Πώς θα δυναμώσεις την κύστη, θα προλάβεις την ουρολοίμωξη και τι λέει το χρώμα των ούρων σου

Υποστήριξε την κύστη και βάλε τέλος στις διαρροές σύμφωνα με τις συμβουλές του ειδικού.

16.07.2017

εχεις διαβασει

Συνεργάστηκε ο Πέτρος Δρέττας, χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος, διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντή του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Πειραιά, διευθυντή της Ουρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Νέο Αθήναιον», μέλος των Γιατρών του Κόσμου (www.andrologikopeiraia.gr).

Η σύνδεση εγκεφάλου – κύστης

Η ούρηση, παρότι φαινομενικά απλή διαδικασία, στην πραγματικότητα είναι πολύ σύνθετη, αφού συμπεριλαμβάνει ένα δίκτυο νεύρων που μεταδίδουν σήματα από την κύστη προς τον εγκέφαλο:

«Πρέπει να βγω. Πού είναι η πιο κοντινή τουαλέτα; Μπορώ να διακόψω αυτό που κάνω; Πόση ώρα μπορώ να περιμένω;». Εάν αγνοείς ή καθυστερείς συχνά τους… συναγερμούς, μπορεί να βλάψεις τα νεύρα και τους μυς που ελέγχουν την ούρηση.

Μετά, τα μηνύματα μπερδεύονται και μπορεί να νιώθεις ότι θέλεις να πας στην τουαλέτα, ενώ μόλις πήγες. Ή, από την άλλη πλευρά, μπορεί να μην αντιλαμβάνεσαι την ανάγκη σου, με αποτέλεσμα η κύστη να γεμίζει μέχρι σημείου διαρροής.

Δυνάμωσέ την

Όπως οι κοιλιακοί και οι τετρακέφαλοι, η κύστη λειτουργεί καλύτερα όταν είναι δυνατή.

Το πιθανότερο είναι πως έχεις ήδη δοκιμάσει τις ασκήσεις Κegel, αυτές τις «σταμάτα-τα- ούρα» στάσεις που ενδυναμώνουν τους μυς του πυελικού τοιχώματος και συμβάλλουν στην πρόληψη της ακράτειας (του ελέγχου της κύστης).

Πολλές όμως ασκήσεις Pilates στοχεύουν επίσης στην εν λόγω περιοχή.

Editor's Picks

Περισσότερα από Υγεία

Ποια είναι τα 5 συμπτώματα εγκεφαλικού; (Ναι, μπορεί να συμβεί σε κάθε ηλικία)

Το εγκεφαλικό δεν είναι ασθένεια που «χτυπάει» μόνο ηλικιωμένους. Δες τι πρέπει να προσέξεις, όσο νέα κι αν είσαι.

τσάι ρόφημα μάτσα λεμόνι πράσινο
Αυτά είναι τα βότανα για κάθε ανάγκη, ώρα και πρόβλημα! Απόλαυσέ τα ως ζεστά αφεψήματα ή κρύα ροφήματα

Ποια είναι τα βότανα για κάθε ενόχληση και κάθε στιγμή της ημέρας; Διάλεξε ένα από τα πολλά αφεψήματα που σου προτείνουμε και ανακάλυψε τις μοναδικές τους ιδιότητες.

σπίτι καθαρό σπίτι υγιεινό σπίτι οικολογικό σπίτι
Άφησες το ψυγείο ανοιχτό, δεν καθάρισες το air condition; Τι πρόβλημα υγείας σου δημιουργούν τα «λάθη» που κάνουμε όλοι στο σπίτι;

Ιδού τα επτά λάθη που μπορεί να κάνεις στο νοικοκυριό και να σου δημιουργούν πρόβλημα υγείας!

Πώς θα βρεις καθαρή τουαλέτα (και πώς δεν θα ντραπείς να τη χρησιμοποιήσεις) στη δουλειά, το σπίτι του φίλου σου ή το αεροπλάνο!

Πώς θα βρεις καθαρή τουαλέτα στο γραφείο ή στο σπίτι του καινούργιου σου φίλου και πώς θα τη χρησιμοποιήσεις… διακριτικά; Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν.

Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν δεν πίνεις αρκετό νερό;

Τι εξασφαλίζει το νερό στον οργανισμό, τι συμβαίνει όταν έχεις αφυδάτωση και τελικά πόσο πρέπει να πίνεις κάθε μέρα;

5 μικρές αλλαγές τώρα για καλή υγεία και καλύτερη ζωή στα 20, στα 30 και αργότερα!

Υπάρχουν 5 αλλαγές που μπορείς να εφαμόσεις στη ζωή σου και να έχεις καλή υγεία και καλύτερη ποιότητα ζωής στα 20, τα 30 και μετά.

#shapegreece