Αγγούρι: 8 επιστημονικά οφέλη από την καθημερινή του κατανάλωση

Το να καταναλώνεις το δροσιστικό αγγουράκι, σου κάνει τόσα καλά στον οργανισμό σου που ούτε φαντάζεσαι!

αγγούρι Istock

Μερικά κομμάτια από αγγούρι στη μεσημεριανή σου σαλάτα, λίγες φλούδες στο ανοιξιάτικο σάντουιτς μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην υγεία σου χωρίς να το καταλάβεις.

Το αγγούρι είναι ένα από τα πιο ωφέλιμα φρούτα - παραδόξως δεν θεωρείται λαχανικό - που μπορείς να προσθέσεις στο καθημερινό σου μενού και να λάβεις τις απίστευτες ευεργετικές του ιδιότητες. Μερικές από αυτές θα σε εκπλήξουν ευχάριστα!

Διάβασε επίσης: Βοηθάει το αγγούρι στην απώλεια βάρους;

Αγγούρι: 8 επιστημονικά οφέλη από την καθημερινή κατανάλωση

αγγουρι
Istock

  • Υποστηρίζουν την υγεία των οστών

Μια βιταμίνη που περιέχουν τα αγγούρια και δεν το γνωρίζεις είναι η βιταμίνη Κ, η οποία βοηθά στο χτίσιμο και την ενίσχυση γερών, υγιών οστών. Υπάρχουν περίπου 50 μικρογραμμάρια βιταμίνης Κ σε ένα μόνο κύβο αγγουριού. Αυτό μπορεί να μη σου φαίνεται πολύ, αλλά στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύει λίγο περισσότερο από το 40% της ημερήσιας αξίας που χρειάζεσαι.

  • Κρατούν την αναπνοή δροσερή

Τα αγγούρια μέσω του νερού, των φυτικών ινών και του φωτοχημικού περιεχομένου τους βοηθούν στο να κρατάς την αναπνοή σου δροσερή. Όταν είσαι αφυδατωμένη, το στόμα σου παράγει λιγότερο σάλιο που μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστη αναπνοή.

  • Βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

Μία επιστημονική έρευνα του 2017 έδειξε μείωση της αρτηριακής πίεσης μετά από κατανάλωση χυμού αγγουριού. Οι συμμετέχοντες έπιναν ένα αγγούρι ανακατεμένο σε νερό δύο φορές την ημέρα για επτά ημέρες. Η μελέτη έδειξε μια "σημαντική επίδραση" του χυμού αγγουριού στη μείωση της αρτηριακής πίεσης τους.

  • Βοηθούν στην αποφυγή του διαβήτη

Όταν προσπαθείς να αποφύγεις τον διαβήτη είναι σημαντικό να αρχίσεις να τρως περισσότερα τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Τα αγγούρια έχουν γλυκαιμικό δείκτη 15, καθιστώντας τα τροφή με σχετικά χαμηλό αριθμό.

  • Σε κρατούν ενυδατωμένη

Τα αγγούρια αποτελούνται κατά 95% από νερό που σημαίνει ότι εκτός από ένα δροσιστικό σνακ, αξίζει να το καταναλώνεις καθημερινά για να έχεις πλήρη ενυδάτωση της επιδερμίδας σου.

  • Συμβάλλουν στην απώλεια βάρους

Υπάρχουν μόνο 16 θερμίδες σε ένα φλιτζάνι αγγούρια, πράγμα που σημαίνει ότι αυτό το φαγητό είναι χαμηλά στη λίστα με τις θερμίδες.

  • Μειώνουν τη δυσκοιλιότητα

Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Fitoterapia από το Πανεπιστήμιο Jadavpur, λέγεται ότι οι σπόροι του αγγουριού, από τους οποίους υπάρχουν πολλοί μέσα, βοηθούν στην "πρόληψη της δυσκοιλιότητας".

  • Μειώνουν το φούσκωμα

Πλούσια σε συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην εξάλειψη της κατακράτησης νερού και της φλεγμονής, τα αγγούρια μπορεί να είναι μια ιδανική λύση για να αποφύγεις το φούσκωμα. Αυτό οφείλεται, εν μέρει, στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε κάλιο.

Διάβασε επίσης: Βοηθούν στο αδυνάτισμα τα αντιοξειδωτικά;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i