Εύθραυστα, θαμπά νύχια; Η συμβουλή των δερματολόγων για να τα δυναμώσεις

Το εύκολο hack για πιο δυνατά νύχια.

nails istock

Τα λεπτά, αδύναμα νύχια που σπάνε εύκολα είναι πιο συχνό φαινόμενο απ' όσο νόμιζες. Για την ακρίβεια, απασχολούν μεγάλη μερίδα του πληθυσμού ενώ πολλές είναι οι γυναίκες που παραπονιούνται για το πόσο λεπτά και εύθραυστα τα νιώθουν.

Φυσικά, υπάρχουν αμέτρητοι παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν στο να γίνουν τα νύχια μας πιο λεπτά και όχι όσο δυνατά θα θέλαμε, με τη διατροφή και το ημιμόνιμο μανικιούρ/τεχνητά νύχια (ή την αφαίρεσή τους από σένα και όχι από ειδικό) να συνιστούν δύο από τους πιο σημαντικούς λόγους. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν τρόποι για να τα κάνεις να δείχνουν (και να είναι) πιο δυνατά και υγιή.

Οι δερματολόγοι και ειδικοί προτείνουν τη χρήση γλυκολικού οξέος στη ρουτίνα περιποίησης των νυχιών σου, ένα οξύ που ανήκει στα AHAs και ωφελεί με πολλούς τρόπους την επιδερμίδα.

Μπορεί να το εντάσσουμε περισσότερο στην skincare ρουτίνα του προσώπου μας (αφού το γλυκολικό κάνει τέλεια απολέπιση), όμως μπορεί να βοηθήσει εξίσου και τα ταλαιπωρημένα νύχια. Και αυτό γιατί η δράση του βελτιώνει τυχόν δυσχρωμίες, θαμπάδα και αδυναμία ενώ ενισχύει την παραγωγή κερατίνης, κάνοντας τα νύχια πιο λεία και δυνατά.

Πώς θα περιποιηθείς τα νύχια σου με γλυκολικό οξύ

#1. Αρχικά, πρέπει να προμηθευτείς ένα toner γλυκολικού οξέος που θα απλώνεις με μια μπατονέτα σε ολόκληρη την επιφάνεια των νυχιών και στην επιδερμίδα γύρω από αυτά. Προσοχή, μην το κάνεις αν έχεις ανοιχτές πληγές.

H συνέχεια στο missbloom.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i