Οι "χρυσοί" κανόνες για την προετοιμασία των γευμάτων της εβδομάδας

Η προετοιμασία γευμάτων είναι ένας φανταστικός τρόπος για να εξοικονομήσεις χρόνο και χρήματα.

Οργάνωση φαγητού iStock

Η προετοιμασία γευμάτων και η οργάνωση φαγητού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσεις χρόνο και χρήματα, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι θα έχεις υγιεινά και νόστιμα γεύματα έτοιμα όλη την εβδομάδα. Είτε είσαι αρχάρια στην προετοιμασία γευμάτων είτε είσαι πιο έμπειρη, υπάρχουν μερικοί χρυσοί κανόνες που μπορούν να σε βοηθήσουν να αξιοποιήσεις στο έπακρο τον χρόνο και την προσπάθειά σου στην κουζίνα.

Πέντε λόγοι να προγραμματίζεις γεύματα για όλη την εβδομάδα

Οργάνωση φαγητού: Οι χρυσοί κανόνες για την προετοιμασία των γευμάτων 

Σχεδίασε εκ των προτέρων

Ένας από τους πιο σημαντικούς κανόνες προετοιμασίας γευμάτων είναι να προγραμματίζεις εκ των προτέρων. Πριν ξεκινήσεις να ετοιμάζεις τα γεύματά σου, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να σκεφτείς τι θέλεις να φας όλη την εβδομάδα. Λάβε υπόψη το πρόγραμμά σου και τυχόν εκδηλώσεις ή δραστηριότητες που μπορεί να επηρεάσουν τα σχέδιά σου. Μόλις έχεις μια πρόχειρη ιδέα για το τι θέλεις να φας, κάνε μια λίστα με ψώνια και επισκέψου το supermarket. 

Η απλότητα είναι σημαντική 

Η προετοιμασία του γεύματος δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη. Στην πραγματικότητα, όσο πιο απλά είναι τα γεύματά σου, τόσο πιο εύκολο θα είναι να τηρήσεις το πρόγραμμα διατροφής σου. Εστίασε στη χρήση μερικών βασικών συστατικών που μπορείς να αναμίξεις και να συνδυάσεις για όλη την εβδομάδα. Σκέψου να φτιάξεις γεύματα που απαιτούν ελάχιστη προσπάθεια από μέρους σου.

Χρησιμοποίησε ποιοτικά συστατικά

Όταν πρόκειται για προετοιμασία γευμάτων, τα ποιοτικά συστατικά είναι το κλειδί. Άλλωστε σκοπός της οργάνωσης αυτής είναι να μπορούμε, μέσα σε ένα πιεσμένο πρόγραμμα εβδομάδας, να ακολουθούμε υγιεινή διατροφή. Επίλεξε φρέσκα, ολόκληρα τρόφιμα όποτε είναι δυνατόν και απόφυγε τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα που είναι πλούσια σε ζάχαρη, αλάτι και ανθυγιεινά λίπη. Αναζήτησε εποχιακά προϊόντα και επίλεξε βιολογικά ή τοπικά συστατικά όταν μπορείς. 

Επένδυσε σε σωστό εξοπλισμό 

Τα σωστά δοχεία μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά όταν πρόκειται για προετοιμασία γευμάτων. Αναζήτησε δοχεία που είναι ασφαλή για φούρνο μικροκυμάτων, κατάλληλα για πλυντήριο πιάτων και κατάψυξη, κλπ. Προτίμησε γυάλινα δοχεία, τα οποία είναι πιο ανθεκτικά και λιγότερο πιθανό να διοχετεύσουν επιβλαβείς χημικές ουσίες στο φαγητό σου.

Κάνε το διασκεδαστικό

Τέλος, μην ξεχάσεις να διασκεδάσεις με την προετοιμασία γευμάτων. Πειραματίσου με νέες συνταγές, δοκίμασε νέα υλικά και βάλε την οικογένεια ή τους φίλους σου στη διαδικασία. Αυτό όχι μόνο θα κάνει την προετοιμασία του γεύματος πιο ευχάριστη, αλλά μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να παραμείνεις παρακινημένη και αφοσιωμένη στους στόχους υγιεινής διατροφής σου.

Πώς θα φτιάξεις σε μία μέρα τα γεύματα της εβδομάδας; Να τα πιο συχνά λάθη!

Η προετοιμασία γευμάτων είναι ένας φανταστικός τρόπος για να εξοικονομήσεις χρόνο και χρήματα ενώ τρως υγιεινά, νόστιμα γεύματα όλη την εβδομάδα. Ακολουθώντας αυτούς τους χρυσούς κανόνες προετοιμασίας γευμάτων, μπορείς να αξιοποιήσεις στο έπακρο τον χρόνο και την προσπάθειά σου στην κουζίνα απολαμβάνοντας θρεπτικά και ικανοποιητικά γεύματα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i