Τι να φας για να περάσουν τα συμπτώματα της αλλεργίας;

Δοκίμασε να ενσωματώσεις τις παρακάτω τροφές και στοιχεία στη διατροφή σου για να μειώσεις τα συμπτώματα της αλλεργίας.

γυναίκα τρώει για να μειώσει την αλλεργία istock

Άνοιξη, σκόνη, γύρη σημαίνει συμπτώματα αλλεργίας. Όπως και σε περιπτώσεις πολλών διαφορετικών προβλημάτων υγείας, η μεσογειακή διατροφή έχει τη λύση και όταν πρόκειται για άτομα ευαίσθητα στο συγκεκριμένο πρόβλημα, υποστηρίζει η Αναστασία Δουλγέρη, Κλινική Διαιτολόγος, και Msc Διατροφής Αθλητών. Προστασία απέναντι στις αλλεργίες παρέχουν μερικά από τα βασικά τρόφιμα που συνιστούν τη Μεσογειακή διατροφή.

Τα αντιισταμινικά τείνουν να έχουν κάποιες παρενέργειες (incapacitating side effects). Αντί να λαμβάνεις ένα αντιισταμινικό που σου προκαλεί υπνηλία, δοκίμασε να ενσωματώσεις τις παρακάτω τροφές και στοιχεία στη διατροφή σου.

Συμπτώματα αλλεργίας: Οι 10 συχνότερες αλλεργίες και πώς τις αποφεύγουμε

1. Κατανάλωνε περισσότερα φρούτα

Η κατανάλωση περισσότερων από 8 μερίδων φρούτων την εβδομάδα, περισσότερων από 3 μερίδων λιπαρών ψαριών την εβδομάδα και 2 μερίδων όσπρια την εβδομάδα μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης αλλεργιών. Αν και δεν είναι ακόμη γνωστός ο μηχανισμός, η προστασία αυτή αποδίδεται στον συνδυασμό των αντιοξειδωτικών και ουσιών με αντιφλεγμονόδη δράση που περιέχουν τα παραπάνω τρόφιμα.

2. Αναζήτησε τη βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε βρίσκεται σε μεγαλύτερες ποσότητες στο ελαιόλαδο και τους ξηρούς καρπούς, προστατεύει από αλλεργίες του αναπνευστικού ενισχύοντας την άμυνα του συστήματος.

3. Δώσε βάση στο μαγνήσιο

Το μαγνήσιο συναντάται κυρίως στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και η ρεσβερατρόλη, μια πολυφαινόλη που βρίσκεται κυρίως στην φλούδα των σταφυλιών, παρέχουν ισχυρή προστασία απέναντι σε αλλεργίες, ειδικά του αναπνευστικού.

4. Τζίντζερ

Το τζίντερ μαζί με τα εσπεριδοειδή φρούτα περιέχουν βιταμίνη C, ένα φυσικό blocker ισταμίνης. Για να μειώσεις τις εποχικές και τις περιβαλλοντικές αλλεργίες πρόσθεσε το τζίντζερ στην καθημερινή σου διατροφή. Επιπλέον, το τζίντζερ μπορεί να λειτουργήσει σαν φυσικό αποσυμφορητικό.

5. Ω-3 λιπαρά οξέα

Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε Ω-3 λιπαρά οξέα είναι καλά για όσους πάσχουν από αλλεργίες, επειδή μειώνουν με φυσικό τρόπο την φλεγμονή. Ψάρια, ξηροί καρποί και ελαιόλαδο είναι όλα πλούσια σε Ω-3 λιπαρά οξέα. 

Γιατί οι ανοιξιάτικες αλλεργίες είναι χειρότερες φέτος, από κάθε άλλη χρονιά;

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i