5+1 χαρακτηριστικά ενός καλού γυναικολόγου

pregnant - Shutterstock - do not use

 

Ο γυναικολόγος είναι ένας από τους πιο σημαντικούς γιατρούς στη ζωή μιας γυναίκας. Βρίσκεται δίπλα της από την εφηβεία μέχρι τη μητρότητα και την εμμηνόπαυση, ενώ την παρακολουθεί τουλάχιστον μία φορά το χρόνο για όλη της τη ζωή. Επίσης είναι ο γιατρός με τον οποίο κάνει μια γυναίκα τις πιο αμήχανες και προσωπικές συζητήσεις. Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς πόσο σημαντικό είναι για μία γυναίκα να επιλέξει έναν πολύ καλό γυναικολόγο, τον οποίο θα εμπιστεύεται και με τον οποίο θα αναπτύξει και μία καλή προσωπική σχέση που θα διαρκέσει για πολλά χρόνια. Αν ψάχνετε για νέο γυναικολόγο, δείτε τι πρέπει να προσέξετε και ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει.

Να έχει εμπειρία

Ελέγξτε το βιογραφικό του γιατρού για να μάθετε τι πτυχία έχει, αν είναι μέλος συλλόγων, αν έχει παρακολουθήσει συνέδρια και το σημαντικότερο τι επαγγελματική εμπειρία έχει. Ένας καλός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι μέσω του instaDoctor.gr όπου θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που σας ενδιαφέρουν να μάθετε για κάθε γιατρό.  Μία ακόμη πληροφορία που μπορεί να σας ενδιαφέρει είναι αν ο γυναικολόγος παρέχει συγκεκριμένες υπηρεσίες ή αν έχει κάποια συγκεκριμένη ειδίκευση που σας ενδιαφέρει, όπως είναι η εξωσωματική γονιμοποίηση.

Να έχει καλή συμπεριφορά γιατρού προς ασθενή

Ένας γιατρός που είναι απότομος ή απόλυτος και δεν σας αφήνει να εκφραστείτε δεν θα σας ικανοποιήσει μακροπρόθεσμα. Θέλετε έναν γιατρό που θα σας ακούει και θα σέβεται αυτά που έχετε να πείτε.

Να μοιράζεται τις ίδιες αξίες

Ειδικά σε θέματα όπως η γέννα και ο θηλασμός η κάθε γυναίκα έχει διαφορετικό τρόπο με τον οποίο βλέπει τα πράγματα και διαφορετικές απόψεις. Μάθετε τις απόψεις του γιατρού από νωρίς, καθώς δεν θέλετε να βρεθείτε σε μία άβολη κατάσταση ή να σας κουράρει ένας γιατρός που έχει εντελώς αντίθετες απόψεις από τις δικές σας.

Να συνεργάζεται με νοσοκομεία και μαιευτήρια που σας βολεύουν

Ενδεχομένως κάποια στιγμή να χρειαστεί να επισκεφτείτε ένα νοσοκομείο ή μαιευτήριο για τυχόν επιπλέον εξετάσεις, νοσηλεία, γέννα κ.α. Βεβαιωθείτε ότι το νοσοκομείο και μαιευτήριο, με το οποίο συνεργάζεται ο γιατρός σας διατηρεί υψηλά πρότυπα ποιότητας και σας βολεύει.

Να αισθάνεστε άνετα μαζί του

Ο γυναικολόγος είναι ο γιατρός που θα σας κάνει γυναικολογικές εξετάσεις και πολύ προσωπικές ερωτήσεις, όπως για τη σεξουαλική ή αναπαραγωγική σας υγεία ή την εμμηνόπαυση. Επιπλέον είναι πολύ πιθανό αυτός ο γιατρός να χρειαστεί να σας κρατήσει το χέρι κυριολεκτικά σε δύσκολες στιγμές, όπως αυτή της γέννας. Είναι επομένως σημαντικό να είναι ένας γιατρός που σας ηρεμεί και με τον οποίο αισθάνεστε πολύ άνετα. Επίσης παρ’ όλο που δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διαφορά, κάποιες γυναίκες έχουν ιδιαίτερη προτίμηση ως προς το φύλο του γυναικολόγου. Σκεφτείτε αν είστε από τα άτομα που αισθάνονται πιο άνετα να έχουν είτε άνδρα είτε γυναίκα γυναικολόγο και αν είστε, επιλέξτε αναλόγως.

Να βρίσκεται σε περιοχή που σας βολεύει

Τέλος, όπως είπαμε ο γυναικολόγος είναι από τους γιατρούς που θα βλέπετε συχνά στη ζωή σας (αν είστε γυναίκα φυσικά), αφού ένας ετήσιος προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος είναι άκρως απαραίτητος. Σκεφτείτε λοιπόν αν το ιατρείο του γυναικολόγου σας βρίσκεται σε περιοχή που σας βολεύει, σύμφωνα με τον τρόπο που μετακινείστε.  

Στο instaDoctor.gr θα βρείτε αξιόπιστους γυναικολόγους, με όλες τις πληροφορίες που είναι απαραίτητες, ώστε να επιλέξετε αυτόν που σας ταιριάζει. Άλλες ειδικότητες που μπορείτε να βρείτε στο instaDoctor.gr είναι:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i