Εύκολες συνταγές για κέικ και μάφινς με σοκολάτα

Το αγαπημένο γλυκό για τα παιδιά όλων των ηλικιών

Εύκολες συνταγές για κέικ και μάφινς με σοκολάτα

Εύκολες συνταγές για κέικ και μάφινς με σοκολάτα

Σοκολατένιο υγρό κέικ (Capricciosa)

Υλικά (περίπου 12-14 μερίδες):

  • 250 γρ. κουβερτούρα (55% περ. σε κακάο)
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1 σφηνάκι ρούμι ή κονιάκ
  • 400 γρ. αμύγδαλο σκόνη
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 6 κρόκοι Αυγού
  • 6 ασπράδια Αυγού

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί και αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία.

Ανάβουμε το φούρνο στους 170οC (αέρα).

Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με τα 50 γρ. ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ με το σύρμα έως ότου γίνει μία σφιχτή μαρέγκα.

Αν έχουμε ένα μίξερ, το καθαρίζουμε και σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών μαζί με τα 200 γρ. από τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν. Ενώνουμε με το μείγμα της κουβερτούρας,ρίχνουμε το ρούμι και προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο προηγούμενο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα σιλικόνης. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 26 εκ. και ύψους 5 εκ. και ψήνουμε 1 ώρα.

Σημειώσεις:

– Δεν χρησιμοποιώ ταψάκι, αλλά τσέρκι που τυλίγω με αλουμινόχαρτο και το ακουμπάω στο ταψί.

Όταν κρυώσει το γλυκό, κόβω το αλουμινόχαρτο περιμετρικά και με μαχαίρι προσεχτικά χαρακώνω τα εσωτερικά τοιχώματα για να σηκώσω το τσέρκι. Απλά μετά θα μου μείνει το αλουμινόχαρτο πάτος! Γιατί είναι υγρό το κέικ οπότε δεν θέλω να το σηκώσω για να ξεκολλήσω το κάτω αλουμινόχαρτο.

– Εντελώς (!) προαιρετικά σερβίρετε με χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, κατά προτίμηση χωρίς να προσθέσετε ζάχαρη(400γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπ.)

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i