Κάνε το τεστ: Τι δείχνει η χειραψία για την υγεία σου;

Η χειραψία μπορεί να αποκαλύψει πράγματα για την υγεία σου - συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου πρόωρου θανάτου!

hands istock

Υπάρχει ένα απίστευτα απλό κόλπο που μπορεί να σου δείξει την πραγματική κατάσταση της υγείας σου καθώς και εάν διατρέχεις ή όχι κίνδυνο για πρόωρο θάνατο: στη χειραψία.

Κανείς από εμάς δεν μπορεί να μαντέψει το μέλλον, ούτε καν οι επαγγελματίες υγείας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να παρατηρούμε κάποια σημάδια που δείχνουν ότι η υγεία μας δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση ή ότι κάτι στο σώμα μας έχει άλλαξε πρόσφατα.

Πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο στη μακροζωία και αυτοί περιλαμβάνουν τον τρόπο ζωής που ακολουθείς και τυχόν ασθένειες στις οποίες έχεις γενετική προδιάθεση, αλλά υπάρχει ένα απίστευτα γρήγορο τεστ που μπορείς να κάνεις για να μάθεις σε τι κατάσταση είναι η υγεία σου.

Το τεστ της χειραψίας

Το τεστ περιλαμβάνει απλώς μια χειραψία με ένα άλλο άτομο και του πόσο ισχυρή είναι η λαβή σου, επειδή μια αδύναμη χειραψία μπορεί να προβλέψει ότι βρίσκεσαι σε ομάδα υψηλού κινδύνου για πρόωρο θάνατο.

Αυτό συμβαίνει επειδή η αδυναμία στη λαβή είναι σημάδι ορισμένων σοβαρών παθήσεων υγείας όπως άνοια και καρδιακά προβλήματα. Διάφορες μελέτες έχουν διεξαχθεί για αυτό και έχουν δείξει επανειλημμένα ότι μπορεί να υπάρχει συσχέτιση μεταξύ εκείνων που έχουν αδύναμα χέρια με αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Όταν πρόκειται για καρδιακές παθήσεις, η αδυναμία στα χέρια μπορεί να δείξει ότι η καρδιά κάποιου είναι επίσης πιο αδύναμη και ότι δεν αντλεί αίμα τόσο αποτελεσματικά σε όλο το σώμα. 

Από την άλλη πλευρά, όσοι είχαν πιο δυνατή χειραψία διέτρεχαν χαμηλότερο κίνδυνο και η μελέτη έδειξε ότι αυτό υποδηλώνει πως η λειτουργική άσκηση μπορεί να βελτιώσει την πρόγνωση.

Μια ξεχωριστή μελέτη στο British Medical Journal, επικεντρώθηκε σε περισσότερους από 1,1 εκατομμύρια συμμετέχοντες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι έχουν αδύναμη λαβή στη μέση ηλικία έχουν 20% υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακές και αναπνευστικές παθήσεις και καρκίνο. Η αδυναμία στα χέρια έχει επίσης συνδεθεί πιθανώς με την κατάθλιψη και ως πρώιμο δείκτη άνοιας. Αυτό το απλό τεστ είναι δωρεάν και ένας εύκολος τρόπος για να παρακολουθήσεις τη γενική υγεία σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i