Εφηβεία και μαριχουάνα: Τι να κάνεις αν υποπτεύεσαι ότι το παιδί σου καπνίζει

Τι μπορεί να κάνει όμως ο γονέας αν αντιληφθεί ότι οι φίλοι του παιδιού ή ακόμα και το ίδιο καπνίζουν; Η ειδικός εξηγεί τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν

shutterstock_344303546 By SpeedKingz

Από τη Γεωργία Χριστίνα Κανελλοπούλου, Ψυχολόγος – Οικογενειακή Σύμβουλος www.thepsytrap.gr

Πολλοί συμμαθητές του παιδιού μου καπνίζουν μπάφο μαριχουάνα. Υπάρχει ανοχή στην περιστασιακή χρήση ή αν αντιληφθώ πως το παιδί μου καπνίζει (έστω που και που) θα πρέπει να απευθυνθώ σε κάποιον ειδικό;

Τι πρέπει να κάνεις σύμφωνα με την Γεωργία Χριστίνα Κανελλοπούλου

Η εφηβεία είναι μία περίοδος όπου πολλοί νέοι πειραματίζονται σε διάφορα πράγματα και καταστάσεις προσπαθώντας να εισέλθουν όσο πιο γρήγορα γίνεται στον κόσμο των ενηλίκων. Κάτι που θεωρούν ότι θα τους βοηθήσει σε αυτό είναι να δοκιμάζουν πράγματα που απαγορεύονται, που δεν είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν όταν ήταν μικροί.

Ένα από αυτά είναι το κάπνισμα και πιο συγκεκριμένα ή χρήση της μαριχουάνας.

Τι μπορεί να κάνει όμως ο γονέας αν αντιληφθεί ότι οι φίλοι του παιδιού ή ακόμα και το ίδιο καπνίζουν;

Η καλύτερη γέφυρα που φέρνει κοντά κάθε γονιό με το παιδί του είναι η επικοινωνία. Μιλάμε ανοιχτά με το παιδί μας για όλα τα είδη ναρκωτικών, εκφράζουμε την άποψή μας και του εξηγούμε τις επιβλαβείς συνέπειες που μπορεί να έχει η χρήση αυτή στην υγεία του. Ρωτάμε και τον ίδιο τι ξέρει, τι έχει ακούσει ή τι φαντάζεται για την μαριχουάνα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Εφηβεία και αλκοόλ: Πόσο αλκοόλ να «επιτρέπουμε» ως γονείς να πίνουν οι έφηβοι; Πότε να ανησυχήσουμε; Η ψυχολόγος απαντά!

Δεν χρειάζεται να είμαστε πανικόβλητοι μπροστά στο παιδί μας αν καταλάβουμε πως κάνει χρήση μαριχουάνας. Κάτι τέτοιο θα αγχώσει τον έφηβο περισσότερο και θα σπάσει κάθε γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ του, καθώς θα νιώθει πως δεν τον εμπιστευόμαστε.

Ακόμη, σαν γονείς θα μπορούσαμε να μιλήσουμε με άλλους γονείς πάνω σ’ αυτό το θέμα και να οργανώσουμε ενημερωτικές εκδηλώσεις που θα απαρτίζονται από ειδικούς και θα απευθύνονται τόσο σε γονείς όσο και σε εφήβους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i