Τα υλικά κατασκευής μαγειρικών σκευών: τι επιλογές έχεις και τι να προσέχεις

Ποια υλικά κατασκευής μαγειρικών σκευών να προτιμάμε; Τι προσφέρουν στο μαγείρεμα τα σκεύη από μαντέμι ή τιτάνιο;

Άλλα υλικά κατασκευής μαγειρικών σκευών

Οι κατσαρόλες και τα υπόλοιπα μαγειρικά σκεύη που κυκλοφορούν στην αγορά, έχουν εξελιχθεί από κάθε άποψη στο πέρασμα των ετών, συμβαδίζοντας με την πρόοδο της τεχνολογίας. Ωστόσο, στο εμπόριο παραμένουν και επιλογές για όσους παραμένουν πιο παραδοσιακοί.

Οι κατσαρόλες από μαντέμι μπορεί να είναι βαριές, ωστόσο είναι καταπληκτικές για αργομαγειρεμένα πιάτα, από τη στιγμή που θεωρούνται καλοί αγωγοί της θερμότητας και μαγειρεύουν ακόμα πιο γρήγορα και ομοιόμορφα. Είναι διαθέσιμες είτε στο φυσικό απλό μαύρο είτε σε εμαγιέ και σε μια ευρεία ποικιλία αποχρώσεων. Όταν μαγειρεύουμε με κατσαρόλες από μαντέμι, χρειαζόμαστε μόνο χαμηλή προς μεσαία θερμότητα και θεωρούνται κατάλληλες για όλους τους τύπους εστιών αλλά και για τις σόμπες.

Το τιτάνιο θεωρείται υγιεινή επιλογή, ωστόσο κάποια αντικολλητικά σκεύη περιέχουν και άλλες ουσίες, που τους προσδίδουν τις αντικολλητικές τους ιδιότητες, οι οποίες ίσως να μην είναι τόσο ασφαλείς, όπως το τεφλόν. Σιγουρευόμαστε ότι το σκεύος μας αποτελείται από καθαρό τιτάνιο, χωρίς προσμείξεις, πριν το αγοράσουμε. Τα αντικολλητικά σκεύη είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, καθώς είναι ζητούμενο όλων μας το εύκολο, γρήγορο και χωρίς λιπαρά ψήσιμο, αλλά και το εύκολο πλύσιμο και σκούπισμα. Επιτρέπονται για χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, μαγείρεμα, με λιγότερο λάδι και βούτυρο και καθαρίζονται εύκολα.

Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στη χρήση τους, καθώς οι λανθασμένοι χειρισμοί μπορεί να τα κάνουν ιδιαίτερα επικίνδυνα για την υγεία μας (διάβρωση, απολέπιση).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i