5 λόγοι που τα μαλλιά σου δεν είναι ποτέ τόσο λαμπερά όσο μετά το κομμωτήριο

Ένας παράγοντας που δεν πίστευες ποτέ ότι θα μπορούσε να επηρεάσει τη λάμψη των μαλλιών σου.

HAIR iStock

Είναι πιθανό να έχεις διαπιστώσει πόσο λαμπερά, καθαρά και ενυδατωμένα είναι πάντα τα μαλλιά μας μετά από μια επίσκεψη στο κομμωτήριο, είτε έχουμε πάει για κούρεμα, είτε για χτένισμα είτε απλά για ένα λούσιμο. Πράγμα το οποίο δεν ισχύει πάντα μετά τη δική μας περιποίηση στο σπίτι, όπου όσα προϊόντα κι αν βάλουμε, ακόμα και τα πιο ακριβά, είναι σχεδόν σίγουρο ότι το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό; Προφανώς και παίζουν ρόλο τα χέρια και η εμπειρία του ειδικού, που γνωρίζει ακριβώς πώς να διαχειριστεί ακόμα και τα πιο δύσκολα μαλλιά. Εξίσου σημαντικό ρόλο παίζουν και τα haircare προϊόντα, αφού τα επαγγελματικά σαμπουάν και κρέμες μαλλιών είναι πάντα ποιοτικά, σεβόμενα την τρίχα και τις ανάγκες της, ενώ ο κομμωτής χρησιμοποιεί ακριβώς τα προϊόντα που χρειάζονται τα μαλλιά σου. Όμως δεν είναι μόνο τα παραπάνω, μολονότι πολύ σημαντικά, κριτήρια που βοηθούν τα μαλλιά να είναι τόσο καθαρά και λαμπερά. Ο τρόπος που λούζεσαι φαίνεται να παίζει τον πιο κρίσιμο ρόλο όλων, αφού ο λανθασμένος τρόπος λουσίματος μπορεί να προκαλέσει μέχρι και προβλήματα στο τριχωτό. Και όπως έχουμε ξαναπεί, ένα μη υγιές τριχωτό σημαίνει μη υγιή μαλλιά.

Δες επίσης: Πέντε διαχρονικά beauty tips για να δείχνεις πάντα νέα

Τι ακριβώς πρέπει να προσέξεις στο λούσιμο:

#1. Αρχικά, βρέξε καλά όλα τα μαλλιά και αφιέρωσε επαρκή χρόνο για να βραχούν καλά όλα τα τμήματα του κεφαλιού. Το λάθος που κάνουμε οι περισσότερες είναι ότι δεν έχουμε αρκετή υπομονή ώστε να βρέξουμε καλά τα μαλλιά μας, και περνάμε απευθείας στο σαμπουάν, ακόμα κι αν τα μαλλιά μας είναι μισοβρεγμένα.

#2. Μην κάνεις βιαστικές, απότομες κινήσεις με το σαμπουάν. Αφιέρωσε χρόνο κάνοντας μασάζ σε όλο το κεφάλι (τριχωτό, αυχένας, όλα τα μήκη των μαλλιών). Για δική σου διευκόλυνση, χώρισε τα μαλλιά σε τμήματα και πιάσε το κάθενα κάνοντας μασάζ με προσοχή. 

Tip: Μην το παρακάνεις με το σαμπουάν: Περισσότερη ποσότητα δεν σημαίνει απαραίτητα και καλύτερο αποτέλεσμα. Κρίνε την ποσότητα ανάλογα και με την πυκνότητα/μάκρος των μαλλιών σου. Επίσης, δύο χέρια αρκούν.

#3. Πέρα από την ταχύτητα με την οποία τρίβεις τα μαλλιά σου με το σαμπουάν, έχει σημασία και η τεχνική. Είναι καλύτερα να σκύψεις το κεφάλι όταν λούζεσαι παρά να είσαι όρθια, καθώς με αυτόν τον τρόπο είσαι σίγουρη ότι το σαμπουάν θα πάει πραγματικά παντού. 

#4. Ξέπλυνε πάρα πολύ καλά με νερό έτσι ώστε να απομακρυνθεί το σαμπουάν και να μην μείνουν υπολείμματα προϊόντος στην τρίχα ή, ακόμα χειρότερα, στο τριχωτό. Σε αντίθετη περίπτωση είναι πολύ πιθανό τα μαλλιά σου να δείξουν λαδωμένα από τις πρώτες κιόλας ώρες, κι ας έχεις λουστεί τόσο σύντομα, ενώ υπάρχει και το ρίσκο να δημιουργηθεί ξηροδερμία ή πιτυρίδα εξαιτίας των υπολειμμάτων σαμπουάν ή conditioner. Αφιέρωσε αρκετά λεπτά για να τα ξεβγάλεις καλά.

Δες επίσης: Πέντε body scrubs για απόλυτα απαλή επιδερμίδα

#5. Απόφυγε το ζεστό (πολύ περισσότερο το καυτό) νερό καθώς όχι μόνο ταλαιπωρεί την τρίχα, κάνοντάς τη επιρρεπή σε σπασίματα, αλλά και αφαιρεί την υγρασία από τα λέπια της, πράγμα το οποίο οδηγεί σε αφυδάτωση, ξηρότητα αλλά και έλλειψη λάμψης και θαμπάδα. Αντίθετα, το κρύο νερό ευνοεί τη λάμψη ενώ στην περίπτωση των βαμμένων μαλλιών διατηρεί αναλλοίωτη τη βαφή για περισσότερο καιρό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i