Χάσε κιλά μέχρι το καλοκαίρι με το μεσογειακό πλάνο διατροφής

Η πιο νόστιμη και ισορροπημένη δίαιτα, που, αν γίνει τρόπος ζωής, είναι και η πιο αποτελεσματική. Μάθε τους κανόνες και ξεκίνα τη μεσογειακή δίαιτα τώρα!

Χάσε κιλά μέχρι το καλοκαίρι με το Μεσογειακό πλάνο διατροφής

Τι κι αν κάθε χρόνο τέτοια εποχή βομβαρδιζόμαστε από νέες δίαιτες που υπόσχονται θαύματα; Υπάρχει μια δίαιτα που χιλιάδες μελέτες αποδεικνύουν πως είναι η ιδανική, η πιο ισορροπημένη και ασφαλής, για να την ακολουθήσουμε για μια ζωή. Αυτή που ενστερνίζονται και εφαρμόζουν οι περισσότεροι διαιτολόγοι σε ολόκληρο τον κόσμο και που η ΟΥΝΕΣΚΟ συμπεριέλαβε στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας. Και είναι η δική μας μεσογειακή διατροφή.

Η φιλοσοφία της

Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει πως οι λαοί της Μεσογείου απολαμβάνουν σε σχέση με τους υπόλοιπους κατοίκους του Δυτικού κόσμου πιο ισορροπημένο βάρος, καλύτερη υγεία, γερή καρδιά, μεγαλύτερη αντίσταση σε χρόνιες παθήσεις, αλλά και μεγαλύτερο μέσο όρο ζωής. Το γεγονός αυτό έχει αποδοθεί στον μεσογειακό τρόπο ζωής, στην έκθεση στον ήλιο, στην ήπια σωματική άσκηση, αλλά κυρίως στις διατροφικές συνήθειες.

Η μεσογειακή δίαιτα προτείνει την αναγέννηση του μοντέλου διατροφής που ακολουθούσαν παραδοσιακά οι λαοί της Μεσογείου –με χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη και υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και φυτικές ίνες–, προκειμένου ο σύγχρονος άνθρωπος να καρπωθεί τα σημαντικά οφέλη της.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i