Πέντε λόγοι υγείας για να καταναλώνεις περισσότερες φράουλες

Ποιος θα φανταζόταν ότι οι μικρές κόκκινες μπουκιές "κρύβουν" έναν θησαυρό ευεργετικών ιδιοτήτων.

φραουλες_υγεια Istock

Όταν σκεφτόμαστε καλοκαιρινά φρούτα, οι φράουλες είναι ανάμεσα στα top 5 της λίστας. Το ζωηρό χρώμα, η γλυκιά γεύση και οι άφθονοι τρόποι που μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις στη διατροφή σου, κάνουν τις φράουλες τόσο μα τόσο ακαταμάχητες. Αυτό που, ίσως, δε γνωρίζεις για το γλυκό κόκκινο φρούτο, είναι τα μοναδικά οφέλη που έχει στη γενική υγεία του σώματός σου.

Οι φράουλες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά και μια ποικιλία πολυφαινολών που έχουν απίστευτα οφέλη στην υγεία και την ευημερία.

Διάβασε επίσης: Το κόλπο για να μην χαλάνε γρήγορα οι φράουλες

Τα πολλαπλά οφέλη της φράουλας για την υγεία μας

Υποστηρίζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού

Το ανοσοποιητικό σύστημα επηρεάζεται από τη βιταμίνη C με πολλούς τρόπους. Η βιταμίνη C υποστηρίζει την ανοσία μέσω των αντιοξειδωτικών της δυνατοτήτων. Λειτουργώντας, λοιπόν, ως αντιοξειδωτικό, η βιταμίνη C υποστηρίζει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος προστατεύοντάς τα από τη βλάβη που μπορεί να συμβεί όταν το σώμα έχει μια ανοσολογική απόκριση.

Τα πορτοκάλια δεν είναι η μοναδική επιλογή βιταμίνης C, αφού ένα φλιτζάνι ολόκληρες φράουλες παρέχει 85 χιλιοστόγραμμα (mg) βιταμίνης C, που είναι πάνω από το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας αξίας για τις γυναίκες και περίπου το 94% της ημερήσιας αξίας για τους άνδρες.

Ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου

Έρευνα έχει δείξει ότι η υψηλότερη πρόσληψη φράουλας συσχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο άνοιας Alzheimer πιθανότατα λόγω της βιταμίνης C και των πολυφαινολών που βρίσκονται στο κόκκινο φρούτο. 

Βοηθούν στην καλύτερη πέψη

Η κύρια ίνα που βρίσκεται στις φράουλες είναι οι αδιάλυτες φυτικές ίνες και είναι γνωστό ότι αυτές οι ίνες περνούν άθικτες από το γαστρεντερικό σωλήνα, προσθέτοντας όγκο στα κόπρανα. Αυτό βοηθά να διατηρήσεις την πέψη σου τακτική.

Προώθηση παραγωγής κολλαγόνου

Ένας τρόπος για να υποστηρίξεις τη φυσική ικανότητα του σώματος να παράγει κολλαγόνο είναι η κατανάλωση βιταμίνης C. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι φράουλες είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης C, οπότε μπορείς να παραλείψεις τα συμπληρώματα και να φας το απολαυστικό μπολ με τις φράουλες για να υποστηρίξεις την παραγωγή κολλαγόνου.

Καταπολεμούν την κατάθλιψη

Οι φράουλες όχι μόνο είναι νόστιμες, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης. Ναι, οι κόκκινες φράουλες τονώνουν τη διάθεση, αλλά είναι επίσης μια καλή πηγή φυλλικού οξέος.

Μερικές μικρές μελέτες έχουν βρει ότι τα άτομα που είχαν διαγνωστεί με κατάθλιψη είχαν χαμηλότερα επίπεδα φυλλικού οξέος σε σύγκριση με αυτά που δεν είχαν κατάθλιψη. Η κατανάλωση περισσότερου φυλλικού οξέος δεν θα θεραπεύσει την κατάθλιψη, αλλά η ικανοποίηση των αναγκών σε φολικό οξύ μπορεί να βοηθήσει στη σταδιακή θεραπεία της κατάθλιψης.

Διάβασε επίσης: Φράουλες: Πώς μπορούν να συμβάλλουν στην απώλεια βάρους;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i