Ένα Σαββατοκύριακο στη Στενή Ευβοίας

Ένας προορισμός που συνδυάζει υπέροχη φύση, δυνατότητες για φυσική δραστηριότητα, φιλική και οικονομική διαμονή και νόστιμο φαγητό.

Στενή Ευβοίας

Τα τελευταία χρόνια έχω διαπιστώσει εμπειρικά ότι μια σύντομη απόδραση το φθινόπωρο σε ένα χωριό κοντά στον τόπο διαμονής μου είναι αυτό που χρειάζομαι για να γεμίσω τις μπαταρίες μου για τον χειμώνα που έρχεται. Σε μια από τις αναζητήσεις μου για το πού να πάω "έπεσα" πάνω στη Στενή Ευβοίας, ένα νησί που αγαπώ και επισκέπτομαι συχνά το καλοκαίρι, αλλά δεν έχω ξαναπάει τέτοια εποχή.

Η ίδια η Στενή είναι ένας φροντισμένος ημιορεινός παραδοσιακός οικισμός-χωριό, χτισμένος σε υψόμετρο 440 μ. στις νότιες πλαγιές της Δίρφυος. Η πλακόστρωτη πλατεία του χωριού δροσίζεται από πέτρινες βρύσες με νερό που έρχεται κατευθείαν από τις πηγές του όρους Δίρφυς και σκιάζεται από πλατάνια, δημιουργώντας μια ιδανική εικόνα. Το νόστιμο και οικονομικό φαγητό στις γύρω ταβέρνες είναι σίγουρα κάτι που αξίζει να αναφέρουμε. Και μετά τις εξορμήσεις στη φύση η επίσκεψη σε ένα παραδοσιακό καφενείο για γλυκό είναι απαραίτητη!

BE ACTIVE

Εάν ως Shape girl συνδυάζεις τις εκδρομές σου με δραστηριότητες στη φύση, η Στενή Ευβοίας σου προσφέρει αρκετές επιλογές. Η πεζοπορία στη φύση του βουνού είναι μία από αυτές, με σηματοδοτημένα μονοπάτια με διαφορετικές απαιτήσεις, ώστε να μπορείς να βρεις αυτό που σου ταιριάζει, είτε έχεις πάει με την παρέα σου, είτε με τα παιδιά σου, είτε έχεις αποφασίσει να κάνεις μια δυναμική άσκηση μέσα στο βουνό, ανάμεσα σε πλατάνους, καστανιές, κεδροδάση και έλατα.

Όπως μας εξηγεί ο Βαγγέλης Παππάς, ιδιοκτήτης του CafeHotel Steni (hotelsteni.gr), μπορείς επίσης να κάνεις αναρρίχηση στο ψηλότερο βουνό της
Εύβοιας, στο όρος Δίρφυς, και στο βουνό του Ξηροβουνίου. Μια άλλη ενδιαφέρουσα δραστηριότητα είναι η ποδηλασία με ηλεκτρικά ποδήλατα που παρέχει το Steni Hotel σε μονοπάτια μέσα στο δάσος (μην ανησυχείς, θα σε καθοδηγήσει ο Νίκος) ή η κατάβαση του βουνού με ποδήλατα downhill σε ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια μέσα στο δάσος.

Αυτό τον μήνα ξεκινά η εποχή των μανταρινιών.

Αν τα αγαπάς, μην παραλείψεις να επισκεφθείς το Μανιταροπωλείο, ένα
ιδιαίτερο κατάστημα, τον παράδεισο κάθε μανιταροφάγου!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i