Κολλημένη σε μια ρουτίνα; Το feng shui μπορεί να σε βοηθήσει να ξαναβρείς το πάθος και τη δημιουργικότητά σου

Μερικές γρήγορες στρατηγικές για την αύξηση της δημιουργικής ενέργειας με τη βοήθεια των αρχών του feng shui​​​​​​​.

feng shui iStock

Η δημιουργική ενέργεια μοιάζει με ενέργεια που ρέει ελεύθερα. Τα δημιουργικά μπλοκαρίσματα, από την άλλη πλευρά, μοιάζουν με απογοήτευση, αντίσταση και γενική έλλειψη ενθουσιασμού. Έχει επίσης παρατηρηθεί ότι όταν οι άνθρωποι αισθάνονται μπλοκαρισμένοι δημιουργικά, η ακαταστασία τείνει να συσσωρεύεται στα σπίτια και τον χώρο τους.

Διαβάστε Επίσης

Ακολουθούν μερικές γρήγορες στρατηγικές για την αύξηση της δημιουργικής ενέργειας με τη βοήθεια των αρχών του feng shui:

1. Καθαρισμός του χώρου σε ενεργειακό επίπεδο.

Καλό είναι να καθαρίσει κανείς ενεργειακά τον χώρο στο σπίτι του καίγοντας φασκόμηλο ή άλλα αποξηραμένα βότανα, ανάβοντας θυμίαμα, παίζοντας χαλαρωτική μουσική ή ανάβοντας ένα κερί.

2. Δημιουργία ενός περιβάλλοντος που προσφέρει έμπνευση (χωρίς πίεση).

Είναι σημαντικό να "γεμίζει κανείς το πηγάδι" της δημιουργικότητας στη ζωή του. Στις μέρες μας, είναι σύνηθες να κατακλύζονται οι άνθρωποι τόσο πολύ από πράγματα που πρέπει να κάνουν, από πληροφορίες που πρέπει να διαβάσουν και από ανθρώπους που πρέπει να φροντίσουν, ώστε να νιώθουν συνεχώς εξαντλημένοι και χωρίς έμπνευση. Αν κάποιος νιώθει πως χρειάζεται να γεμίσει τις μπαταρίες του με μερικές νέες ιδέες, θα μπορούσε να αφιερώσει χρόνο για να απολαύσει την έμπνευση χωρίς καμία πίεση με επισκέψεις σε μουσεία ή γκαλερί τέχνης, συναυλίες, χρόνο στη φύση με μεγάλους περιπάτους, ανάγνωση βιβλίων, αποστασιοποίηση από το τηλέφωνο και τον υπολογιστή και επαφή με αγαπημένα πρόσωπα.

3. Διαβεβαίωση ότι η κρεβατοκάμαρα προάγει τον καλό ύπνο.

Όσοι αισθάνονται εξαντλημένοι σε δημιουργικό επίπεδο, μπορούν να το δουν ως σημάδι ότι ήρθε η ώρα να "επέμβουν" στην κρεβατοκάμαρά τους, αλλάζοντας πάπλωμα, στρώνοντας το κρεβάτι κλπ. Όσοι έχουν πρόβλημα ύπνου, η πιο βασική και αποτελεσματική βελτίωση του φενγκ σούι για την κρεβατοκάμαρα είναι να αποσυμφορήσουν την περιοχή γύρω και κάτω από το κρεβάτι και να αφαιρέσουν τις ηλεκτρονικές συσκευές (ή να τις κλείσουν αν η αφαίρεσή τους δεν είναι δυνατή).

4. Έμφαση στα στοιχεία του νερού και του αέρα.

Το νερό θεωρείται ότι φέρνει πολλή δυναμική στο φενγκ σούι, καθώς είναι το στοιχείο που δίνει το έναυσμα για τον δημιουργικό κύκλο όλων των πραγμάτων. Η κατανάλωση περισσότερου νερού μπορεί να αποτελέσει μια ισχυρή αλλαγή συνήθειας, ενώ η προσθήκη ενός επιτραπέζιου σιντριβανιού στο γραφείο προσφέρει το αίσθημα ηρεμίας του κινούμενου νερού κατά την εργασία. Η ενεργοποίηση ενός μικρού ανεμιστήρα ή το άνοιγμα των παραθύρων μπορεί επίσης να είναι χρήσιμα για να κυκλοφορήσει ο αέρας (ένα άλλο σημαντικό στοιχείο στο φενγκ σούι) γύρω από το γραφείο.

5. Έμφαση στην κίνηση.

Η ενέργεια σε κίνηση είναι πολύ πιο μαγνητική από την ενέργεια που κάθεται σε ένα μέρος. Έτσι, ένα χρονόμετρο ρυθμισμένο έτσι ώστε να χτυπά ανά 40 λεπτά μετά την έναρξη εργασίας σε καθιστική θέση, θα μπορούσε να βοηθήσει κάποιον να θυμάται να σηκώνεται, να τεντώνεται, να κάνει ένα διάλειμμα και να συνεχίσει να εργάζεται.

Υπάρχει μια κλασική συμβουλή του φενγκ σούι που μοιάζει με ένα διασκεδαστικό παιχνίδι όταν αναβάλλει κανείς για πολλή ώρα να κινείται στον χώρο: Να μετακινήσει 27 αντικείμενα, μικρά ή μεγάλα, μέσα στο δωμάτιο που βρίσκεται. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι οργανώνει ένα συρτάρι, αρχειοθετεί 27 χαρτιά ή απλώς επανατοποθετεί αντικείμενα σε ένα ράφι. Δεν υπάρχει λάθος τρόπος για να το κάνει και μερικές φορές πριν καν φτάσει καν στα 27 αντικείμενα, νιώθει ήδη γεμάτος με περισσότερη ενέργεια.

6. Καθημερινή εξάσκηση με δημιουργική απασχόληση.

Η διατήρηση μιας καθημερινής πρακτικής -είτε πρόκειται για σκίτσα, ζωγραφική, doodling, αγγειοπλαστική κ.λπ.- μπορεί να βοηθήσει στη ροή της δημιουργικής ενέργειας. Καθώς η ενέργεια αρχίζει να ρέει πιο ελεύθερα, είναι πιο εύκολη η κατάληξη σε έξυπνες αποφάσεις, κίνητρα, διασκέδαση και ικανοποίηση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i