Θέλεις να γίνεις μαμά; Ή όχι ακόμη; Σε κάθε περίπτωση, μάθε ποιες είναι οι γόνιμες μέρες σου!

Ανυπομονείς να γίνεις μαμά; Ή μήπως αυτή την περίοδο της ζωής σου δεν θα ήθελες μια εγκυμοσύνη; Οι γόνιμες μέρες μπορούν να σε βοηθήσουν σε κάθε περίπτωση. Διάβασε εδώ πώς θα τις υπολογίσεις.

γόνιμες ημέρες photosbyhope

Ονειρεύεσαι να γίνεις σύντομα μαμά; Ή μήπως προτιμάς να παραμείνεις για πολύ καιρό ακόμα απαλλαγμένη από τις υποχρεώσεις μιας οικογένειας; Όπως και να 'χει, οι γόνιμες μέρες μπορούν να σε βοηθήσουν να πετύχεις το σκοπό σου, όποιος κι αν είναι αυτός. Αρκεί να τις υπολογίσεις σωστά! Δες εδώ τους τρόπους.

Πώς θα υπολογίσεις τις γόνιμες μέρες σου

Με μαθηματικούς υπολογισμούς

Η ημέρα που απελευθερώνεται το ωάριο από την ωοθήκη είναι η 14η για έναν κύκλο 28 ημερών. Αν ο κύκλος σου είναι μεγαλύτερος, για κάθε μία ημέρα παραπάνω του κύκλου, υπολόγισε μία ημέρα μετά την 14η. Αν είναι μικρότερος, αφαίρεσε αντίστοιχα μία ημέρα.

Πρώτη εγκυμοσύνη: Όσα θα ήθελα να μου έχουν πει ΠΡΙΝ μείνω έγκυος!

Μπορείς να μείνεις έγκυος από προσπερματικά υγρά;

Με θερμομέτρηση

Αν και δεν αποτελεί την πλέον ακριβή μέθοδο, η θερμοκρασία σου μπορεί να αποτελέσει ένδειξη των γόνιμων ημερών. Λίγες μέρες πριν τη μέση του κύκλου σου, βάζε κάθε πρωί πριν σηκωθείς από το κρεβάτι. Όταν έχεις ωορρηξία η θερμοκρασία σου θα ανέβει κατά μερικά δέκατα.

Με έλεγχο της βλέννας του τραχήλου

Στην αρχή του έμμηνου κύκλου οι τραχηλικές βλέννες είναι μειωμένες. Όσο περνούν οι μέρες και πλησιάζει η μέση του κύκλου, θα παρατηρήσεις πως οι βλέννες αυξάνονται. Λίγο πριν την ωορρηξία γίνονται λεπτόρρευστες, διαυγείς και ελαστικές. Αυτό έχει σκοπό να διευκολύνει τα σπερματοζωάρια να προχωρήσουν μέσα από τον τράχηλο προς το ωάριο. Αν διαπιστώσεις τέτοια υφή στην τραχηλική βλέννα τις... επίμαχες ημέρες, σημαίνει ότι είσαι γόνιμη.

Με τεστ ωορρηξίας

Χρησιμοποιώντας αυτά τα τεστ με τα πρωινά ούρα, μπορείς μέσα σε λίγα λεπτά να διαπιστώσεις αν βρίσκεσαι στις γόνιμες ημέρες σου. Ανιχνεύοντας την αυξομείωση της ωχρινοτρόπου ορμόνης (LH) που προηγείται της ωορρηξίας, τα τεστ αυτά μπορούν να σου δείξουν τις 2 πιο γόνιμες ημέρες του κύκλου σου. Χρησιμοποίησέ τα μετά την 10η-11η ημέρα του κύκλου για να εντοπίσεις την ωορρηξία σου με βάση την αλλαγή της χρωματικής ένδειξης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i