Σε ποια ηλικία γίνεται κρυοσυντήρηση ωαρίων;

Τι απαντά για την κρυοσυντήρηση ωαρίων ο καθηγητής Γρηγόριος Γκριμπίζης, Ιατρός Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Ειδικός Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου Fertilia.

κρυοσυντήρηση istock

Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, στις επαγγελματικές και προσωπικές προτεραιότητες, μετέθεσαν σημαντικά την ηλικία στην οποία η σύγχρονη γυναίκα επιχειρεί την απόκτηση παιδιού. Σε μία ομάδα, μάλιστα, γυναικών η μετάθεση αυτή είναι αναγκαστική λόγω προβλημάτων υγείας, όπως η κακοήθεια του μαστού ή άλλες παθήσεις, σήμερα απολύτως ιάσιμες, των οποίων, ωστόσο, η θεραπεία έχει επιπτώσεις στη γονιμότητα.

Από την άλλη, ακόμη και καλοήθεις γυναικολογικές παθήσεις που είναι συχνότερες, όπως η ενδομητρίωση, έχουν τη δική τους ξεχωριστή βαρύτητα στον περιορισμό της γονιμότητας.

Αυτό, όμως, που δεν ήταν δυνατόν να υπερβούμε μέχρι σήμερα ήταν το γυναικείο βιολογικό ρολόι. H μείωση της γονιμότητας είναι σημαντική μετά το 35ο έτος και ταχύτατη μετά το 40ό έτος της ηλικίας λόγω της μείωσης του αριθμού και της ποιότητας των ωαρίων. Αυτό πολλές φορές οδηγούσε αφενός σε μεγάλες κοινωνικές πιέσεις και αφετέρου σε προσωπικούς συμβιβασμούς στην επιλογή συντρόφου, με μεγάλες επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των γυναικών.

Πότε γίνεται η κρυοσυντήρηση;

Στην εποχή μας, οι νεότερες μέθοδοι υαλοποίησης επέτρεψαν την κρυοσυντήρηση βιολογικού υλικού με ασφάλεια και μεγάλα ποσοστά επιβίωσης για μελλοντική χρήση. Σύμφωνα με νεότερα επιστημονικά δεδομένα, επιβιώνει το 90% των κρυσυντηρημένων ωαρίων και οι πιθανότητες εγκυμοσύνης εξαρτώνται από τον αριθμό των ωαρίων και την ηλικία της γυναίκας στην οποία έγινε η κατάψυξη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ποσοστά αναμενόμενης εγκυμοσύνης ξεπερνούν το 70% όταν η κατάψυξη γίνεται σε ηλικία μικρότερη των 38 ετών και κρυσυντηρούνται περισσότερα από 15 ωάρια. Έτσι, η πιθανότητα για τη γυναίκα να επιτύχει εγκυμοσύνη και να αποκτήσει παιδί διαφυλάσσεται στον χρόνο.

Από πλευράς μας, δεσμευόμαστε να παρέχουμε προσωποποιημένη και ασφαλή θεραπεία υπογονιμότητας δημιουργώντας ένα περιβάλλον με επίκεντρο τον άνθρωπο. Από τον έλεγχο της γονιμότητας και τη θεραπεία μέχρι την εξωσωματική γονιμοποίηση, παρέχουμε εξειδικευμένες υπηρεσίες, καθώς η μονάδα μας είναι σύγχρονα τεχνολογικά εξοπλισμένη και στελεχώνεται από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.

Κάνε τις επιλογές σου στον δικό σου χρόνο!

  • Κρυοσυντήρηση Γενετικού Υλικού
  • Διερεύνηση Γονιμότητας
  • Εξωσωματική Γονιμοποίηση

Μάθε περισσότερα εδώ: fertiliabygenesis.com

SPECIAL FEATURE "FOCUS ON SELF-CARE" - ΑΠΟ ΤΟ SHAPE ΜΑΡΤΙΟΥ '24 ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΗΝ ΕΛΕΑΝΝΑ ΛΙΜΑ ΚΑΙ ΔΩΡΟ BODY WATER ΤΗΣ FRESH LINE.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i