Γαρίδες σαγανάκι της Αργυρώς

Και μυστικά για τις πιο νόστιμες γαρίδες σαγανάκι.

Γαρίδες σαγανάκι της Αργυρώς

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα και ούζο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Γαρίδες σαγανάκι, γιατί αγαπάμε τα μεζεδάκια! Η φανταστική συνταγή, η ιστορία της και τα μυστικά της!

Υλικά Συνταγής

12 γαρίδες

3 κ.σ ελαιόλαδο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 μαραθόριζα ψιλοκομμένη

1/4 φλ. ούζο

2 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες πομοντόρια φρέσκα ή εμπορίου

1 πρέζα ζάχαρη

100 γραμ. φέτα σε κομμάτια

2 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τις γαρίδες σαγανάκι με φέτα και ούζο, πρώτα καθαρίζουμε το σώμα από τις γαρίδες (κρατώντας τα κεφάλια πάνω στο σώμα). Αφαιρούμε το έντερο. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες και τις ροδίζουμε στο ελαιόλαδο για 1΄ από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη μαραθόριζα για τις γαρίδες σαγανάκι. Αφήνουμε να σοταριστούν για 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το ούζο.

Βγάζουμε τις γαρίδες σε πιάτο για να μην παραβράσουν, τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 6-7 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να μελώσει. Ξαναβάζουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Βράζουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τη φέτα σε κομμάτια, να λιώσει με τη ζέστη του τηγανιού. Σβήνουμε τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.

Σερβίρουμε τις γαρίδες σαγανάκι, με ζεστό τραγανό ψωμί.

Μυστικά για τις πιο νόστιμες γαρίδες σαγανάκι

  • Ελάχιστο ελαιόλαδο θα δώσει νοστιμιά στη συνταγή, χωρίς να βαρύνει καθόλου τη σάλτσα.
  • Προσέξτε το μαγείρεμα της γαρίδας. Τη θέλουμε ολόφρεσκη, τρυφερή και ζουμερή με όλα τα ζουμάκια της μέσα στη σάλτσα. Αυτό το πετυχαίνουμε με ολιγόλεπτο βρασμό. Έτσι δεν σκληραίνει στο τέλος και δεν αποκτά λαστιχωτή υφή.
  • Κρατήστε το κεφάλι της γαρίδας, γιατί δίνει τους πολύτιμους χυμούς του, ενισχύοντας τη σάλτσα με θαλασσινή φρεσκάδα.
  • Όλη η παρασκευή, πρέπει να γίνει μέσα στο ίδιο σκεύος και όλα τα υλικά να αφήσουν το πολύτιμο άρωμα τους μέσα στην σάλτσα.
  • Σε αυτήν τη συνταγή, η γεύση του ούζου και της μαραθόριζας κάνουν πραγματικά την διαφορά. Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό και η γεύση αξέχαστη.
  • Η προσθήκη καυτερής πιπεριάς δίνει στο πιάτο πικάντικη νότα.
  • Αν θέλετε να απολαύσετε γαρίδες σαγανάκι κατά την διάρκεια της νηστείας, μπορείτε απλά παραλείψετε την φέτα.

Πηγή: argiro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i