Τι λύσεις υπάρχουν για την ξηρότητα κόλπου;

Μια καινοτόμος θεραπεία δίνει αποτελεσματική απάντηση στο σημαντικό πρόβλημα της ξηρότητας του κόλπου.

skin-care-picture-id170167185 Credit:NadyaPhoto

Ευχαριστούμε τον δρα Παντελή Μεσσαρόπουλο, MD, Msc, Phd cand., μαιευτήρα-γυναικολόγο, MSc στην Παθολογία της κύησης, υπ. διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, ακαδημαϊκός υπότροφος Γ’ Πανεπιστημιακής Κλινικής, Νοσοκομείο «Αττικόν», εξειδικευμένος σε θέματα καθ’ έξιν αποβολών και πρόωρης ωοθηκικής ανεπάρκειας.

Μια καινοτόμος θεραπεία δίνει αποτελεσματική απάντηση στο σημαντικό πρόβλημα της ξηρότητας του κόλπου.

Χωρίς ταμπού

Στις μέρες μας δεν μπορεί να υπάρχουν ζητήματα που δυσχεραίνουν την καθημερινότητά μας και, παρ’ όλ’ αυτά, να θεωρούνται θέματα-ταμπού. Η αιδοιοκολπική ατροφία, η οποία περιλαμβάνει την ξηρότητα του κόλπου καθώς και την ατροφία των έξω γεννητικών οργάνων, υπήρξε μέχρι το πρόσφατο παρελθόν ένα τέτοιο ακριβώς ζήτημα. Κι αυτό ίσχυε κυρίως για τις γυναίκες περιεμμηνοπαυσιακής και εμμηνοπαυσιακής ηλικίας που, παρόλο που μία στις τρεις υποφέρει από σημαντικά συμπτώματα, όπως ο κνησμός των εξωτερικών οργάνων, η κολπική ξηρότητα, το αίσθημα καύσου, η δυσπαρευνία (πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή), δεν ήθελαν να συζητήσουν και να ζητήσουν βοήθεια για το θέμα αυτό.

Αίτια και λύση

Η μείωση των οιστρογόνων κατά την εμμηνόπαυση οδηγεί σε μείωση του κολλαγόνου και αποδόμηση των ινών ελαστίνης. Σήμερα υπάρχει μια εξαιρετικά αποτελεσματική απάντηση σε όλα τα παραπάνω προβλήματα μέσω τοπικών εγχύσεων υαλουρονικού οξέος με μαννιτόλη, με εφαρμογή αποκλειστικά στη γυναίκεια γενετήσια περιοχή του αιδοίου και του κόλπου, με καταπληκτικά αποτελέσματα. Η θεραπεία με εγχύσεις υαλουρονικού οξέος βελτιώνει σημαντικά την ικανότητα συγκράτησης της υγρασίας και την ενυδάτωση στην αιδοιοκολπική περιοχή, έχοντας μοναδική συμβατότητα με το pH και τη δομή των ιστών. Η διαδικασία εφαρμογής είναι ανώδυνη, πραγματοποιείται σε μία μόνο συνέδρια, έχει άμεσα αποτελέσματα και διαρκεί από 6 έως 9 μήνες.

Άλλες εφαρμογές

Οι εγχύσεις υαλουρονικού οξέος εφαρμόζονται επίσης στην αιδοιοπλαστική (αύξηση και ενυδάτωση των μεγάλων χειλέων) όσο και στην αύξηση της σεξουαλικής ευχαρίστησης μέσω εγχύσεων στο σημείο G. Οι εγχύσεις υαλουρονικού οξέος μπορούν να βοηθήσουν ακόμα και στην αποκατάσταση της όποιας σεξουαλικής δυσλειτουργίας έχει προκύψει από κακή συρραφή και ουλές από γυναικολογικές κολπικές επεμβάσεις και φυσιολογικό τοκετό. Σε σχέση με τις παλαιότερες ενυδατικές μεθόδους, που δεν είχαν τόσο καλά αποτελέσματα, η σύγχρονη και καινοτόμος αυτή θεραπεία μπορεί να δώσει λύση σε αυτά τα γνωστά προβλήματα για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και με καλύτερα αποτελέσματα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i