Μαίρη Συνατσάκη: Η εύκολη και γρήγορη συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες (ιδανική και για μωρά)

Η γνωστή παρουσιάστρια και youtuber μοιράστηκε την αγαπημένη της συνταγή για μικρούς και μεγάλους.

μαιρη συνατσακη Instagram

Τον Δεκέμβριο του 2022, η Μαίρη Συνατσάκη και ο σύντροφός της, Ίαν Στρατής, υποδέχτηκαν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί. Το ζευγάρι ολοκλήρωσε τον έρωτά του με την απόκτηση της κόρης τους, Ολίβια, και έκτοτε πλέουν σε πελάγη ευτυχίας.

Η Μαίρη Συνατσάκη μοιράζεται τακτικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στιγμές με την κόρη της, ενώ δεν έχει κρύψει ότι αντιμετώπισε - και αντιμετωπίζει- πολλές ανασφάλειες σχετικά με την ανατροφή της.

Δύο μήνες μετά την γέννηση της Ολίβιας, η Μαίρη Συνατσάκη βρέθηκε στην εκπομπή του Νίκου Μουτσινά και μίλησε για όλα. "Αν σκεφτείς ότι στο πλασματάκι που έχεις απέναντί σου πρέπει να φέρεσαι όπως θα ήθελες να σου φέρονται, δε νομίζω ότι χρειάζεται να διαβάσεις και πολλά βιβλία. Εντάξει, καλά τα καταφέρνει η Μαιρούλα αλλά έχει 14 χρόνια ψυχοθεραπείας στην πλάτη" εξομολογήθηκε η Μαίρη Συνατσάκη για το μεγάλωμα του παιδιού της.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mary Synatsaki (@mairiboo)

Μίλησε ακόμη για την επιλόχειο κατάθλιψη και πώς την αντιμετώπισε με την βοήθεια των δικών της ανθρώπων."Εκεί που γυρνάς από το μαιευτήριο και όλοι είναι τρισευτυχισμένοι, έρχεται η νύχτα κι εσύ μπορείς να πεις: πνίγομαι, πιέζομαι, στενοχωριέμαι. Το είπα κατευθείαν σε όλους τους δικούς μου, είπα στον εαυτό μου: μην παίξεις κάποιον ρόλο, ζήτα βοήθεια", εξομολογήθηκε η παρουσιάστρια για το πρώτο διάστημα μετά την γέννα.

Η Μαίρη Συνατσάκη είναι ειλικρινής και μοιράζεται με τους ακόλουθούς της τόσο τα δύσκολα όσο και εύκολα της ζωής της. Και τώρα που έγινε μανούλα μπορεί να μοιραστεί συμβουλές και συνταγές για τα παιδιά, καθώς όπως φαίνεται έχει γίνει master στην κουζίνα για χάρη της Ολίβιας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mary Synatsaki (@mairiboo)

 

Η εύκολη και γρήγορη συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες (ιδανική και για μωρά)

Η Μαίρη Συνατσάκη δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram την αγαπημένη της συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες. Μάλιστα, η παρουσιάστρια τόνισε ότι αυτή η συνταγή είναι ιδανική για βρέφη, καθώς τη φτιάχνει για την 6 μηνών κορούλα της.

Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι θρεπτικοί, και ταυτόχρονα θρεπτικοί, αφού περιέχουν φυτικές ίνες, νερό, βιταμίνη Α και C, κάλιο, ασβέστιο και φυλλικό οξύ. Με ελάχιστες θερμίδες, τα κολοκύθια έχουν αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη δράση, και προλαμβάνουν καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια καθώς περιέχουν μαγνήσιο. Είναι, επιπλέον, ένα πεντανόστιμο φαγητό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες από την Μαίρη Συνατσάκη:

  • Παίρνει 2 μικρά κολοκυθάκια και χρησιμοποιεί τις μικρές τρυπούλες του τρίφτη - όταν τους ετοιμάζει για την κόρη της-.

Στραγγίζει με μία πετσέτα ή με τα χέρια τα υγρά των κολοκυθιών. Προσθέτει: 

  • 1 μικρό καρότο, τριμμένο όπως τα κολοκυθάκια
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα
  • 1 αυγό
  •  100 γρ. αλεσμένη βρώμη
  • 100 γρ. ανθότυρο
  •  2 κ.σ ελαιόλαδο
  • μαϊντανό και δυόσμο.

Εκτέλεση: Πλάθει όλα τα υλικά μαζί, προθερμαίνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τα αφήνει για 25-30 λεπτά.

μαιρη_συνατσακη
Instagram

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i