Τι είναι το πρόγραμμα γυμναστικής 15-15-15 που ακολουθεί η Jennifer Aniston;

Ένα πρόγραμμα καρδιαγγειακής προπόνησης ειδικά σχεδιασμένο για την πολυάσχολη καθημερινότητα.

Jennifer Anniston @Instagram/jenniferaniston

Η Jennifer Aniston, χωρίς αμφιβολία, συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο καλογυμνασμένων γυναικών του Hollywood. Η αγαπημένη σταρ για περισσότερες από τρεις δεκαετίες διατηρεί μια άψογη και υγιή σιλουέτα, την οποία έχουμε θαυμάσει σε πολλές εμφανίσεις της. Σύμφωνα με την ίδια, πίσω από το εντυπωσιακό αυτό αποτέλεσμα βρίσκεται ένας συνδυασμός ισορροπημένης διατροφής και άσκησης, που έχει μάθει να ακολουθεί πιστά ακόμα και τις πιο πολυάσχολες ημέρες. Συγκεκριμένα, η λαμπερή ηθοποιός με την καθοδήγηση personal trainer γυμνάζεται με το σύστημα προπονήσεων 15-15-15.

Τι είναι το πρόγραμμα γυμναστικής 15-15-15 και ποια είναι τα οφέλη του;

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα καρδιαγγειακής προπόνησης, το οποίο συνδυάζει 15 λεπτά ποδηλασία σε στατικό ποδήλατο, 15 λεπτά σε ελλειπτικό μηχάνημα και 15 λεπτά ήπιας έντασης τρέξιμο. Το βασικό πλεονέκτημα αυτού της συγκεκριμένης τακτικής είναι η συνολική βελτίωση της σύστασης του σώματος και η απόκτηση σωστής αναλογίας μεταξύ μυών και λίπους. Το τελευταίο επιτυγχάνεται κυρίως εάν ακολουθείται το πρόγραμμα για 7 ώρες την εβδομάδα, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα να κάψεις περισσότερες από 3.500 θερμίδες. Με μια σωστή και ανάλογη διατροφή, με θερμίδες οι οποίες δεν ξεπερνούν την καύση, τότε το εν λόγω πρόγραμμα ενδείκνυται για άμεση απώλεια βάρους.

Το πρόγραμμα 15-15-15 είναι αρκετά ευέλικτο με την έννοια ότι μπορείς να αντικαταστήσεις το στατικό ποδήλατο, το ελλειπτικό ή το τρέξιμο σε διάδρομο, με οποιαδήποτε καρδιαγγειακή άσκηση (cardio) απολαμβάνεις περισσότερο, αρκεί έχει διάρκεια τουλάχιστον 15 λεπτά και μέτρια ένταση. Τέτοιες μπορεί να είναι το κολύμπι, ο χορός, οι διατάσεις κλπ. Επιπλέον στα θετικά του προγράμματος προστίθεται και το γεγονός ότι δεν είναι απαραίτητο να εκτελέσεις και τα 45 λεπτά άσκησης μαζί. Μπορείς να διαχωρίσεις σε 30 λεπτά άσκησης το πρωί και 15 λεπτά ακόμα το απόγευμα.

Τέλος, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συνιστούν στους ενήλικες να αφιερώνουν τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας έντασης σωματική δραστηριότητα την εβδομάδα (όπως είναι το πρόγραμμα 15 – 15 – 15 ) σε συνδυασμό με προπονήσεις που στοχεύουν στην μυϊκή ενδυνάμωση.

Διάβασε επίσης: Victoria Beckham: Δηλώνει υπέρμαχος του body positive και εξηγεί γιατί το skinny είναι "παλιομοδίτικο"


 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i