Η φύση είναι το σπίτι μας και η προστασία της η απόλυτη προτεραιότητα - Πώς μπορείς να βοηθήσεις και εσύ;

Μια νέα σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών και δράσεων ξεκίνησαν από την εταιρεία Βίκος.

φύση iStock

Το νερό, από τη φύση του, αποτελεί ένα σύμβολο αειφορίας και αναγέννησης. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι το 70% του πλανήτη μας αποτελείται από νερό, εμείς είμαστε νερό και το νερό είναι το σπίτι μας.

Ξεκινώντας από αυτή τη γενική διαπίστωση-μήνυμα, η εταιρεία Βίκος θέτει σαν απόλυτη προτεραιότητά της την προστασία του πλανήτη και ξεκινά μια νέα σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών και δράσεων, οι οποίες εστιάζουν στο τρίπτυχο της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, του πολιτισμού και του εθελοντισμού, με την ονομασία "Ο Βοίκος της ζωής μας".  

Οι πρωτοβουλίες αυτές έχουν σκοπό να αναδείξουν ως επείγουσες προτεραιότητες την προστασία της φύσης και την επούλωση των πληγών της, τον πολιτισμό και τον εθελοντισμό. Αφορούν, δηλαδή, τρεις πολύ σημαντικούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, οι οποίοι ταυτοχρόνως αποτελούν οικουμενικές, πανανθρώπινες αξίες. Έτσι, η αντίληψη του Βίκου για την βιωσιμότητα λαμβάνει υπόψιν όχι μόνο την περιβαλλοντική και την κοινωνική, αλλά και την πολιτισμική διάσταση

Παρεμβαίνει λοιπόν πολυδιάστατα με βάση τους άξονες: Άνθρωπος - Ανάπτυξη - Αειφορία, αναδεικνύει τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη και προωθεί ένα νέο μοντέλο που παράγει υπεραξία στην κοινωνία και το περιβάλλον.

Ο σεβασμός και η προστασία της φύσης μεταφράζονται σε ένα συνολικό "Βοικοσύστημα ενεργειών και δράσεων", που συμβολίζουν το όραμα της εταιρείας για ένα οικοσύστημα που θα λειτουργεί ισορροπημένα, με τη βοήθεια της Βίκος.

 Ο Βοίκος της ζωής μας

Σημαντικά βήματα ξεκινούν προς μία αειφόρα έκφραση και προοπτική της ζωής, με την συμβολή της Βίκος, όπως είναι η μείωση εκπομπών Co2, η σπατάλη νερού και άλλα θέματα, περιβαλλοντικά, κοινωνικά, πολιτισμικά. Η έναρξη αυτών των νέων δράσεων έγινε την Πέμπτη 22 Απριλίου, Ημέρα της Γης, καθώς η Βίκος προχώρησε στη φύτευση 1.000 κυπαρισσιών στην περιοχή της Αναβύσσου, σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό Οργανισμό we4All.

Βοίκος

Η ευρύτερη περιοχή έχει υποστεί εκτεταμένες καταστροφές από πυρκαγιές και υπάρχει έντονη ανάγκη για δραστική ενίσχυση του πρασίνου. Η επιλογή του κυπαρισσιού είναι απολύτως στοχευμένη, καθώς, ως δύσφλεκτο δένδρο, θα λειτουργήσει ανασχετικά σε πιθανές μελλοντικές καταστροφές.

Βοίκος

Η δενδροφύτευση είναι μια από τις πλέον θετικές και αποτελεσματικές περιβαλλοντικές δράσεις, καθώς ένα μόνο δέντρο μπορεί να απορροφήσει 22kg CO2 -ανά έτος- και να δημιουργήσει 117kg καθαρού οξυγόνου.

Βοίκος

"Η σημερινή δενδροφύτευση είναι η πρώτη από μια νέα σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων που αναλαμβάνουμε με κεντρικό μήνυμα "Ο Βοίκος της ζωής μας". Πιστεύουμε ότι, στην εποχή της παγκόσμιας κλιματικής κρίσης, η επιχειρηματική ανάπτυξη είναι αλληλένδετη με την κοινωνική ευημερία. Γι’ αυτό θέλουμε, με δράσεις που θα αγκαλιάζουν το φυσικό περιβάλλον και τον πολιτισμό,  αναδεικνύοντας -πάντα- την αξία του εθελοντισμού, να δώσουμε ένα μήνυμα. Ότι αυτός ο πλανήτης είναι το σπίτι μας, και η προστασία και η ευημερία του είναι καθήκον όλων μας.

Πιστεύουμε ότι η επιχειρηματικότητα και η κοινωνία μπορούν -από κοινού- να συμβάλλουν στη διατήρηση και την προστασία του περιβάλλοντος και η σημερινή σύμπραξη με την we4All κάνει πράξη την αυτοδέσμευσή μας αυτή", δήλωσε ο κ. Κωνσταντίνος Σεπετάς, Sales & Marketing Director της Βίκος.

Η συνεργασία με την we4all αναδεικνύει τη συνεργασία με μια σύγχρονη ομάδα εθελοντών, που κάνει την ιδέα πράξη, όπως ακριβώς και η Βίκος. Η we4All ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2018, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι Αττικής, που επέφεραν όχι μόνο υλικές ζημιές, αλλά και σημαντικές απώλειες ανθρώπινων ζωών, και έθεσε ως στόχο της "να βοηθήσει τη Γη να θεραπευτεί και να θυμίσει στους ανθρώπους ότι αυτός ο πλανήτης είναι το σπίτι μας, προτού να είναι αργά".

Τόσο η δενδροφύτευση, που πραγματοποιήθηκε, όσο και οι επόμενες πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του προγράμματος:Βοίκος της ζωής μας", θα αναδείξουν, κάθε μία χωριστά και όλες μαζί, ότι οι αξίες του είναι, απλώς, οι αξίες όλων μας.

Μάθε περισσότερα για τη δράση στη σελίδα στο Facebook.

ΒΟΙΚΟΣ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i