Τι έχει αλλάξει στις θεραπείες για τις αιμορροΐδες, τα συρίγγια και την κύστη κόκκυγος; Ο ειδικός απαντά

Σημαντικές εξελίξεις στη θεραπεία περιπρωκτικών παθήσεων.

woman-in-toilet-picture-id485092464

Από τον Φώτιο Αρχοντοβασίλη, MD, PhD, FISS, FEHS, χειρουργό εξειδικευμένο στην Ορθοπρωκτική Χειρουργική, διευθυντή ΣΤ' Χειρουργικής Κλινικής Metropolitan General, αντιπρόεδρο Ελληνικής Εταιρείας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής (oxeirourgos.gr).

Η ταχύτατη εξέλιξη της ιατρικής τεχνολογίας έχει συμβάλλει στη θεαματική αλλαγή της θεραπείας των περιπρωκτικών παθήσεων επιτρέποντας σε εξειδικευμένους χειρουργούς να παρέχουν πιο σύγχρονες ανώδυνες και αναίμακτες θεραπείες.

Αιμορροϊδοπλαστική με laser για τις αιμορροΐδες (LHP)

Είναι μια πραγματικά πρωτοποριακή, ελάχιστα επεμβατική, ανώδυνη και αναίμακτη τεχνική για τη θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας 2ου, 3ου και ίσως και 4ου βαθμού (χωρίς μεγάλη πρόπτωση του βλεννογόνου). Πραγματοποιείται από μια μικρή οπή στο δέρμα του πρωκτού μέσω της οποίας διέρχεται μια ειδική οπτική ίνα, που εφαρμόζει ακτινικά και με ελεγχόμενο τρόπο την ενέργεια laser, προκαλώντας τη συρρίκνωση του αιμορροϊδικού όζου. Η επέμβαση γίνεται με ελάχιστη μέθη και ο ασθενής φεύγει από το νοσοκομείο σε μόλις 2-3 ώρες.

FiLaC: Η ασφαλέστερη θεραπεία για τα περιεδρικά συρίγγια

Η θεραπεία των περιεδρικών συριγγίων αποτελεί θεραπευτική πρόκληση όχι μόνο λόγω των σημαντικών υποτροπών μετά από επεμβάσεις, αλλά και λόγω του κινδύνου βλάβης των σφιγκτήρων και του ενδεχόμενου ακράτειας. Η θεραπεία FiLaC (Fistula Laser Closure) είναι μια καινοτομική, ανώδυνη, αναίμακτη και απόλυτα ασφαλής μέθοδος θεραπείας των περιπρωκτικών (περιεδρικών) συριγγίων με χρήση laser. Η μέθοδος FiLaC δεν απαιτεί τη χρήση ραμμάτων ή άλλων υλικών και διατηρεί ανέπαφους το βλεννογόνο και τους σφιγκτήρες αποτρέποντας κάθε ενδεχόμενο ακράτειας ή άλλων επιπλοκών. Οι ασθενείς εξέρχονται σε 2 ώρες από το νοσοκομείο και επιστρέφουν άμεσα στην καθημερινότητά τους.

SiLaC: Η πλέον ανώδυνη και αναίμακτη θεραπεία για την κύστη κόκκυγος

Η τεχνική SiLaC εφαρμόζεται πλέον με μεγάλη επιτυχία στην αντιμετώπιση της κύστης κόκκυγος προσφέροντας εντελώς ανώδυνη και αναίμακτη θεραπεία. Η συνολική διαδικασία διαρκεί περίπου 20 λεπτά, πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία ή με ελάχιστη μέθη, δεν απαιτεί νοσηλεία και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις κανονικές του δραστηριότητες μετά από λίγες ώρες, χωρίς να χρειάζεται επώδυνες αλλαγές με γάζες ή με άλλα επιθέματα.

Διάβασε επίσης: Αιμορροΐδες: Οι απαντήσεις σε όσα ντρέπεσαι να ρωτήσεις

Διάβασε: Γιατί πονάς όταν κάθεσαι; Τι είναι η κύστη κόκκυγος, σε τι οφείλεται και πώς θεραπεύεται

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i