Ποια σνακ σε χορταίνουν;

Η ενσωμάτωση αυτών των χορταστικών σνακ θα σε βοηθήσει να παραμείνεις χορτάτη μεταξύ των γευμάτων και να αποφύγεις την υπερκατανάλωση τροφής.

σνακ_θερμιδες Istock

Όσον αφορά το σνακ, είναι σημαντικό να επιλέγεις τροφές που όχι μόνο έχουν καλή γεύση, αλλά παρέχουν και στον οργανισμό τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Αλλά μερικές φορές, ακόμη και μετά το τσιμπολόγημα, μπορεί να αισθανόμαστε πεινασμένοι και ανικανοποίητοι. Γι' αυτό είναι σημαντικό να διαλέγεις σνακ που είναι χορταστικά και μπορούν να σε κρατήσουν μακριά από το αίσθημα της πείνας για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές επιλογές για μικρά γεύματα που όχι μόνο είναι νόστιμα, αλλά παρέχουν στο σώμα σου τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να μείνει χορτάτο. Από ξηρούς καρπούς μέχρι ποπ κορν και τοστ με αβοκάντο, αυτά τα σνακ είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και υγιή λίπη που μπορούν να σε βοηθήσουν στον στόχο σου αυτό. Παρακάτω θα δούμε μερικά από τα καλύτερα σνακ που μπορούν να σε ας χορτάσουν μεταξύ των γευμάτων.

Ποια σνακ σε χορταίνουν; 

Ξηροί καρποί – Οι ξηροί καρποί είναι μια εξαιρετική πηγή υγιεινών λιπών, πρωτεΐνης και φυτικών ινών, τα οποία μπορούν να σε βοηθήσουν να νιώσεις χορτάτη. Τα αμύγδαλα, τα φιστίκια και τα καρύδια είναι όλα υπέροχες επιλογές.

Γιαούρτι - Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, η οποία μπορεί να σε βοηθήσει να χορτάσεις. Δοκιμάστε να προσθέσεις φρέσκα μούρα και λίγο μέλι για ένα νόστιμο και χορταστικό σνακ.

Χούμους - Το χούμους είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών, χάρη στα ρεβίθια από τα οποία είναι φτιαγμένο. Βούτηξε μερικά καρότα, σέλινο ή κράκερ ολικής αλέσεως σε χούμους για ένα χορταστικό και τραγανό σνακ. 

Βραστά αυγά - Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και τα βραστά αυγά είναι ένα βολικό σνακ που μπορείς να καταναλώσεις ακόμα και εν κινήσει. Πασπάλισέ το με λίγο αλάτι και πιπέρι ή δοκίμασε να το κόψεις σε φέτες και να το προσθέσεις σε μια σαλάτα.

Ποπ κορν - Το ποπ κορν είναι ένα σνακ χορταστικό και μια επιλογή χαμηλών θερμίδων. Απλώς φρόντισε να παραλείψεις το βούτυρο και να προτιμήσεις κάποιο καρύκευμα.

Φέτες μήλου με βούτυρο αμυγδάλου - Τα μήλα είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών και ο συνδυασμός τους με λίγο βούτυρο αμυγδάλου προσθέτει πρωτεΐνη και υγιή λίπη. 

Τυρί κότατζ με φρούτα - Το τυρί κότατζ είναι ένα ακόμα σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη που μπορεί να σε βοηθήσει να αισθανθείς χορτάτη. Πρόσθεσε μερικά φρέσκα φρούτα, όπως μούρα ή ανανά, για ένα γλυκό και χορταστικό σνακ.

Ρεβύθια ψητά - Τα ρεβίθια είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών, και το ψήσιμό τους προσθέτει τραγανή υφή και έξτρα γεύση. Δοκίμασε να τα καρυκεύσεις με λίγο κύμινο και πάπρικα για ένα αλμυρό σνακ.

Τοστ με αβοκάντο - Το αβοκάντο είναι μια εξαιρετική πηγή υγιεινών λιπών και ο συνδυασμός του με φρυγανιά/ψωμί ολικής αλέσεως αποτελεί ένα χορταστικό σνακ ή ελαφρύ γεύμα. Δοκίμασε να προσθέσεις μερικά ντοματίνια και λίγο αλάτι.

Edamame - Το Edamame έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Βράσε μερικούς λοβούς edamame και πασπάλισε με λίγο αλάτι για ένα χορταστικό και αλμυρό σνακ.

Η ενσωμάτωση αυτών των χορταστικών σνακ στη διατροφή σου μπορεί να σε βοηθήσει να παραμείνεις χορτάτη μεταξύ των γευμάτων και να αποφύγεις την υπερκατανάλωση τροφής. Επιπλέον, είναι όλες θρεπτικές επιλογές που παρέχουν στο σώμα σου τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργήσει όσο το δυνατόν καλύτερα.

8 σνακ με λίγες θερμίδες για την καταπολέμηση κάθε λιγούρας από άγχος

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i