Γιατί μια βόλτα στο πάρκο μπορεί να είναι η καλύτερη φροντίδα του εαυτού σου

Τα οφέλη του να περπατάς στη φύση

Γιατί μια βόλτα στο πάρκο μπορεί να είναι η καλύτερη φροντίδα του εαυτού σου

Προσπαθούμε καθημερινά να κάνουμε το καλύτερο για να φροντίσουμε τον εαυτό μας. Σωστή διατροφή, βιταμίνες και άλλα υποκατάστατα, προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης, νέες θεραπείες, cycling sessions, και ό,τι καινούργιο πρόγραμμα ακολουθούν οι fit experts και η λίστα δεν έχει τέλος. Αυτό που συχνά ξεχνάμε όμως είναι ότι η φροντίδα του εαυτού μας δεν χρειάζεται να απαιτεί τόσο πολύ χρόνο αλλά και χρήματα. Μερικές φορές, αρκεί κάτι απλό, όπως μία βόλτα στο πάρκο – γεγονός που επιβεβαιώνει και η επιστήμη.

Έχει αποδειχθεί ότι το περπάτημα ενισχύει τη διάθεση

Μέχρι τώρα γνωρίζουμε ότι οι ενδορφίνες που παράγονται από τη σωματική άσκηση παίζουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της διάθεσής μας. Όσον αφορά το περπάτημα όμως δεν είναι μόνο η κίνηση που μετράει, αλλά και ο τρόπος.

Σε μια ερευνητική μελέτη, ένα δείγμα προπτυχιακών φοιτητών που περπάτησαν με ένα «χαλαρό» ύφος (πεσμένοι ώμοι) ανέφεραν περισσότερα αρνητικά συναισθήματα σε αντίθεση με την ομάδα που περπάτησε με «χαρούμενο» ύφος (σωστή στάση του σώματος και αναπηδήσεις στο βάδην.

Με άλλα λόγια, ο τρόπος με τον οποίο περπατάς μπορεί να επηρεάσει πιθανώς τη σειρά των σκέψεών σου και κατ’ επέκταση τη διάθεσή σου. Την επόμενη φορά που θα βγεις για περπάτημα, φτιάξε μία playlist με τραγούδια που σε εμπνέουν και δώσε έναν πιο ευχάριστο τόνο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i