Ρολάκια με φέτα: Φτιάξε σπιτική τη ζύμη με 2 μόνο υλικά!

Εύκολα και γρήγορα!

rolakia me feta cool artisan

Τα ρολάκια με φέτα είναι ένα εξαιρετικό σνακ, ιδανικό για το πρωινό τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους. Πρόκειται για ένα θρεπτικό και γευστικό φαγητό που μπορείς να απολαύσεις σε καθημερινή βάση. Ένα από τα μεγάλα του πλεονεκτήματα είναι ότι φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα, και μπορείς να το έχεις έτοιμο για μέρες. Μάλιστα, είναι ιδανικό για να το παίρνεις μαζί σου στη δουλειά, στο σχολείο ή σε κάθε σου δραστηριότητα, αφού είναι πρακτικό και χορταστικό.

Ο food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδης (@gabnikolaidis) έχει ετοιμάσει την ιδανική συνταγή. Αυτό που το κάνει ακόμα πιο θρεπτικό είναι ότι η ζύμη είναι σπιτική, χρησιμοποιώντας αλεύρι βρώμης, προσφέροντας έτσι επιπλέον φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά. Η φέτα στο εσωτερικό του προσθέτει μια υπέροχη αλμυρή γεύση, ενώ παράλληλα παρέχει πολύτιμες πρωτεΐνες και ασβέστιο. Τα ρολάκια με φέτα είναι λοιπόν μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή, ιδανική για όλη την οικογένεια, που μπορείς να απολαύσεις στο πρωινό σου ή και ως σνακ μέσα στη μέρα.

Ρολάκια με φέτα

Υλικά:

Για τη ζύμη

  • 800 γρ. γιαούρτι 
  • 800 γρ. αλεύρι βρώμης που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κτγ ρίγανη (ή θυμάρι)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη γέμιση

  • 200 γρ. πέστο βασιλικού
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 400 γρ. φέτα 

Για το τελείωμα

  • ελαιόλαδο
  • σουσάμι

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη

1) Βάζεις σε ένα μπολ όλα τα υλικά κι ανακατεύεις καλά

2) Ζυμώνεις τα υλικά μέχρι να αποκτήσεις μια δεμένη ζύμη

3) Μεταφέρεις τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνεις για 3-4 λεπτά

Για το στήσιμο

1) Χωρίζεις τη ζύμη σε δύο μέρη

2) Με ένα πλάστη ανοίγεις τη ζύμη με πάχος περίπου 0,5 εκ.

3) Ανοίγεις σε παραλληλόγραμμο σχήμα

4) Καλύπτεις το ένα παραλληλόγραμμο με πέστο βασιλικού και το άλλο με σάλτσα ντομάτας για πίτσα

5) Θρυμματίζεις τη φέτα από πάνω

6) Τυλίγεις σε ένα μεγάλο ρολό

7) Το κόβεις σε 16 ίσα μέρη

8) Μεταφέρεις σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί

9) Τα λαδώνεις ελαφρώς με ένα πινέλο με ελαιόλαδο

10) Πασπαλίζεις με σουσάμι

11) Ψήνεις σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 18 λεπτά στον αέρα

Διάβασε επίσης:

Φέτα VS λευκό τυρί: Ποιο κερδίζει τη μάχη του πιο υγιεινού τυριού;

Cinnamon rolls με τορτίγια και μήλο: Η πιο λαχταριστή παραλλαγή

Φυσικό προζύμι και μαγιά: Ποιες είναι οι διαφορές τους και τι να προτιμήσεις;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i