Κυτταρίτιδα - χαλάρωση: Γιατί το dry brushing είναι η ιδανική τεχνική για να τα αντιμετωπίσεις

Ανακάλυψε τα ευεργετικά οφέλη του αλλά και το πώς θα το κάνεις σωστά.

dry brushing iStock

Υπάρχουν πολλοί μέθοδοι που υπόσχονται βελτίωση της όψης της κυτταρίτιδας ή της χαλάρωσης, σύσφιξη και αδυνάτισμα. Μία από αυτές όμως έχει γίνει η νέα μας λατρεία αφού, εκτός από τα πολύ ευεργετικά οφέλη της για την επιδερμίδα και το σώμα γενικά, είναι και πάρα πολύ χαλαρωτική και συμβάλλει σε μια ολοκληρωμένη περιποίηση του σώματος.

Πρόκειται για το dry brushing, που έχει γίνει η νέα μόδα στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας αλλά και της χαλάρωσης. Δεν είναι όμως μια νέα τεχνική στον χώρο της ομορφιάς και της αισθητικής, μιας και έχει τις ρίζες του στα αρχαία χρόνια. Οι πολιτισμοί της αρχαιότητας (μεταξύ των οποίων και οι Έλληνες) τη χρησιμοποιούσαν για να καθαρίσουν και να περιποιηθούν σε βάθος το δέρμα τους.

Τι είναι ακριβώς το dry brushing;

Πρόκειται γι' αυτό ακριβώς που φαντάζεσαι, δηλαδή το στεγνό βούρτσισμα της επιφάνειας του δέρματός σου σε αργό ρυθμό και για περίπου 4-5 λεπτά, με μια μεγάλη βούρτσα σώματος. 3-5 λεπτά πριν το ντουζ καθημερινά θα σε κάνουν να δεις αποτελέσματα στο σώμα σου.

Τι μου προσφέρει το dry brushing;

Η στεγνή βούρτσα αυξάνει την τοπική αιμάτωση και την τοπική μικροκυκλοφορία με αποτέλεσμα να αποβάλλονται οι τοξίνες και να εξομαλύνεται η υφή του δέρματος, ενώ ως απόροοια των παραπάνω, αυξάνεται και η ενέργειά αλλά και η ευεξία μας κάθε πρωί. Η ίδια η τεχνική μπορεί να βοηθήσει και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας λόγω της καλύτερης κυκλοφορίας του αίματος στο σώμα. Επιπλέον, το στεγνό βούρτσισμα βοηθάει στην επιτάχυνση της απομάκρυνσης των νεκρών κυττάρων, αναζωογονώντας την όψη του δέρματος μας, κάνοντας έτσι μια μίνι απολέπιση. Ταυτόχρονα, βοηθά τους πόρους να ανοίξουν με συνέπεια να ενισχύεται η ικανότητα του δέρματος να απορροφά όλα τα θρεπτικά στοιχεία αλλά και να είναι καθαρό και λαμπερό. Καταλαβαίνεις επομένως ότι το dry brushing δρα πολυπαραγοντικά, χαρίζοντας άπειρα πλεονεκτήματα ταυτόχρονα στο σώμα και στην επιδερμίδα σου.

Δες επίσης: Η Νο. 1 κίνηση στο καθημερινό skincare που θα απογειώσει την επιδερμίδα σου

Πώς θα το δοκιμάσεις; Αναζήτησε μια μεγάλη, φυσική κατά προτίμηση, βούρτσα με μακριά λαβή και ένταξέ το στην καθημερινή σου πρωινή ρουτίνα, πριν το ντουζ. Κάνε κυκλικές, αργές κινήσεις ξεκινώντας από τα πόδια και συνεχίζοντας σταδιακά προς τον κορμό, στα χέρια και στην πλάτη. 3 με 5 λεπτά αρκούν για να σου χαρίσουν απαλό, λείο δέρμα. Μην ξεχάσεις να ενυδατώσεις πολύ καλά το σώμα σου μετά το μπάνιο με μια πλούσια ενυδατική κρέμα σώματος ή body butter.

Προσοχή: Μην το δοκιμάσεις αν έχεις θέματα ακμής ή άλλα δερματικά θέματα (πχ ψωρίαση) καθώς κινδυνεύεις να ερεθίσεις ακόμα περισσότερο την περιοχή. Επίσης, μην βάζεις πολύ δύναμη στην βούρτσα για να μην τραυματίσεις το δέρμα σου, ιδίως αν αυτό είναι πολύ ευαίσθητο.

Δες επίσης: Όλα τα κομψά nail looks από το red carpet που θα κάνουν upgrade στο μανικιούρ σου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i