Δοκίμασα έναν βαθύ καθαρισμό προσώπου με μικροκρυστάλλους και τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά

Ο καθαρισμός προσώπου με μηχανική δερμοαπόξεση και χωρίς ατμό θα σου χαρίσει την πιο λαμπερή επιδερμίδα ever.

skin

Έχω κάνει πολλούς καθαρισμούς προσώπου, καθότι έχω λιπαρή επιδερμίδα, ενώ το γεγονός ότι στο παρελθόν έχω περάσει κυστική ακμή, απλά με κινητοποιεί στο να προσέχω και να καθαρίζω σε βάθος το πρόσωπό μου. Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου στο ιατρείο εξάλλου είναι απαραίτητος για όλους τους τύπους δέρματος 2 με 3 φορές τον χρόνο, ακόμα και για τους πιο ξηρούς - πόσω μάλλον λοιπόν για τους λιπαρούς / μικτούς τύπους. Μόνο έτσι θα δεις πραγματικά καθαρή και λαμπερή την επιδερμίδα σου ενώ θα καταφέρνεις να απομακρύνεις νεκρά κύτταρα και να την προετοιμάσεις για οτιδήποτε ακολουθήσει, από θεραπείες και peelings μέχρι απλές κρέμες και ορούς.

Ένας διαφορετικός καθαρισμός προσώπου, χωρίς ατμό

Πρώτη φορά ωστόσο δοκίμασα έναν εντελώς διαφορετικό (και βαθύ) καθαρισμό, με βάση τα εξειδικευμένα πρωτόκολλα που έχει δημιουργήσει η δερματολόγος κ. Τζούμα. Εκείνη δεν χρησιμοποιεί ατμό (ως είθισται) αλλά ξεκινά με δερμοαπόξεση με διαμάντι ή μικρο κρυστάλλους (ανάλογα με το αν έχεις πιο ευαίσθητη ή πιο ανθεκτική επιδερμίδα, αντίστοιχα), καθώς πιστεύει ότι το μυστικό για μια καθαρή επιδερμίδα δεν είναι ο ατμός αλλά η δερμοαπόξεση.

Ακούγοντας όλα τα παραπάνω, και ούσα περίεργη να δω πώς μπορεί να γίνει σωστά ένας κλασικός καθαρισμός χωρίς ατμό (όπως είχα συνηθίσει τόσα χρόνια), επισκέφτηκα την υπερσύγχρονη κλινική Tzouma Clinic, ώστε να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι ότι πράγματι η συγκεκριμένη, εξειδικευμένη μέθοδος φέρνει αποτέλεσμα. Και μάντεψε, όντως είδα μεγάλη διαφορά στο δέρμα μου ήδη από το πρώτο λεπτό, ενώ η ίδια η εμπειρία περιποίησης ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό από ό,τι έχω ζήσει στο παρελθόν.

The process

Αρχικά, ακολουθείται μια κλασική διαδικασία καθαρισμού του προσώπου με ειδικό σαπούνι, πριν τη διαδικασία της δερμοαπόξεσης. Εγώ έκανα δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους καθώς το δέρμα μου είναι πιο τραχύ και ανθεκτικό - σε πιο ευαίσθητες επιδερμίδες προτιμάται η δερμοαπόξεση με διαμάντι. Αφού σκουπιστεί καλά η επιδερμίδα, ακολουθεί το μηχανικό peeling με τη βοήθεια της ειδικής συσκευής eco peel, που απολεπίζει τα επιφανειακά στρώματα του δέρματος χωρίς ίχνος τραυματισμού, παρασύροντας ταυτόχρονα ρύπους και σμήγμα. Πρόκειται για μια θεραπεία που τσιμπάει ελαφρά αλλά δεν πονάει, αφήνει πάντως μια ερυθρότητα στο πρόσωπο. Στη συνέχεια ακολουθεί η διάνοιξη των πόρων όπως γίνεται συνήθως, με τα δάχτυλα, για εξαγωγή του σμήγματος. Τέλος, εφαρμόζονται ειδικές μάσκες αποθεραπείας με βιταμίνες C, E ή Α καθώς και η μάσκα φωτοθεραπείας Dermalux για αντιβακτηριακή δράση, ανάπλαση και καταπράϋνση της επιδερμίδας αλλά και μείωση της ερυθρότητας. 

Το τελευταίο στάδιο της αποθεραπείας περιλαμβάνει μια μάσκα με άργιλο και λεβάντα, καθώς και μια μάσκα υαλουρονικού οξέως στον λαιμό με ταυτόχρονο μασάζ στην περιοχή για χαλάρωση. 

Δες το πρόσωπό μου λίγα λεπτά μετά τη θεραπεία:

tzouma

Facial's pros

Το θετικό αυτής της θεραπείας είναι ότι η αποθεραπεία είναι μικρή - το μόνο που ίσως διαπιστώσεις λίγες μέρες μετά είναι ένα ήπιο ξεφλούδισμα, που αντιμετωπίζεται με μια αναπλαστική κρέμα. Την επόμενη μέρα μπόρεσα να βαφτώ κανονικά ενώ οι λίγες κοκκινίλες στο πρόσωπό μου υποχώρησαν γρήγορα, δίνοντας τη θέση τους σε μια απίστευτη λείανση και λάμψη. Την προτείνω ανεπιφύλακτα!

Ανακάλυψε περισσότερα στο tzouma.gr

Δες τη διαδικασία και το αποτέλεσμα στο παρακάτω βίντεο:

@sophie.ioannou Ήξερες ότι ο καθαρισμός προσώπου είναι απαραίτητος τουλάχιστον 2 φορές τον χρόνο (3 αν έχεις λιπαρή - μικτή επιδερμίδα;) Μόνο με τον καθαρισμό στο ιατρείο καταφέρνεις να απομακρύνεις νεκρά κύτταρα και να προετοιμάσεις την επιδερμίδα σου για οτιδήποτε ακολουθήσει, από θεραπείες και peelings μέχρι απλές κρέμες και ορούς. Εγώ δοκίμασα έναν εντελώς διαφορετικό (και βαθύ) καθαρισμό, με βάση τα εξειδικευμένα πρωτόκολλα που έχει δημιουργήσει η δερματολόγος κ. Τζούμα. Εκείνη δεν χρησιμοποιεί ατμό (ως είθισται) αλλά ξεκινά με δερμοαπόξεση με διαμάντι ή μικρο κρυστάλλους (ανάλογα τον τύπο και ανθεκτικότητα επιδερμίδας) και στη συνέχεια γίνεται η διάνοιξη των πόρων με τα δάχτυλα, για εξαγωγή σμήγματος. Τέλος, εφαρμόζονται ειδικές καταπραϋντικές μάσκες καθώς και η μάσκα φωτοθεραπείας για αντιβακτηριακή δράση αλλά και μείωση της ερυθρότητας. Η περιποίηση και η όλη διαδικασία ήταν μοναδική, την προτείνω ανεπιφύλακτα! Check @Tzouma Clinic 🙌 👌🏻👌🏻 #καθαρισμοσπροσωπου #καθαρισμοσπροσωπουαθηνα #καθαρισμοσπροσωπουμεατμο #δερμοαποξεση #δερμοαποξεσημεδιαμαντι #hydrafacial #hydrafacialtreatment #tzoumaclinic #tzouma #tzoumalab #δερματολογος #δερματολογοσαθηνα #ιατρειο #λαμπεροδερμα #καθαροπροσωπο #σπυρακια ♬ La foule - Remastered - Édith Piaf

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i