
Οι ειδικοί συμφωνούν απόλυτα για το ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγονται περισσότερο όταν έχουμε υψηλή αρτηριακή πίεση: τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, όπως τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τα αλλαντικά (π.χ. ζαμπόν, μπέικον).
Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ξεκάθαρα τη σύνδεση ανάμεσα στην τακτική κατανάλωση αυτών των τροφίμων και στην αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης υπέρτασης. Τι να προτιμήσουμε όμως;
Οι παρακάτω τροφές σύμφωνα με τους καρδιολόγους, μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης όταν καταναλώνονται συστηματικά:
Δες περισσότερα στο thetoc.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr