Το λάθος που κάνεις με την κατανάλωση του μηλόξυδου

Και τι να κάνεις αντ 'αυτού.

Μηλόξυδο istock

Στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι τάσεις για την υγεία και την ευεξία συχνά έρχονται και φεύγουν εν ριπή οφθαλμού. Μια τέτοια τάση που έχει κερδίσει μεγάλη προσοχή τελευταία είναι η κατανάλωση μη αραιωμένου μηλόξυδο σε σφηνάκι. Τα shots αυτά έχουν διαφημιστεί ως θαυματουργό ελιξίριο με μια λίστα με οφέλη για την υγεία. Όμως, προτού ξεκινήσεις αυτή τη wellness συνήθεια, είναι σημαντικό να κατανοήσεις τις πιθανές παγίδες αυτής της τάσης ευεξίας και τι πρέπει να κάνεις αντ 'αυτού.

Το μηλόξυδο έχει γίνει γνωστό για την ικανότητά του να αναστρέφει ή να προλαμβάνει τον διαβήτη, να αποκαθιστά την υγεία του εντέρου και να υποστηρίζει την απώλεια βάρους. Πιθανότατα έχεις δει λάτρεις της ευεξίας να το καταναλώνουν καθημερινά. Ένας από τους βασικούς ισχυρισμούς γύρω από το μηλόξυδο είναι η δυνατότητά του να βελτιώνει τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, ιδιαίτερα όταν καταναλώνεται πριν από ένα γεύμα. Ενώ ορισμένες μικρές μελέτες έχουν δείξει μια συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης μηλόξυδου και του βελτιωμένου γλυκαιμικού ελέγχου σε άτομα με Διαβήτη Τύπου 2, οι ειδικοί ανησυχούν όλο και περισσότερο για τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι λαμβάνουν αυτές τις ποσότητες αδιάλυτες.

Η όξινη φύση του μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία

Η Jaclyn London, διαιτολόγος, προειδοποιεί κατά της λήψης μη αραιωμένων shots μηλόξυδου λόγω πιθανής γαστρεντερικής δυσφορίας. "Το να το πίνεις με άδειο στομάχι μπορεί να είναι σκληρό για το γαστρεντερικό σου σύστημα μακροπρόθεσμα και μπορεί να προκαλέσει καούρα σε όσους είναι επιρρεπείς σε αυτό βραχυπρόθεσμα", εξηγεί.

Μηλόξυδο και αίσθημα κορεσμού

Το αίσθημα κορεσμού μετά την πρωινή δόση είναι πιθανότατα αποτέλεσμα ερεθισμού και φλεγμονής στον οισοφάγο και όχι των μαγικών ιδιοτήτων του μηλόξυδου.

Μηλόξυδο και απώλεια βάρους

Επιπλέον, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μια μόνο κουταλιά της σούπας ή σφηνάκι ξύδι το πρωί δε θα οδηγήσει σε απώλεια βάρους. Η βιώσιμη διαχείριση βάρους απαιτεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που περιλαμβάνει μια ισορροπημένη διατροφή, τακτική σωματική δραστηριότητα και συνήθειες υγιεινού τρόπου ζωής.

Μηλόξυδο και προβιοτικά οφέλη

Επιπλέον, ενώ το μηλόξυδο έχει τραβήξει το ενδιαφέρον για τα προβιοτικά του οφέλη. Αυτά τα οφέλη είναι ελάχιστα στην καλύτερη περίπτωση. Αντίθετα, προτίμησε να στραφείς σε άλλα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το γιαούρτι, το κεφίρ και το ξινολάχανο, τα οποία προσφέρουν πιο ουσιαστική και ποικιλόμορφη προβιοτική υποστήριξη για την υγεία του εντέρου.

Αλλά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποφύγεις εντελώς το μηλόξυδο;

Οχι απαραίτητα. Δεν είναι λάθος να απολαμβάνεις το μηλόξυδο ως καρύκευμα ή να το ενσωματώνεις στην καθημερινότητά σου. Το κλειδί είναι το μέτρο και η σωστή αραίωση. Η αραίωση του μηλόξυδου σε ένα ποτήρι νερό για την προστασία του οισοφάγου και του σμάλτου των δοντιών σου. Αυτό το απλό βήμα μπορεί να σε βοηθήσει να απολαύσεις τα πιθανά οφέλη του χωρίς τους κινδύνους. Αν αναζητάς δημιουργικούς τρόπους για να το συμπεριλάβεις στη διατροφή σου, χρησιμοποιήσέ το σε σπιτικές σάλτσες σαλάτας, ως μαρινάδα για θαλασσινά ή ως ενισχυτικό γεύσης για το ρύζι. 

Μηλόξυδο: Μας βοηθάει να χάσουμε βάρος και πώς πρέπει να το πίνουμε;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i