Κακός ύπνος; Έλεγξε τα συμπτώματα με αυτό το τεστ για να δεις αν κοιμάσαι καλά

Πολύ συχνά δεν συνειδητοποιούμε πόσο σημαντικός είναι ο ποιοτικός ύπνος για να λειτουργεί σε perfect mode το σώμα και ο εγκέφαλός μας.

Κακός ύπνος; Έλεγξε τα συμπτώματα με αυτό το τεστ για να δεις αν κοιμάσαι καλά

Είναι κάποια πρωινά που ξυπνάς και νιώθεις ότι δεν έχεις ξεκουραστεί αρκετά ή σαν να… έσκαβες στον ύπνο σου; Κι όταν ξυπνάς χωρίς να νιώθεις ανανεωμένη και ξεκούραστη, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι δύσκολο να ανατρέψεις την κατάσταση και να καταφέρεις τελικά να είσαι αποτελεσματική και δραστήρια όλη τη μέρα. Η λύση σε αυτή την εξίσωση είναι τόσο απλή όσο φαντάζεσαι: Απλά είναι κακός ο ύπνος σου ή απλά χρειάζεσαι περισσότερο ή καλύτερο ύπνο.

Πόσο «ποιοτικός» είναι ο ύπνος σου;

Καινούριες έρευνες αποδεικνύουν πως δεν αρκεί να κοιμάσαι τις ιδανικές ώρες, 7-9 ώρες κάθε βράδυ, για να ξεκουράζεσαι πραγματικά και να αποδίδεις στη διάρκεια της ημέρας. Αυτό που τονίζουν οι ειδικοί είναι πως η ποιότητα του ύπνου σου παίζει μεγαλύτερο ρόλο από την ποσότητα, και σε αυτό θα πρέπει να εστιάσεις. (Άσε που είναι πιο εφικτό να προσπαθήσεις να κοιμάσαι καλύτερα απ’ το να κοιμάσαι περισσότερες ώρες.)

Κάνε το τεστ

Αναρωτιέσαι αν όντως κοιμάσαι καλά τα βράδια; Σκέψου αν έχεις ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω συμπτώματα που θα μπορούσαν να σημαίνουν πως ο ύπνος σου δεν είναι τελικά όσο ποιοτικός και αναζωογονητικός θα έπρεπε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i