 5 Επιστημονικά Συμπόσια με οργανωτές τις γνωστότερες επιστημονικές εταιρείες στον κόσμο.

Με ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα υψηλού επιπέδου, οι συμμετέχοντες του συνεδρίου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις γύρω από τη φροντίδα των ασθενών. Δύο από τις κεντρικές ομιλίες του συνεδρίου αφορούσαν την  Αισθητική και Ογκολογική Χειρουργική ενώ κάποιες ακόμα από τις θεματικές που αναπτύχθηκαν ήταν η πρακτική ομορφιάς στον αρχαίο κόσμο, η παγκόσμια αισθητική σήμερα, οι τάσεις στα καλλυντικά και τα συμπληρώματα, η πρόληψη του καρκίνου του δέρματος και το μέλλον της ανοσοθεραπείας.

Τέλος το συνέδριο πλαισιώθηκε από πολύ ενδιαφέρουσες παράλληλες δράσεις όπως ξενάγηση στην πόλη της Θεσσαλονίκης, βραδινό γκαλά και τελετή απονομής βραβείων, ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας και περιήγηση στο θέρετρο της Βουρβουρούς, στη Χαλκιδική.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i