Q + A | Θα χάσω το ίδιο ποσοστό λίπους και θερμίδων αν γυμναστώ σε κλιματιζόμενο δωμάτιο;

Τι απαντά η personal trainer;

άσκηση σε δωμάτιο iStock

Από τη Γιάννα Κοτταρίδη, personal trainer. 

Πολλές φορές έχουμε την εντύπωση ότι αν γυμναστούμε σε ένα πιο θερμό δωμάτιο, χωρίς κλιματισμό, θα χάσουμε μεγαλύτερο ποσοστό λίπους και θερμίδων, αφού θα καταβάλουμε μεγαλύτερη προσπάθεια και θα ιδρώσουμε περισσότερο. Είναι μία απλή εντύπωση που έχουμε ή ισχύει όντως; Μπορούν οι μέρες του καύσωνα να γίνουν μία τέλεια αφορμή για να χάσουμε λίπος πιο εντατικά; 

Δες επίσης: Πώς θα κρατήσω σε εγρήγορση το μεταβολισμό μου μετά την άσκηση;

Όχι! Κάθε φορά που γυμνάζεσαι σε κανονική θερμοκρασία δωματίου, ακόμα και σε έναν κλιματιζόμενο χώρο, ιδρώνεις. Η μόνη διαφορά είναι ότι δεν γίνεται τόσο αισθητή η εφίδρωση και η ποσότητα δεν είναι τόσο μεγάλη, σε σχέση με τις φορές εκείνες που ιδρώνεις κάνοντας προπόνηση σε ένα πιο ζεστό δωμάτιο. Όταν κάποιος ασκείται, η πλειοψηφία της ενέργειας που καίγεται παράγει θερμότητα, οπότε παράγεται ιδρώτας.

Δες επίσης: 4 τρόποι για να καις πολύ λίπος με αερόβια άσκηση

Αντίθετα, η άσκηση σε ένα ζεστό δωμάτιο μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστα αποτελέσματα όπως αφυδάτωση από την πολύ έντονη εφίδρωση, θερμική εξάντληση και θερμοπληξία. Η απώλεια βάρους από την απώλεια νερού είναι προσωρινή, απομακρύνει τους ηλεκτρολύτες και είναι επικίνδυνη. Δεν είναι απώλεια λίπους, αφού το βάρος επιστρέψει μόλις πιεις νερό, αμέσως μετά την προπόνηση.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i