Συνταγή για μους σοκολάτα σε σφηνάκι μόνο με 127 θερμίδες

Ποτέ πριν μια μους σοκολάτας δεν ήταν τόσο ελαφριά και Light! Πιες την στο σφηνάκι και στην υγειά μας!

Συνταγή για μους σοκολάτα

Ποτέ πριν μια μους σοκολάτας δεν ήταν τόσο ελαφριά και light.

Μους σοκολάτα σε σφηνάκι

Χρόνος προετοιμασίας: 17 λεπτά (συν 30 λεπτά αναμονή)

Χρόνος μαγειρέματος: 9 λεπτά

Υλικά για 24 σφηνάκια

  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 130 γρ. σοκολάτα υγείας (όχι πάνω από 60% κακάο), ψιλοκομμένη
  • 30 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 3 φλ. πλήρες γάλα
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1/4 φλ. κακάο
  • 3 κ.σ. άνθος αραβοσίτου
  • μία πρέζα αλάτι
  • 3 αβγά συν 1 κρόκος, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 1 κ.σ. Grand Marnier
  • καραμελωμένο ξύσμα πορτοκαλιού ή φρέσκα βατόμουρα για τη γαρνιτούρα (προαιρετικά)

Διάβασε επίσης: Προφιτερόλ με λίγες θερμίδες: Αντικατέστησε τη ζάχαρη και φτιάξε μια light εκδοχή

Εκτέλεση

  1.  Γέμισε ένα μέτριο κατσαρολάκι με 2,5 εκ. νερό και άφησέ το να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά. Βάλε το βούτυρο σε πλατύ, πυρίμαχο μπολ και βάλ’ το πάνω από το κατσαρολάκι, φροντίζοντας να μην ακουμπάει στο νερό. Πρόσθεσε τη σοκολάτα και την κουβερτούρα και άφησέ τες να λιώσουν, ανακατεύοντας συχνά. Βγάλε το μπολ από το μάτι και άφησέ το στην άκρη.
  2. Ζέστανε το γάλα και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη σε ένα άλλο κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να αχνίζει.
  3. Στο μεταξύ, χτύπησε τα υπόλοιπα 2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη με το κακάο, το άνθος αραβοσίτου και το αλάτι σε πυρίμαχο μπολ. Πρόσθεσε τα αβγά, τον κρόκο και την κρέμα γάλακτος. Ρίξε αργά το μισό μείγμα με το γάλα, ανακάτεψε και μετά ρίξε το καινούργιο μείγμα πίσω στο κατσαρολάκι. Μόλις πάρει βράση, χαμήλωσε τη φωτιά και συνέχισε για 30 δευτερόλεπτα. Βγάλ’ το από τη φωτιά, πρόσθεσε τη σοκολάτα, τη βανίλια και το Grand Marnier και χτύπησε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  4. Βάλε 24 σφηνάκια των 60 γρ. σε ταψί. Μοίρασε το μείγμα (χρησιμοποίησε ένα δοχείο με στόμιο) στα σφηνάκια. Σκέπασέ τα με διαφανή μεμβράνη για να μη σχηματιστεί κρούστα και τρύπησέ τη με την άκρη ενός μαχαιριού. Άφησέ τα να κρυώσουν για 30 λεπτά. Βάλ’ τα στο ψυγείο να σφίξουν.
  5. Γαρνίρισε κάθε σφηνάκι με μία φέτα καραμελωμένο πορτοκάλι ή ένα φρέσκο βατόμουρο.

Διάβασε επίσης: Μαλακά μπισκότα πρωτεΐνης με ρεβίθι και φυστικοβούτυρο από την ειδικό Ιωάννα Μανδηλάρη

Θρεπτική αξία ανά μερίδα (1 σφηνάκι) 127 θερμίδες, 7 γραμμ. λιπαρά

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i