Spetses Mini Marathon: Αυτή είναι η Shape Team που θα τρέξει στις Σπέτσες

Το φετινό ραντεβού μας με το Spetses Mini Marathon έκλεισε στις 7-9 Οκτωβρίου και εκτός από χορηγοί επικοινωνίας, είπαμε να συμμετάσχουμε πιο δυναμικά φέτος. Κορίτσια, κατεβάζουμε ομάδα!

shape team

Η σχέση του Shape με τη διοργάνωση του Spetses Mini Marathon κρατά αρκετά χρόνια και είναι μία σχέση που αναπτύσσεται και εξελίσσεται. Μαζί της κι εμείς, γι' αυτό και φέτος θα "κατεβάσουμε" #ShapeTeam που θα τρέξει στα 5 χλμ στις Σπέτσες. 

Meet the team

Η ομάδα μας εκπροσωπεί όλα αυτά που υποστηρίζουμε στο Shape: Ότι ο αθλητισμός είναι υγεία και ευεξία και πως δεν είναι στόχος μας οι επιδόσεις αλλά η συνέπεια και η τακτικότητα στην άσκηση ώστε να απολαμβάνουμε όλα όσα έχει να μας προσφέρει. 

Και σε αυτό ακριβώς το σημείο είναι που "ταυτίζεται" το DNA του brand Shape με εκείνο της διοργάνωσης Spetses Mini Marathon: #towinistoparticipate μας λέει το μότο του αγώνα και αυτό ακριβώς κάνουμε κι εμείς. Συμμετέχουμε όχι διεκδικώντας κάποιο μετάλλιο ή διάκριση αλλά για να δείξουμε ότι η φυσική δραστηριότητα είναι για όλες και για όλους μας, μπορούμε να την ξεκινήσουμε σε κάθε ηλικία και σε κάθε φάση της ζωής μας. 

Ποια είναι, λοιπόν, η Shape Team; Εδώ θα δεις τα βασικά της μέλη, σε μια από τις προπονήσεις μας στο γυμναστήριο του Δημήτρη Κουλούρη Training Room, αλλά στο ραντεβού στις Σπέτσες περιμένουμε πολλές ακόμη φίλες που θα φορέσουν το μπλουζάκι του Shape και θα τρέξουν/περπατήσουν. 

shape team
Την ιδρώνουμε τη φανέλα! Από αριστερά προς δεξιά: Ελευθερία Ζαπαντιώτη, Μαλαματένια Παλατσίδη, Ελένη Δασκαλάκη, Μαρίνα Κουταρέλλη, Κωνσταντίνα Κωνσταντινίνδη, Άννη Πανταζή.

Ελένη Δασκαλάκη (@daskalakieleni)

"Είμαι η διευθύντρια του Shape και ας πούμε ότι μπήκα... τιμής ένεκεν στην ομάδα. Ο λόγος που το αποφάσισα είναι για να δείξω σε όλες τις γυναίκες των fortysomething & fiftysomething ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός που δεν επηρεάζει τη διάθεσή μας για να δοκιμάζουμε καινούργια πράγματα και να υιοθετούμε καλές συνήθειες.

Εάν είσαι κι εσύ στις Σπέτσες αυτό το χαρούμενο αθλητικό τριήμερο έλα να μας βρεις, να φωτογραφηθούμε μαζί και ίσως να πάρεις μια μπλούζα της Shape Team".

shape team
Ελένη Δασκαλάκη

Ελευθερία Ζαπαντιώτη (@zap_ele)

"Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθηνών με ειδικότητα στους Αθλητικούς Δρόμους. Ήμουν Πρωταθλήτρια Βάδην, καθώς και Βαλκανιονίκης, από το 2002-2013. 

Από το 2014 είμαι Καθηγήτρια στο Δίπλωμα Personal Training της σχολής StudiOne. Από το 2010 έως σήμερα είμαι Fitness Personal, Group Trainer καθώς και Gym Trainer καθώς και Manager σε διάφορα γυμναστήρια της Αθήνας. Έχω υπάρξει για 8 χρόνια προπονήτρια στις Ακαδημίες Στίβου του Πανιωνίου και τον τελευταίο χρόνο έχω αναλάβει τις Ακαδημίες Στίβου του Α.Σ.Α.Π. (Αθλητικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής).

Το 2020-2021 ήμουν Παρουσιάστρια Αθλητικής Ενημερωτικής Εκπομπής στην τηλεόραση και τώρα παρουσιάζω αθλητικούς δρομικούς αγώνες σε διάφορες πόλεις και νησιά της Ελλάδας. Είμαι Επιστημονική Συνεργάτιδα του περιοδικού Shape σε θέματα fitness και χαίρομαι ιδιαίτερα για τη συνεργασία αυτή καθώς το Shape προβάλλει με κάθε τρόπο τη σημασία του fitness στη ζωή μας με απώτερο σκοπό τη βελτίωσή της.

Έγινα γυμνάστρια γιατί πίστεψα ότι μπορώ να βοηθήσω κάθε έναν και κάθε μια που θέλει να έχει μια καλύτερη ζωή γεμάτη υγεία και ευεξία πράγμα το οποίο υιοθέτησα κι εγώ σταματώντας τον πρωταθλητισμό. Μου αρέσει πολύ να αναλαμβάνω κάποιον από κάποιο σημείο φυσικής κατάστασης και να τον φτάνω σε ένα καλύτερο επίπεδο σωματικής και ψυχικής υγείας. Γιατί υγεία σημαίνει απόλαυση, υγεία σημαίνει ζωή. 
Ο σκοπός της ζωής είναι να βρεις τον εαυτό σου και να τον δημιουργήσεις. Αν όλοι αποκτήσουμε τον ίδιο σκοπό λεγόμαστε ομάδα. Κάπως έτσι βρέθηκα και εγώ στο Shape και γίναμε ομάδα. Γιατί είχαμε κοινό σκοπό. Να τρέξουμε όλοι μαζί, να απολαύσουμε όλοι μαζί, να έχουμε υγεία, να έχουμε ζωή!"

shape team
Ελευθερία Ζαπαντιώτη

Άννη Πανταζή (@annie_pantazi)

"Είμαι η Άννη Πανταζή, Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής και μαμά της Χριστιάννας και του Φιλίππου. Ο αθλητισμός είναι κομμάτι της ζωής μου για αυτό και μετά την αθλητική μου καριέρα σπούδασα στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Από το 2012 έως και σήμερα μαζί με την επίσης Ολυμπιονίκη αδερφή μου Κλέλια είμαστε τεχνικοί σύμβουλοι στον Φιλαθλητικό σύλλογο Καλλιθέας όπου έχουμε φέρει πολλές επιτυχίες σε πανελλήνιο επίπεδο με τις αθλήτριες μας. Ενώ από το 2010 είμαστε πρέσβειρες των Specials Olympics συμμετέχοντας εθελοντικά ως κριτές αλλά και ως χορογράφοι σε διεθνείς διοργανώσεις. 

Από τότε που έγινα μαμά ο ελεύθερος χρόνος για εμένα είναι ελάχιστος όμως δεν παραλείπω να γυμνάζομαι ακόμη και με τα παιδιά μου είτε παίζοντας και κυνηγώντας τα από πίσω, είτε κάνοντας καθημερινές βόλτες με το καρότσι. 

Για αυτό είμαι και τόσο ενθουσιασμένη που θα είμαι μέλος της ομάδας του Shape όπου θα τρέξουμε/περπατήσουμε στην μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση στο Spetses Mini Marathon όπου στόχος δεν είναι η νίκη αλλά η συμμετοχή! Γιατί ο αθλητισμός δεν έχει φύλο, όριο ηλικίας, είναι για όλους και όλοι μπορούμε να αφιερώνουμε στον εαυτό μας έστω και λίγο χρόνο για να κάνουμε το άθλημα - δραστηριότητα που αγαπάμε και μας δίνει χαρά".

shape team
Άννη Πανταζή

Κωνσταντίνα Κωνσταντινίδη (@heavensgonnaburnyoureyes_)

"Είμαι σχεδιάστρια μόδας και digital creator και η σχέση μου με τον αθλητισμό ξεκίνησε σε πολύ μικρή ηλικία, με τέννις και μπαλέτο μέχρι σχεδόν το λύκειο! Τα τελευταία χρόνια λόγω φόρτου και καθημερινότητας τα μόνα αθλήματα που έκανα ήταν περιστασιακά, αναλόγως καιρού, τύπου kitesurf και ιστιοπλοΐα enduro! Πριν τρεις μήνες, ξεκίνησα personal training κυρίως για τα οφέλη που θα μου παρείχε στην διάθεση και την ψυχολογία μου.

Η αλήθεια είναι, ότι πλέον το νιώθω αναγκαίο. Η ευφορία που νιώθω μετά την άσκηση, ήταν αυτό που μου έλειπε από την στρεσογόνο περίοδο που ζούμε. Με βοηθάει να συνεχίζω και να βλέπω τα πάντα πιο θετικά.

Είπα ναι στο shape team αφού είμαι πάντα ανοιχτή σε νέες περιπέτειες και προκλήσεις, καθώς και γιατί νιώθω τυχερή να είμαι μέρος ενός team που αφορά τον αθλητισμό ναι την ευεξία". 

shape team
Κωνσταντίνα Κωνσταντινίδη

Μαλαματένια Παλατσίδη (@malamatenia.palatsidi)

"Do for living: Social media marketer & Content creator. Το ακαδημαϊκό μου background μου είναι η φυσικοθεραπεία και το μεταπτυχιακό μου MSc Sports and Exercise Physiotherapy στο Cardiff University και το ασκώ πλέον μόνο συμβουλευτικά. 

Do for love : ταξίδια, βόλτες σε γειτονιές της Αθήνα, hanging out with friends, γαστρονομικές αναζητήσεις!

Έχω εντάξει το fitness και το wellbeing ενεργά στη ζωή μου. Επιδιώκω να διατηρώ μια καλή φυσική κατάσταση, ένα δυνατό ανοσοποιητικό και μυοσκελετικό σύστημα για να ανταπεξέρχομαι στην απαιτητική καθημερινότητα! Η ευεξία μετά την άσκηση είναι εξίσου σημαντική και συμβάλλει σε μια καλή ψυχολογία. Δεν είμαι πολύ φίλη της κλασσικής "gym" γυμναστικής και όσες φορές προσπάθησα δεν ήμουν τυπική γι' αυτό πάντα ψάχνω τρόπους να γυμναστώ μέσα από ομαδικά αθλήματα ή χόμπι όπως ο χορός και συγκεκριμένα το lindy hop! Όσοι ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, μην αποθαρρύνεστε! Υπάρχει πάντα τρόπος να ασκηθείς και να κάνεις καλό στον εαυτό σου χωρίς να το νιώθεις εξαναγκαστικό.

Είπα "ναι" στη shape team γιατί από τη νέα σεζόν έδωσα μια υπόσχεση στον εαυτό μου να τον προσέχω και να τον αγαπώ και αυτό συμπεριλαμβάνει φυσικά και την άσκηση. Οπότε είχε ακόμη μεγαλύτερη αξία για μένα να συμμετέχω σε αυτήν την ενέργεια του Shape!"

shape team
Μαλαματένια Παλατσίδη

Last but not least

Ως ψυχή του Spetses Mini Marathon, η γυναίκα που το εφηύρε, η Δρ Μαρίνα - Λήδα Κουταρέλλη, επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής και CEO της Communication Lab, μπήκε με χαρά στην ομάδα μας και μας παρακίνησε στις προπονήσεις που κάναμε με τον αγαπημένο μας πρωταθλητή κολύμβησης Δημήτρη Κουλούρη (@koulourisdim).

shape team
Μαρίνα Κουταρέλλη

* Για να είμαι δίκαιη, η ομάδα μας έχει και... εκ των έσω προπονήτρια αφού η Ελευθερία Ζαπαντιώτη είναι επίσης επαγγελματίας στο χώρο ως πρωταθλήτρια στο βάδην. Εμείς όμως οι υπόλοιπες σίγουρα χρειαστήκαμε τις πολύτιμες συμβουλές του Δημήτρη και της Ελευθερίας ώστε να ασκηθούμε -στις Σπέτσες και όχι μόνο- αποτελεσματικά και κυρίως με ασφάλεια.

shape team

Ραντεβού στις Σπέτσες, λοιπόν! 

Προφανώς τις ημέρες των αγώνων θα ανεβάζουμε όλες υλικό στα social και όπως είπαμε, αν βρεθείς στις Σπέτσες εκείνο το γιορτινό αθλητικό τριήμερο μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας και να συναντηθούμε για να φωτογραφηθούμε όλες μαζί!

Photo credits Κοσμάς Κουμιανός (@kosmaskoumianos)

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i