Τα πιο σημαντικά συμπληρώματα διατροφής είναι αυτές οι βιταμίνες

Μάθε τη σημασία του μαγνησίου και των βιταμινών Β στον οργανισμό σου.

Τα πιο σημαντικά συμπληρώματα διατροφής είναι αυτές οι βιταμίνες

Από τη Μαρία Αθ. Ψωμά M.D. Ph.D. DU ιατρό-βιοπαθολόγο Ιατρική της Παχυσαρκίας διδάκτορα Πανεπιστημίου Αθηνών Ιατρική & Χειρουργική της Παχυσαρκίας (Πανεπιστήμιο Παρισιού VI).

Η υγεία σου είναι πάνω απ’όλα και για αυτό το λόγο πρέπει να φροντίζεις κάθε πτυχή της. Παρακάτω θα δεις ποια είναι τα πιο σημαντικά συμπληρώματα διατροφής. Να θυμάσαι πως τα συμπληρώματα απλώς υποβοηθούν την υγεία σου. Δεν είναι ικανά να αντικαταστήσουν κάποιο τρόφιμο που θα σου προσέφερε τα ίδια πράγματα.

Τα πιο σημαντικά συμπληρώματα διατροφής

Μαγνήσιο

Οι γιατροί από το πανεπιστήμιο του Παλέρμο, μέτρησαν τα επίπεδα μαγνησίου στο αίμα σε 1.138 άνδρες και γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας 67 ετών. Παράλληλα, διεξήγαγαν σε αυτούς αριθμό δοκιμασιών που αξιολογούσαν τη μυϊκή δύναμη και λειτουργικότητα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα άτομα με υψηλότερα επίπεδα μαγνησίου στο αίμα είχαν μεγαλύτερη μυϊκή δύναμη στα χέρια και στις κνήμες. Επίσης, η έκταση των γονάτων και αστραγάλων σε αυτούς, ήταν ισχυρότερη.

Το μαγνήσιο είναι το τέταρτο πιο άφθονο ανόργανο στοιχείο του ανθρώπινου οργανισμού. Περίπου το 50% του μαγνησίου του οργανισμού, περιέχεται στα οστά. Το υπόλοιπο βρίσκεται εντός των κυττάρων των ιστών και οργάνων του σώματος. Μόνο 1% του μαγνησίου εντοπίζεται στο αίμα, αλλά υπάρχουν μηχανισμοί που διατηρούν τη συγκέντρωση στο αίμα σταθερή.

Έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 300 βιοχημικές αντιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό για τις οποίες το μαγνήσιο είναι απαραίτητο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i