Αυτό το φιλέτο λευκού ψαριού είναι έτοιμο σε λιγότερο από 15 λεπτά και, χάρη στο πέστο μαϊντανού, έχει μια ιδιαίτερη γεύση που θα λατρέψεις!
Διάβασε επίσης: Βακαλάος με σάλτσα ρομέσκο με φουντούκια
Φιλέτο ψαριού με πέστο μαϊντανού
Προετοιμασία: 5 λεπτά,
Εκτέλεση: 12 λεπτά
Μερίδες 4
Υλικά
Για το πέστο μαϊντανού:
- 1 ματσάκι μαϊντανό μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
- ½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
- 2 κουταλιές ψίχα ψωμιού ολικής άλεσης
Για το ψάρι:
- 2 φιλέτα λευκό ψάρι (170 έως 220 γραμμάρια το καθένα)
Διάβασε κι εδώ: Πότε είναι φρέσκα τα ψάρια και ποια είναι η εποχή τους;
Εκτέλεση
- Για το πέστο μαϊντανού: Βάζεις στο μούλτι, τον μαϊντανό, και τον πολτοποιείς. Προσθέτεις και τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να φτιάξεις μια πάστα. (Το πέστο έχει διάρκειας μιας εβδομάδας στο ψυγείο).
- Για το ψάρι: προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Στεγνώνεις το ψάρι με ρολό κουζίνας, το λαδώνεις και τοποθετείς σε ταψάκι.
- Ψήνεις για 2-3 λεπτά σε κάθε πλευρά και πασπαλίζεις με ¼ της κούπας πέστο. Ψήνεις για 5 λεπτά με το πέστο μαϊντανού επάνω.
Θρεπτική αξία ανά μερίδα: 157 θερμίδες, 5,3 γραμμ. Λιπαρά (κορεσμένα 1,5 γραμμάρια), 5 γραμμ.υδατάνθρακες, 23,8 γραμμ. Πρωτεΐνη,0,7 γραμμ.φυτικές ίνες,σάκχαρα 0,6 γραμμάρια, χοληστερόλη 45,7 mg
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr