Ενέργεια στο φουλ | 7 φρούτα που θα γεμίσουν τις μπαταρίες σου

Αυτή είναι η λίστα με τα 7 φρούτα και τα θρεπτικά συστατικά τους, που θα γεμίσουν τις μπαταρίες σου.

φρουτα_ενεργεια NDP

Όλα τα τρόφιμα μας δίνουν ενέργεια, αλλά τα φρούτα είναι μία σούπερ πηγή θρεπτικών συστατικών που μπορεί να αυξήσει άμεσα τα επίπεδα της ενέργειάς σου. Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στα επίπεδα της ενέργειας κατά την διάρκεια της ημέρας, επομένως είναι σημαντικό να δημιουργήσεις ένα πλάνο διατροφής που θα προσφέρει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι για να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις της ρουτίνας.

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι δύο από τις καλύτερες πηγές ενέργειας - βάλε στην εξίσωση και τους ξηρούς καρπούς-. Παρακάτω, θα βρεις την λίστα με τα 7 φρούτα που θα γεμίσουν τις μπαταρίες σου και θα σε κάνουν να έχεις ενέργεια όλη μέρα χάρη στα θρεπτικά συστατικά που σου προσφέρουν.

7 φρούτα που θα γεμίσουν τις μπαταρίες σου

  1. Αβοκάντο
  2. Μπανάνα
  3. Μήλο
  4. Δαμάσκηνο
  5. Ροδάκινο
  6. Πορτοκάλι
  7. Γκότζι Μπέρι

Διαβάστε ακόμη: Πόσα φρούτα να τρώω για να μην παχύνω;

φρουτα_ενεργεια
ndp

1. Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι ένα φρούτο πλούσιο σε φυτικές ίνες που μπορεί να αποτρέψει την αύξηση του σακχάρου στο αίμα, και να οδηγήσει σε εκρήξεις ενέργειας. Επιπλέον, είναι γεμάτο με καλά λιπαρά, που όχι μόνο σου δίνουν πολλή ενέργεια αλλά σε κρατούν χορτάτη για περισσότερη ώρα. 

Σύμφωνα με το USDA, 1 φλιτζάνι αβοκάντο σε φέτες περιέχει 234 θερμίδες, 10 γραμμάρια φυτικών ινών και 17 γραμμάρια ακόρεστων λιπαρών.

2. Μπανάνα

Μια ανασκόπηση του 2020 που δημοσιεύτηκε στο Food Reviews International σημείωσε ότι δύο μπανάνες θα μπορούσαν να παρέχουν ενέργεια για 90 λεπτά. Οι μπανάνες είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή καλίου, ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για τη διατήρηση της σωστής λειτουργίας του σώματος.

Μια μέτρια μπανάνα παρέχει 105 θερμίδες και 3 γραμμάρια φυτικών ινών για σταθερή ενέργεια.

3. Μήλο

Τα μήλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν τα φυσικά σάκχαρα να αφομοιωθούν αργά για διαρκή ενέργεια.

Ένα μέτριο μήλο προσφέρει 95 θερμίδες και 4 γραμμάρια φυτικών ινών.

4. Δαμάσκηνο

Τα δαμάσκηνα είναι πλούσια σε σίδηρο που είναι ιδανικά για τα άτομα που πάσχουν από αναιμία. Μπορούν να εξισορροπήσουν ελλείψεις του σιδήρου στον οργανισμό και να μειώσουν την κόπωση που προκαλείται από την έλλειψη σιδήρου. Εάν θέλεις ένα νόστιμο επιδόρπιο που θα σου δώσει φουλ ενέργεια, συνδύασε μια φέτα από τάρτα με δαμάσκηνο με ένα φλιτζάνι καφέ.

Δύο δαμάσκηνα παρέχουν μόνο 69 θερμίδες και 2 γραμμάρια φυτικών ινών.

5. Ροδάκινο

Τα ροδάκινα είναι μια εξαιρετική πηγή απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, όπως το κάλιο και οι βιταμίνες Α και C, για να σε βοηθήσουν να νιώσεις καλύτερα. 

Σύμφωνα με το USDA, ένα ροδάκινο περιέχει 69 θερμίδες και 2 γραμμάρια φυτικών ινών.

6. Πορτοκάλι

Τα πορτοκάλια είναι μια δύναμη της βιταμίνης C και σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, η βιταμίνη C βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στη μείωση του οξειδωτικού στρες, το οποίο βοηθά στην πρόληψη της κόπωσης.

Αν και η ανεπάρκεια βιταμίνης C είναι σπάνια, οι άνθρωποι που δεν παίρνουν αρκετή μπορεί να εμφανίσουν σκορβούτο, αυξάνοντας τα αισθήματα αδυναμίας και κόπωσης.

Για όσους έχουν έλλειψη σιδήρου, αυτή η υδατοδιαλυτή βιταμίνη ενισχύει την απορρόφηση του σιδήρου, συμβάλλοντας στη μείωση των σχετικών συμπτωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της κόπωσης. Η κατανάλωση ενός πορτοκαλιού μεταξύ των γευμάτων μπορεί να σου δώσει μια γρήγορη ώθηση ενέργειας.

7. Γκότζι Μπέρι

Αυτά τα μικρά μούρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βοηθώντας, τελικά, στην πρόληψη της κούρασης.

Σύμφωνα με το USDA, 5 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα μούρα goji προσφέρουν 98 θερμίδες, 4 γραμμάρια πρωτεΐνης και σχεδόν 4 γραμμάρια φυτικών ινών, καθιστώντας τα ένα τέλειο φρούτο για ενέργεια που διαρκεί.

Διαβάστε ακόμη: Οδηγός: Φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής στην Ελλάδα (Ποια βγαίνουν κάθε μήνα)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i