Κοιλιοπλαστική: Οι μέθοδοι, τα αποτελέσματα και η επόμενη μέρα

Η κοιλιοπλαστική είναι μια "δοκιμασμένη" από τον χρόνο μέθοδος, που αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη χαλάρωση του δέρματος και των μυών στην περιοχή της κοιλιάς.

Γυμνασμένη γυναίκα με μπικίνι στην παραλία istock

Από τον Ελευθέριο Δημητραδιού, πλαστικό και επανορθωτικό χειρουργό, επιστημονικό υπεύθυνο της Luxurious Medical Aesthetics & Plastic Surgery
(luxuriousmedicalaesthetics.gr).

Το δέρμα της κοιλιάς με το πέρασμα του χρόνου υφίσταται μεταβολές. Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό μπορεί να είναι διάφοροι, όπως οι αυξομειώσεις βάρους και η εγκυμοσύνη, αλλά και εξαιτίας της διαδικασίας της γήρανσης, που όλα τους οδηγούν σε χαλάρωση του δέρματος της κοιλιάς και των κοιλιακών μυών. Η κοιλιοπλαστική είναι μια επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής που σκοπό έχει να αφαιρέσει το χαλαρό δέρμα από την κοιλιά και παράλληλα να ενισχύσει τον τόνο των κοιλιακών μυών (ορθοί και λοξοί κοιλιακοί μύες). 

Διαβάστε Επίσης

Οι μέθοδοι 

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι κοιλιοπλαστικής, ανάλογα με την έκταση της χαλάρωσης που εμφανίζει το δέρμα στην περιοχή. 
- Η κλασική κοιλιοπλαστική γίνεται στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων και η αφαίρεση δέρματος πραγματοποιείται πάνω από τον ομφαλό έως το εφήβαιο. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης γίνεται εκ νέου τοποθέτηση του ομφαλού. Εδώ ανήκει και η νέα μέθοδος PTS, στην οποία χρησιμοποιούμε ράμματα για να κλείνουμε τον κενό χώρο ανάμεσα στο δέρμα της κοιλιάς και τους μυς. Η τοποθέτηση παροχετεύσεων ή όχι κρίνεται κατά περίπτωση. Η τομή της κανονικής κοιλιοπλαστικής γίνεται οριζόντια χαμηλά στο εφήβαιο.
- Η μίνι κοιλιοπλαστική αφορά την αφαίρεση του χαλαρού δέρματος της κοιλιάς κάτω από τον ομφαλό έως το εφήβαιο. Μπορεί να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση και ενίσχυση των κοιλιακών μυών, με προϋπόθεση να μην υπάρχει χαλάρωση του δέρματος πάνω από τον ομφαλό.

Αποτελέσματα κοιλιοπλαστικής

Η κοιλιοπλαστική, κλασική ή μίνι, έχει άριστα αποτελέσματα για τους ασθενείς. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα αποτελέσματα είναι μόνιμα αν ακολουθηθούν μια ισορροπημένη διατροφή και μια ελαφριά άσκηση και αν, φυσικά, δεν υπάρξουν μεγάλες αυξομειώσεις βάρους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i