Η κολοκυθόπιτα ρολό με μοτσαρέλα που πρέπει να δοκιμάσεις - Μόνο με 105 θερμίδες

Δοκίμασε την υγιεινή και γευστική κολοκυθόπιτα ρολό με μοτσαρέλα, μόνο με 105 θερμίδες, ιδανική για ελαφρύ μεσημεριανό ή βραδινό.

κολοκυθόπιτα iStock

Έχεις λαχανικά στο ψυγείο που δεν ξέρεις πως να τα αξιοποιήσεις και ψάχνεις εναλλακτικές, γιατί έχεις βαρεθεί να φτιάχνεις σαλάτες τώρα το καλοκαίρι; Αυτό το ρολό με πατάτα, κολοκύθι και τυρί είναι η απόλυτη λύση, αν δεν θέλεις κιόλας να περάσεις πολλές ώρες στην κουζίνα.

Μπορεί να σερβιριστεί τόσο ζεστό όσο και κρύο και ταιριάζει πολύ με μια δροσερή σαλάτα ή με ένα γιαούρτι με μυρωδικά. Είναι ιδανικό για μεσημεριανό, για brunch ή και για ένα ελαφρύ βραδινό. Η υφή του είναι βελούδινη, ενώ η γεύση της μοτσαρέλας στο κέντρο απογειώνει το αποτέλεσμα, όπως μας λέει και μας δείχνει μέσα από ένα βίντεο στον λογαριασμό του στο Instagram ο γνωστός μάγειρας Γαβριήλ Νικολαΐδης (gabnikolaidis).

Δεν θα χρειαστείς πολλά υλικά, μόνο λίγη φροντίδα στο τύλιγμα και λίγη υπομονή στον φούρνο. Μπορείς, επίσης, να πειραματιστείς με άλλα τυριά ή να προσθέσεις μυρωδικά για επιπλέον γεύση.

Πάμε, επομένως, να δούμε τη συνταγή. 

Υλικά

  • 3 πατάτες (600 γρ.)
  • 3 κολοκύθια (500 γρ.)
  • 3 αυγά
  • 120 γρ. μοτσαρέλα light, τριμμένη, για το μίγμα
  • 100 γρ. μοτσαρέλα light, για τη γέμιση
  • αλάτι, κατά προτίμηση

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη. Πλένουμε καλά τα κολοκύθια, αφαιρούμε τα άκρα και τα τρίβουμε κι αυτά.
  • Τα μεταφέρουμε σε μια πετσέτα, αλατίζουμε ελαφρώς και τα στίβουμε να φύγουν όλα τα υγρά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τις τριμμένες πατάτες και τα κολοκύθια με τα αυγά, το τριμμένο τυρί και λίγο αλάτι.
  • Απλώνουμε το μείγμα στο μεγάλο ταψί του φούρνου στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, ισιώνοντάς το σε ορθογώνιο σχήμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C με αέρα για περίπου 25 λεπτά.
  • Μόλις ψηθεί, το αναποδογυρίζουμε προσεκτικά πάνω σε καθαρό χαρτί ψησίματος.
  • Απλώνουμε από πάνω τη μοτσαρέλα της γέμισης.
  • Τυλίγουμε σε ρολό με προσοχή και το ψήνουμε ξανά για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να σταθεροποιηθεί το ρολό.
  • Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν το κόψουμε σε φέτες.

Πηγή συνταγής: coolartisan.gr

Διάβασε επίσης:

Παριανή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο - Η απόλυτη πίτα του καλοκαιριού

Πανεύκολη κολοκυθόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο

Τηγανίτες κολοκυθιού - Εύκολη συνταγή για να μυρίσει καλοκαίρι στο τραπέζι σου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i