Πώς θα δυναμώσεις την κύστη, θα προλάβεις την ουρολοίμωξη και τι λέει το χρώμα των ούρων σου

Υποστήριξε την κύστη και βάλε τέλος στις διαρροές σύμφωνα με τις συμβουλές του ειδικού.

16.07.2017

εχεις διαβασει

Συνεργάστηκε ο Πέτρος Δρέττας, χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος, διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντή του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Πειραιά, διευθυντή της Ουρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Νέο Αθήναιον», μέλος των Γιατρών του Κόσμου (www.andrologikopeiraia.gr).

Η σύνδεση εγκεφάλου – κύστης

Η ούρηση, παρότι φαινομενικά απλή διαδικασία, στην πραγματικότητα είναι πολύ σύνθετη, αφού συμπεριλαμβάνει ένα δίκτυο νεύρων που μεταδίδουν σήματα από την κύστη προς τον εγκέφαλο:

«Πρέπει να βγω. Πού είναι η πιο κοντινή τουαλέτα; Μπορώ να διακόψω αυτό που κάνω; Πόση ώρα μπορώ να περιμένω;». Εάν αγνοείς ή καθυστερείς συχνά τους… συναγερμούς, μπορεί να βλάψεις τα νεύρα και τους μυς που ελέγχουν την ούρηση.

Μετά, τα μηνύματα μπερδεύονται και μπορεί να νιώθεις ότι θέλεις να πας στην τουαλέτα, ενώ μόλις πήγες. Ή, από την άλλη πλευρά, μπορεί να μην αντιλαμβάνεσαι την ανάγκη σου, με αποτέλεσμα η κύστη να γεμίζει μέχρι σημείου διαρροής.

Δυνάμωσέ την

Όπως οι κοιλιακοί και οι τετρακέφαλοι, η κύστη λειτουργεί καλύτερα όταν είναι δυνατή.

Το πιθανότερο είναι πως έχεις ήδη δοκιμάσει τις ασκήσεις Κegel, αυτές τις «σταμάτα-τα- ούρα» στάσεις που ενδυναμώνουν τους μυς του πυελικού τοιχώματος και συμβάλλουν στην πρόληψη της ακράτειας (του ελέγχου της κύστης).

Πολλές όμως ασκήσεις Pilates στοχεύουν επίσης στην εν λόγω περιοχή.

Editor's Picks

Περισσότερα από Υγεία

Τι είναι οι κορτιζόνη, ποιες χρήσεις και ποιες παρενέργειες έχει;

Κορτιζόνη: Σχεδόν όλοι έχουμε πάρει ή θα χρειαστεί να πάρουμε κάποια στιγμή. Και παρ’ ότι είναι ένα πολύ αποτελεσματικό φάρμακο, η κορτιζόνη διατηρεί ένα αμφιλεγόμενο προφίλ. Να τι πρέπει να γνωρίζεις.

15 πραγματικά έξυπνοι τρόποι για να είσαι πιο υγιής πριν μπει το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι έεεεερχεται και οφείλεις να προετοιμαστείς για να είσαι πιο υγιής πριν πιάσουν οι μεγάλες ζέστες. Σου έχουμε 15 εύκολες συμβουλές.

12 αλλαγές στη συμπεριφορά – πιθανά συμπτώματα του Αλτσχάιμερ

Το Αλτσχάιμερ μπορεί να είναι μια μοναχική νόσος που οδηγεί στην απομόνωση και έχει ως αποτέλεσμα μια γενική έλλειψη ενδιαφέροντος για τις δραστηριότητες στο περιβάλλον του ανθρώπου. Δεν είναι μόνο αυτό όμως σημάδι που οδηγεί στο Αλτσχάιμερ. Μάθε τα όλα.

Παγκόσμια Ημέρα Μηνιγγίτιδας: Πόσο κινδυνεύουν τα παιδιά σου από τη νόσο;

Είναι ο εμβολιασμός η καλύτερη προστασία από τη μηνιγγίτιδα; Τι πρέπει να γνωρίζεις για τη νόσο και πώς να προστατεύσεις το παιδί σου;

Τα Ω3 λιπαρά «κρατούν ψηλά» τη σεξουαλική διάθεση των ανδρών

Τα ω-3 λιπαρά οξέα φαίνεται πως δρουν ευεργετικά στη σεξουαλική λειτουργία, ενώ αποτελούν ένα φυσικό ενισχυτικό διάθεσης.

Γιατί έχεις ξηρό δέρμα; (έκζεμα, θυρεοειδής, διατροφή ή κάτι άλλο;)

Έχεις ξηρό δέρμα: Αντιμετώπισε το πρόβλημα και βρες απαντήσεις για την υγεία σου με αυτή την 5λεπτη αξιολόγηση συμπτωμάτων.

#shapegreece