
Η ωραιότερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα με μια πολύ απλή και εύκολη διαδικασία. Βάλτε γιαούρτι στο μίγμα για γίνει αφράτη και ζηλευτή.
Την τέλεια συνταγή για πορτοκαλόπιτα, που θα συνδυαστεί τέλεια με το παγωτό σας, βρήκαμε από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Συνταγή: Η πιο ζουμερή, αφράτη και αρωματική πορτοκαλόπιτα
Υλικά
- 2 πορτοκάλια ξύσμα
- 450 gr φύλλο
- 250 gr ηλιέλαιο
- 250 gr ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 150 gr μαρμελάδα
- 5 αυγά χτυπημένα
- 500 gr γιαούρτι
- 200 gr κρέμα γάλακτος
- 20 gr baking powder
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 600 gr ζάχαρη
- 500 gr νερό
- 1 ξύλο κανέλα
- 1 πορτοκάλι
- 100 gr μαρμελάδα
Εκτέλεση
Σιρόπι
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Πρώτα θα φτιάξουμε το σιρόπι ώστε να κρυώσει μέχρι να ψηθεί.
Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και την κανέλα σε κατσαρόλα και από την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε για 4 λεπτά.
Από την ώρα που παίρνει βράση, δεν ανακατεύουμε.
Αφού βράσει, προσθέτουμε το χυμό, το ξύσμα από τα πορτοκάλια και τη μαρμελάδα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Δες περισσότερα στο thetoc.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr