Healthy Diet Awards 2022: Οι μεγάλοι νικητές της φετινής διοργάνωσης

Ο θεσμός που αναδεικνύει την καινοτομία σε προϊόντα και υπηρεσίες που προάγουν την ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.

δφ

Την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, στο Radisson Blu Park Hotel, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Healthy Diet Awards 2022 που διοργανώθηκε από την BOUSSIAS. Για 3η συνεχόμενη χρονιά επιβραβεύτηκε και αναδείχθηκε η αριστεία και η καινοτομία σε προϊόντα και υπηρεσίες των εταιρειών που προάγουν την ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. 

Περισσότερα από 150 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Φορέων, Ινστιτούτων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες του συγκεκριμένου χώρου καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων που αφορούσαν εταιρείες που διαθέτουν τρόφιμα και ποτά ή παρέχουν υπηρεσίες, οι οποίες εξυπηρετούν ένα ισορροπημένο μοντέλο διατροφής και τα τελευταία χρόνια έχουν να επιδείξουν καινοτόμες πρακτικές.

Συνολικά, διακρίθηκαν 28 εταιρείες από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Πιο συγκεκριμένα, βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: ΘΕΟΝΗ ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ, Alfa Αθανάσιος Κουκουτάρης, Astarti Co & Family Farms IKE, AQUA Carpatica, Barilla Hellas, Condito The Green Line, ETHEA FOODS, EURICOM HELLAS A.E., i Cook to Heal, Κ22 Global Traders | Nutri Valley, Naturals, Local Green, Neaters, NIKOLOPOULOU – Veganact, RITOS FOOD AE, V Roubis, AB ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΦΕΣ ΠΑΓΩΝΗ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ, Αγρόκτημα Αραμπατζή Βιολογικών Προϊόντων, Γευσήνους | thrέpsis by Gefsinus, ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε., Ιωάννης Χιονίδης | Stelvia Hellas, ΜΕΒΓΑΛ, ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ Α.Β.Ε.Ε.Τ, ΟΛΥΜΠΟΣ - Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε., ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ, ΡΟΔΟΠΗ - Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε και ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ. 

o 6

PLATINUM AWARD - Γιώργος Ζάχος - National sales manager THEONI natural mineral water

Επίσης, οι εταιρείες οι οποίες κατέστησαν την υψηλότερη βαθμολογία σε ολόκληρη την ενότητά που συμμετείχαν, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: ΘΕΟΝΗ ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ, NIKOLOPOULOU – Veganact, V Roubis, ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ Α.Β.Ε.Ε.Τ, ΟΛΥΜΠΟΣ - Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε. και ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ.

2

GRAND AWARD - Company of the year: Ελληνικά Γαλακτοκομεία. Χρήστος Καμπαγιάννης, Υπεύθυνος Δικτύου Πωλήσεων, Γεώργιος Μπόσκου, Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής Healthy Diet Awards. 

Τέλος, η βραδιά κορυφώθηκε με την απονομή των Grand Award, όπου τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία αναδείχθηκαν COMPANY OF THE YEAR και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ αναδείχθηκε BRAND OF THE YEAR.  

H εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό της Άννας Μαρίας Παπίρη, MBA, Co-Founder Wellness Project BOUSSIAS η οποία τόνισε: "Η βιομηχανία της ευεξίας αποτελεί μια μεγάλη τάση στις αγορές παγκοσμίως η οποία θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια. Οι ανάγκες των ανθρώπων για καλύτερη υγεία και ευεξία διαρκώς αυξάνονται γι’ αυτό και οι εταιρείες μάχονται για την πρωτιά στο χώρο της υγιεινής διατροφής". 

δ

 

Άννα Μαρία Παπίρη, Co-Founder Wellness Project, Boussias

Χαιρετισμό στη διοργάνωση απηύθυνε ο Γεώργιος Μπόσκου, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και Αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρίας Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας (4Ε), έστειλε το δικό του μήνυμα στους νικητές της βραδιάς και ανέφερε χαρακτηριστικά για τον θεσμό των Healthy Diet Awards: "O σχεδιασμός και η ανάπτυξη υγιεινών τροφίμων είναι απαίτηση της εποχής για την υγεία και ευεξία του καταναλωτή. Στα πλαίσια του Green Deal της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της στρατηγικής Farm to Fork όλα τα τρόφιμα πρέπει να προσαρμοστούν ώστε να συμβάλλουν στη βιώσιμη διατροφή. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνει reformulation (ανασύνθεση) των συνταγών ώστε να προάγουν διατροφικές αξίες και να έχουν χαμηλές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Υγιεινό τρόφιμο πια δε θεωρείται μόνο αυτό που δεν έχει καλή διατροφική αξία αλλά και αυτό που δε δημιουργεί αρνητικές περιβαλλοντικές συνθήκες.

Τα Healthy Diet Awards είναι ο μοναδικός ελληνικός θεσμός που επιβραβεύει την καινοτομία στο χώρο των τροφίμων στα πλαίσια της υγείας και ευεξίας. Δεν είναι διαγωνισμός γεύσης, ούτε όμορφης συσκευασίας αλλά είναι ένα διαγωνισμός που έχει σκοπό να προάγει την υγεία. Αυτή είναι η προστιθέμενη αξία που αποκτούν τα προϊόντα που συμμετέχουν και βραβεύονται".

Χαιρετισμό στη διοργάνωση απηύθυνε η Χριστιάνα Καλογήρου, Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τονίζοντας: "Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας που έχει γίνει πλέον ένας σημαντικός θεσμός στο χώρο της ελληνικής διατροφής. Συμβάλλετε στην επίτευξη του κοινού μας στόχου για την επικράτηση ενός νέου μοντέλου διατροφής. Άλλωστε, ως ΥπΑΑΤ εργαζόμαστε συστηματικά για την ανάδειξη της σχέσης των ελληνικών προϊόντων και της ελληνικής διατροφής με το ευ ζην, την υγεία και την μακροζωία".

Στην τελετή παρευρέθηκε ο Παναγιώτης Λεμπέσης, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδας (ΕΔΔΕ) και δήλωσε: "Mε μεγάλη μου χαρά παρευρίσκομαι στα Healthy Diet Awards 2022 τα οποία ξεκίνησαν ως μια πρωτοβουλία και καθιερώθηκαν ως θεσμός. Η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από διακεκριμένες προσωπικότητες, καθώς είναι μεγάλη η συμμετοχή των εταιρειών αποδεικνύουν την επιτυχία όλου αυτού του εγχειρήματος".

Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε η Δρ. Ντορίνα Σιαλβέρα, Κλινικός Διαιτολόγος, Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων Διαιτροφολόγων, όπου ανέφερε: "Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, Συγχαρητήρια στην εταιρεία BOUSSIAS για την εξαιρετική διοργάνωση, αλλά και σε όλες τις εταιρείες που κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά και να  ξεχωρίσουν, κερδίζοντας τα φετινά βραβεία. Εύχομαι υγεία σε όλους και προσδοκώ να ανταμώσουμε στα βραβεία του 2023, με καλύτερες συνθήκες, με ακόμη καλύτερα προϊόντα, αλλά με ένα σταθερό και δυνατό θεσμό, τα Healthy Diet Awards".

Στην διάρκεια της βραδιάς απονεμήθηκαν δύο τιμητικά βραβεία:

  • Τιμητικό βραβείο στον οργανισμό Portal οf Sustainable Development για την προώθηση της Βιώσιμης ανάπτυξης. Παρέλαβε ο Πρόεδρος Δημήτριος Νικολόπουλος ο οποίος τόνισε "Η προσπάθειά μας δεν περιορίζεται και δεν ταυτίζεται αποκλειστικά με θεματολογία που αφορά το περιβάλλον, αλλά η κύρια στόχευσή μας είναι η ανάδειξη του κοινωνικού αντίκτυπου της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Αυτό συμβαίνει διότι, σκεπτόμαστε πάντοτε πως, εάν η ίδια η κοινωνία δεν κατανοήσει το πρόβλημα, την πρόσκληση και εν τέλη την ίδια της την αποστολή, δεν θα καταφέρουμε ποτέ να μετουσιώσουμε αυτό το ισχυρό μήνυμα που εκπέμπει η βιωσιμότητα, σε πράξη!  Μέσα από την αρθρογραφία μας, από τις συνεντεύξεις δημοσίων προσώπων που εμπλέκονται στο ζήτημα, από τη διοργάνωση ενημερωτικών και επιμορφωτικών συναντήσεων, από τις εκπαιδευτικές επισκέψεις μέχρι και τη μεγάλη διοργάνωση του "Syniparxis Forum 2021”, νιώθουμε πως έχουμε θέσει τις σκέψεις μας και τις επιδιώξεις μας σε πραγματική κίνηση" 
  • Τιμητικό Βραβείο στη Wise Greece για την κοινωνική προσφορά, παρέλαβε η Πρόεδρος Μελίνα Ταπραντζή η οποία ανάφερε "Η Wise Greece, από το 2013, προωθεί σε Ελλάδα και εξωτερικό τα εξαιρετικά προϊόντα των μικρών Ελλήνων παραγωγών, ενώ με το κέρδος από την πώλησή τους αγοράζει τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας για Ιδρύματα όλης της χώρας που έχουν ανάγκη. Σήμερα, συνεργαζόμαστε με 100 παραγωγούς με μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, με περισσότερα από 2.500 προϊόντα, τους βοηθάμε να εξάγουν σε 8 χώρες και έχουμε καταφέρει να προσφέρουμε εκατοντάδες τόνους τροφίμων σε οικογένειες, παιδιά, άστεγους και ηλικιωμένους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Αξίζει να αναφέρουμε, ότι η Wise Greece είναι μόλις μία από τις επτά πρωτοβουλίες παγκοσμίως που έχει αναγνωριστεί για το έργο της στη βιώσιμη ανάπτυξη, από τα Ηνωμένα Έθνη και την Παγκόσμια Τράπεζα!"

Χορηγός των Healthy Diet Awards 22 ήταν η εταιρεία Euricom με το ρύζι ευτοπία 

Υποστηρικτές των Healthy Diet Awards 22 ήταν το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ και τα προϊόντα γάλακτος Παγώνης.  

Χορηγοί επικοινωνίας των Healthy Diet Awards 22 ήταν οι: hello.gr, LoveYourSelf, diatrofi.gr, Hello Health & Diet, healthmore.gr, healthview.gr, thenotebook.gr και το fmh.gr. 

Στο site www.healthydietawards.gr μπορείς να δεις περισσότερες λεπτομέρειες για τη βραδιά. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i