Υπάρχει φυσική θεραπεία για τις μυρμηγκιές;

Ο ειδικός εξηγεί τι είναι, ποια είναι τα συμπτώματα και αν υπάρχει φυσική θεραπεία για τις μυρμηγκιές. 

Graceful Hands

Οι μυρμηγκιές δεν αποτελούν μονάχα ένα δερματικό πρόβλημα που προκαλεί ενόχληση και μεταδίδεται εύκολα σε άλλα σημεία, αλλά και στους άλλους. Η όψη τους μπορεί να σε φέρνει και σε δύσκολη θέση. Μην ακολουθήσεις τις συμβουλές των παλαιότερων που κατέφευγαν σε διάφορα φρούτα, λαχανικά, λάδια και ξύδια για να τις αντιμετωπίσουν. Δεν υπάρχει φυσική θεραπεία για τις μυρμηγκιές που να είναι 100% αποτελεσματική και ασφαλής. Αντίθετα, υπάρχει ένας πολύ πιο αποτελεσματικός και σύγχρονος τρόπος για να απαλλαγείς από αυτές.

Τι είναι οι μυρμηγκιές

Οι μυρμηγκιές (ή μυρμηκίες όπως είναι ο ιατρικός όρος) είναι επίπεδα ερυθρά εξανθήματα ή εξογκώματα του δέρματος. Εμφανίζονται συνηθέστερα στα δάχτυλα των χεριών και τα πέλματα, προκαλώντας μάλιστα πόνο κατά τη βάδιση, αλλά και στο πρόσωπο, τα γόνατα και τους αγκώνες. Οφείλονται σε μη-καρκινογόνα στελέχη του ιού HPV (ιός ανθρωπίνων θηλωμάτων). Επομένως είναι καλοήθεις βλάβες, όμως είναι ιδιαίτερα μολυσματικές, καθώς μεταφέρονται εύκολα από μία περιοχή του σώματος σε μία άλλη, αλλά και από άνθρωπο σε άνθρωπο με τη δερματική επαφή. Δεν πρέπει λοιπόν να τις αφήνεις χωρίς θεραπεία!

Μην εμπιστευθείς τις φυσικές θεραπείες για τις μυρμηγκιές

Στα «γιατροσόφια» της γιαγιάς θα βρεις συμβουλές για χρήση πατάτας, κρεμμυδιού, σκόρδου, ξυδιού και άλλων τροφίμων για να αντιμετωπίσεις τις μυρμηγκιές. Μην το διακινδυνεύσεις. «Όσο θα χάνετε χρόνο δοκιμάζοντας τις φυσικές εναλλακτικές, ρισκάρετε με επέκταση του ιδιαίτερα μολυσματικού ιού HPV σε περισσότερες περιοχές του σώματός σας, αλλά και στα άτομα που σας περιβάλλουν. Επιπλέον, τα περισσότερα φυσικά γιατροσόφια είναι πιθανό να προκαλέσουν ερεθισμό σε ευαίσθητα δέρματα ή σε ευαίσθητες περιοχές όπως είναι το πρόσωπο, οι πτυχές κ.α.», εξηγεί ο Dr. Τζερμιάς, Δερματολόγος εξειδικευμένος στα LASER, Επιστημονικός Διευθυντής των IQ Skin Clinics (Intensive Quality Skin Clinics).

Ποια είναι η πιο αποτελεσματική και σύγχρονη θεραπεία

Οι μυρμηγκιές θεραπεύονται αποτελεσματικά με τη χρήση εξελιγμένων δερματολογικών LASER. «Στις επίπεδες μυρμηγκιές χρησιμοποιούμε το LASER V-Beam που επιτυγχάνει νέκρωση των αγγείων από τα οποία τρέφεται η μυρμηγκιά, ενώ στις υπερκερατωσικές μυρμηγκιές εφαρμόζουμε το LASER CO2 που προκαλεί εξάχνωση των βλαβών. Η θεραπεία είναι απολύτως ασφαλής, ανώδυνη, σύντομη και δεν αφήνει ουλές ή σημάδια», εξηγεί ο Dr. Τζερμιάς, επισημαίνοντας ότι μετά τη λεπτομερειακή θεραπεία, πρέπει να υπάρχει συστηματική παρακολούθηση για διάστημα λίγων μηνών (χρόνος επώασης του ιού), ώστε να εντοπίζονται και να θεραπεύονται άμεσα τυχόν νέες βλάβες που πιθανόν επώαζαν τη στιγμή της πρώτης θεραπείας και δεν είχαν ακόμη εκδηλωθεί και εμφανιστεί. «Με τη λεπτομερειακή θεραπεία και τη συστηματική παρακολούθηση, εξαλείφουμε τις μυρμηγκιές και βοηθάμε τον οργανισμό να νικήσει τον ιό HPV που τις προκαλεί», λέει ο Dr. Τζερμιάς.

Ευχαριστούμε τον Dr. Τζερμιά Χριστόφορο, Δερματολόγο εξειδικευμένο στα LASER, Επιστημονικό Διευθυντή των Δερματολογικών Κέντρων IQ Skin Clinics

www.iqskinclinics.com  www.tzermias.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i