Έρευνα του Harvard: Πώς οι γονείς καταφέρνουν να μεγαλώσουν παιδιά που είναι εργατικά;

παιδι

Τα παιδιά που γίνονται επιτυχημένοι ενήλικες είναι αυτά που μαθαίνουν από τους γονείς τους να είναι εργατικά, σύμφωνα με τη συγγραφέα και ερευνήτρια που συνεργάζεται με το Harvard, Jennifer Breheny Wallace.

Τα παιδιά που είναι εργατικά είναι παιδιά που διαθέτουν αντοχή, έχουν κίνητρο να πετύχουν και δεν πιστεύουν ότι όσα καταφέρνουν καθορίζουν την αξία τους ως άνθρωποι. Αντίθετα με άλλους συνομήλικούς τους, δεν είναι ανταγωνιστικά τόσο στο σχολείο όσο και στις εξωσχολικές δραστηριότητες, κάτι που ενισχύει το άγχος αλλά και την κατάθλιψη στις νεανικές ηλικίες.

Η Wallace δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνάς της που έκανε σε συνεργασία με το Harvard σε 6.500 γονείς στο τελευταίο της βιβλίο ‘Never Enough: When Achievement Pressure Becomes Toxic- And What Can We Do About It” περιλαμβάνοντας και πολλές συνεντεύξεις με ψυχολόγους. Αυτό που συμπέρανε είναι πως το άγχος των γονιών για τις σχολικές επιδόσεις των παιδιών -που επιβαρύνεται με τον ανταγωνισμό με τους συνομήλικους -είναι αυτό που ευθύνεται για τα αυξανόμενα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι.

Δείτε περισσότερα στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i