Το βούτυρο – κακάο εμποδίζει τις ραγάδες της εγκυμοσύνης;

Εάν φοβάσαι τις ραγάδες της εγκυμοσύνης μην αδειάσεις όλο το βούτυρο κακάο προτού διαβάσεις αυτό το άρθρο.

εγκυος γυναίκα απλώνει λοσιόν για τις ραγάδες της εγκυμοσύνης istock

Σίγουρα το βούτυρο - κακάο κάνει το δέρμα απαλό, αλλά η καθημερινή χρήση του από τις εγκύους με σκοπό να αποφύγουν τις ραγάδες της εγκυμοσύνης, μάλλον είναι ανώφελη, σύμφωνα με έρευνα του Ιατρικού Κέντρου του Αμερικανικού Πανεπιστημίου στη Βηρυτό.

"Κάποιοι ειδικοί πιστεύουν ότι αν κρατάς το δέρμα σου ενυδατωμένο, γίνεται και πιο ελαστικό. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν ισχύει απόλυτα", όπως λέει ο Άνγουαρ Νάσαρ, M.D., κεντρικός συγγραφέας της μελέτης.

Η αιτία του προβλήματος είναι άγνωστη, αλλά πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι το να εφαρμόζουν βούτυρο - κακάο στο δέρμα τους μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των ραγάδων.

Τι έδειξε η μελέτη

Στη μελέτη, ο δρ. A. H Nassar και οι συνεργάτες του προσπάθησαν να λύσουν αυτό το ζήτημα εξετάζοντας τις ραγάδες που προέκυψαν σε 210 έγκυες γυναίκες που τυχαία τους ανατέθηκε να εφαρμόσουν βούτυρο κακάο ή ανενεργό "placebo" στην κοιλιά, το στήθος και τους μηρούς τους. μία φορά την ημέρα ξεκινώντας κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Το 83% των γυναικών ολοκλήρωσαν τη μελέτη. Συνολικά, το 45% των γυναικών που εφάρμοσαν βούτυρο κακάο εμφάνισαν ραγάδες σε σύγκριση με το 49% των γυναικών που εφάρμοσαν λοσιόν εικονικού φαρμάκου.

Τι είναι οι ραγάδες;

Οι ραγάδες είναι ουλές που εμφανίζονται στο δέρμα σου όταν τεντώνεται υπερβολικά και απότομα. Συμβαίνουν όταν οι ιστοί στο μεσαίο στρώμα του δέρματος σου (χόριο) δεν μπορούν να συμβαδίσουν με την ταχεία αύξηση και σπάει η ελαστικότητά τους.

Αυτές οι ουλές είναι συνήθως κόκκινες ή μοβ όταν είναι καινούργιες και ξεθωριάζουν παίρνοντας ένα υπόλευκο χρώμα με την πάροδο του χρόνου. Ενώ δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία σου, μπορεί να είναι αντιαισθητικές.

Οι ραγάδες εμφανίζονται πιο συχνά σε έγκυες γυναίκες, εφήβους που έχουν απότομη ανάπτυξη, και σε άτομα με αυξομειώσεις βάρους. Μπορούν να εμφανιστούν στους μηρούς, τους γλουτούς, την κοιλιά, το στήθος και την πλάτη.

Πώς να μειώσεις τις ραγάδες

Για να απαλλαχτείς τελείως απ' αυτές, χρειάζεται να επισκεφτείς το δερματολόγο σου. Η έρευνα δείχνει ότι οι κρέμες με ρετινόλη μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση νέων ραγάδων, ενώ οι θεραπείες λέιζερ και δερμοαπόξεσης μπορούν να απαλείψουν τις παλιές. 

Πώς θα εξαφανίσεις τις ραγάδες φυσικά, μέσω της διατροφής

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i